Inpakken in sneltreinvaart

Als mensen horen dat ik ga verhuizen, of dat het huis dus verkocht is, krijg ik bijna altijd de opmerking dat het wel een ontstellend groot karwei zal zijn om de boel leeg te halen. En misschien verkijk ik me er verschrikkelijk op en ben ik heel naïef, maar volgens mij valt het wel mee. Sinds een week of drie ben ik nu aan het inpakken, de ene dag niets, de andere dag een paar dozen, en ik merkte vanmorgen dat ik eigenlijk wel een beetje door de ‘voor de hand liggende dingen’ heen ben. Lees: de losse rommeltjes, accessoires, dingen die je niet echt mist voor het oog.

Best lekker!!

Als het zo doorgaat, dan ben ik ruim op tijd klaar! Ook de dingetjes die ik op de Weggeefhoek of op Marktplaats zet, zijn meestal vrij snel weg. Zo bedacht ik me gisteren dat we geen twee drogers nodig hebben en aangezien mijne toch al op leeftijd was, zette ik hem op Marktplaats. Binnen het uur een bod en binnen een dag opgehaald. En ook nog voor een bedrag dat ik er écht niet dacht voor te krijgen. Toch weer mooi meegenomen!

Ik zal overigens nog wel even flink moeten zoeken naar dingen, want dit weekend gaan er twee auto’s die kant op en het is toch zonde om leeg te rijden. Misschien even kijken of er bijvoorbeeld nog etenswaren ofzo zijn. Daar eten we toch ook.

Hoe kijk jij tegen inpakken en een verhuizing aan: valt het mee of tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik vond het meer werk dan ik van tevoren had gedacht. Wij verhuisden met vier personen. Ik heb beperkte energie en ik kon niet te lang achter elkaar inpakken, terwijl de verhuizing binnen eemn paar weken moest.
  Ik deed de huishoudelijke kant van de verhuizing. Mijn man regelde al het papierwerk, de makelaar, de hypotheek etc. Dat vond ik een fijne verdeling want zo deden we allebei datgene wat ons het beste lag. De hypotheekadviseur viel zo ongeveer van zijn stoel toen hij hoorde dat manlief de hele hypotheekakte/voostel had doorgelezen.

 2. De verhuizingen die geweest zijn, vielen eigenlijk wel mee. De komende verhuizing heb ik eigenlijk heel veel zin in.
  Je weet op voorhand dat het komen gaat, dus zoveel mogelijk plannen en voorruit werk is dan een must.

 3. onze verhuizing was heel veel werk, maar we werken beide fulltime, ik vanuit huis en kon thuis nog weinig inpakken.. geen tijd maar ook bijna alles nog nodig… en in de woonkamer dozen enz gaat niet als je er nog aan t werk bent met peuters… net als in de kinderkamers waar opvangkindjes sliepen etc. wel de laatste week dochter verhuist naar zoontjes kamer, op een matras, bij elkaar logeren 😉 (doen ze elke zaterdag al dus wel gewend.. ) dan konden we dochters kamer gebruiken voor dozen enz. maar jeetje wat een werk.. gezin van 4 en mijn hele gastouderopvang.. dus speelgoed 0-4 jr (terwijl eigen kids bijna 4 en 6 zijn… dus ook hun eigen speelgoed hebben), kinderstoelen, extra peuterbed, 2 inklapbedjes, bedengoed, maar ook 2 kinderwagens (een enkele en dubbele) heel veel kasten, enorm veel speelgoed, maar ook extra bekers, bordjes enz, knutselspullen, echt bizar veel… wat lijkt t me heerlijk om maar 1 persoon te verhuizen ipv een gastouderopvang en gezin van 4…. zo blij dat dat achter de rug is.. en dan nog mensen die je veel klusplezier wensenn enz… ben zo blij dat t klaar is (nou ja bijna klaar.. er moet nog erg veel maar dat heeft minder haast..) want het was gewoon teveel naast gewoon fulltime werken, vind het zonder verhuizen al te veel, laat staan met verhuizen en inpakken enz…

 4. Nee ik keek er ook niet tegen op. Ik zag het als een mooi en nieuw begin. Wij hebben dan ook alleen de spullen verhuisd die we in het nieuwe huis nog nodig hadden. De andere spullen verkocht ik inderdaad via marktplaats of ging naar de kringloop.

 5. Ik zou juist graag verhuizen. Alles vastpakken en kijken of je er iemand anders blