Wat voor vakantieganger ben jij?

Ik blijf gewoon nog even in de vakantiesferen! Met het vakantiegeld dat deze maand komt (en hier dus inmiddels al op is), vriendinnen die op vakantie zijn en eigen voorbereidingen blijft dat op het moment toch wel even een hot item. Helemaal besparen is het niet, maar dat heb je natuurlijk zelf in de hand.

Een van de dingen die ik straks in New York wel spannend vind, is hoe ik mijn dag ga indelen. Normaal gesproken trek je er samen op uit en dan zie je wel (tenminste, dat doen wij, wij hebben dan een vaag idee of in ieder geval 1 agendapunt en laten ons van daar verder leiden). Nu ligt het natuurlijk net iets anders: ik ben wel een beetje gebonden aan de stad (geen auto, zou ik daar overigens ook echt niet aan moeten denken), doe het liefst zoveel mogelijk boven de grond en omdat ik alleen ga, vermoed ik dat ik net even wat oplettender ben overal. Dus helemaal compleet ‘go with the flow’ denk ik ook niet dat het zal worden.

Mijn idee nu is om in ieder geval een beetje een startpunt te hebben voor de dag en dan te kijken waar het me brengt, maar ik wil ook niet doelloos de hele dag zo’n stad doorlopen. Ik wil elke dag wel een paar hoogtepuntjes of ‘sights’ hebben, om het zo maar te zeggen. Nu ik dat zeg, bedenk ik me ook precies dat dat de reden is dat ik alleen ben; dat ik dus ook zélf er gewoon wat moois van maak en me niet laat verleiden tot een week rondhangen in en om het hotel. Weer even uit mijn comfortzone treden. Best spannend, zeker in zo’n stad, maar ook wel heel goed. De vorige keer heeft het me – ook al was de setting anders – heel veel gebracht. Misschien moet ik New York ook maar gewoon zien als een groot dorp 😉

Maar goed, waar ik dus wel benieuwd naar ben: wat voor vakantiegangers zijn jullie? Gewoon op de bonnefooi? Alles scherp gepland? En heb je nog tips voor het in beweging komen als je alleen bent en dus echt even je comfortzone uit moet? Want ik wil straks natuurlijk wél gewoon een supergave vakantie hebben!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Ik plan mijn vakantie altijd, vooraf bedenk ik wat ik wil zien-doen. Ik ga het liefst met de trein op vakantie dus dan ben je ook een beetje beperkt qua planning. Daarom is het handig als het meeste vooraf gepland is.
  Ik ga ook wel is alleen op vakantie en juist als je alleen bent kan je extra genieten van de omgeving. Met andere op vakantie gaan is ook leuk maar dan heb je wel gelijk een ander soort vakantie. Je moet dan toch rekening houden met andere. Willen ze wel net zo vroeg vertrekken of juist wat later.
  Bij sommige vakanties is het verstandiger om er niet alleen op uit te trekken.

  Ik denk dat je je prima kan vermaken in je eentje in NY, persoonlijk hou ik niet van stenen tripjes. Ik hou meer van natuurvakanties.

  Groetjes Sas

 2. Wij gaan met kamperen op de bonnefooi en zien wel waar wij terecht komen. Verder zijn wij dol op stedentrips en dan bespreken wij vooraf wat wij zeker willen zien, maar plannen het verder niet. Bekijken per dag wat voor weer het is en waar wij zin in hebben. Veel plezier met de voorpret van je vakantie, alleen dat vind ik altijd al feest! Groet Elle

 3. Wij gaan niet ieder jaar op vakantie maar als we dan gaan doen we iedere keer hetzelfde: naar Legoland in Denemarken. We zijn hier allevijf gek op lego en het pretpark is heel leuk, ook heb je geen haast want als je ergens niet aan toe komt kan het er volgende dag nóg 🙂
  Dit jaar gaan we ook en willen we ook nog naar het zwembad dat bij ons vakantiepark zit, als het goed is hebben 2 van onze 3 kinderen tegen de tijd dat we gaan hun zwemdiploma

 4. Wij gaan wel elk jaar op vakantie omdat manlief een zéér stresserende job heeft en ze hem nooit gerust laten, tenzij we in het buitenland zitten.
  We zijn geen hotelzitters en snuiven graag cultuur, ook met de kinderen!
  Niemand heeft me meer verbaasd dan mijn zoontje van toen vier, die het hele Da Vinci museum twee keer wilde doen 😉

 5. Wij hebben een volledig geplande vakantie dit jaar. Een cruise. We gaan dus van stad naar stad en van land naar land. We zijn erg benieuwd naar onze ervaring hierin. Ik kan niet wachten.

 6. Wij zijn van de Amerika reizen en en de afgelopen reis alles op de bonnefooi gedaan, we zijn namelijk van onze orginele route afgestapt vanwege slecht weer en kiezen dan gewoon een route met zon;)Hotels zijn gewoon onderweg geboekt via price line of hotwire, super systeem en prachtige hotels.Wij zijn dus erg flexibel altijd!

 7. Wij hebben in jan. Al geboekt om 6 aug naar turkije dus 2 weken strand vakantie all incl.
  Jammer genoeg want had ook met caravan gewild maar 6 aug. Is het zwarte zaterdag in Frankrijk.
  Dat gaat al ons vakantiegeld +extra aan op.
  Mei vakantie ook 12 dagen naar Turkije geweest. ( extraatje) omdat wij vrij zijn.
  Meestal in okt en dec ook nog weg maar dan meestal ergens een week in een chalet.
  Tja op jaar basis gaat het steeds meer kosten. Maar we hebben steeds meer over vandaar dat het nu makkelijker gaat en ook nodig als break. Ik kan niet thuis zitten en moet toch ook mijn snipperdagen opmaken.
  Probeer ondanks deze hoge uitgave nog wel te sparen voor aflossing of sparen om later het huis te betalen.maar dat zien we aan het eind van het jaar hoeveel we gaan aflossen.
  Vorig jaar 4 weken Nederland camping+ 1week Turkije en 2 x chalet kost net zoveel als onze vakantie in aug.
  Weet het de prijzen zijn belachelijk hoog maar de dochters geven toch de voorkeur aan een warm land.
  Ondanks de warme zomer van vorig jaar

 8. Uiteindelijk is elke stad een groot dorp 🙂 Maar dat terzijde… Tips voor een grote stad in je eentje. Raak op dag 1 bekend met het openbaar vervoer (metro) en leer even waar je vooral niet moet komen (wat slechte plekken). Neem vervolgens de metro en steek op zo veel mogelijk stations je hoofd boven de grond uit en zie wat je er vindt! Ik heb dit in Londen gedaan en in Berlijn en het werkt super. Je komt op geweldige plekken zo.

 9. Ik combineer OV (goede tip hierboven) met stadswandelingen en markten bezoeken…en zo kom ik op leuke plekken terecht.Voor verdwalen ben ik niet zo bang, in het ergste geval neem ik een taxi terug naar het hotel. Dat heb ik uiteindelijk maar één keer gedaan maar toen was ik ook wel erg ver, met stadsbusje en boot naar de andere kant van Istanbul gegaan en was te moe om terug te reizen. Niks erg, daar is die optie voor de taxi ook goed voor.

 10. onze huidige vakanties zijn met de kids.. in een vakantiepark in een bungalow… we plannen wel, anders lanterfanten we de hele dag, wat juist voor de sfeer niet goed is.. dus we kijken wat er ongeveer te doen is in de buurt.. soms van te voren soms pas op het park, maar proberen welk bijna elke dag iets te doen.. dat kan zijn zwemmen op t park en wat langs de speeltuintjes of kinderboerderij of een hele dag naar een pretpark, ook de animatie wordt vaak niet overgeslagen omdat ze gek zijn op knutselen en spelen met andere kindjes…

  toen we ooit eens samen naar parijs gingen, deden we alles met ov. beetje uitzoeken waar we graag heen wilden en gaan en evt als we vroeg klaar waren, nog iets anders uitkiezen om heen te gaan.. is erg goed bevallen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.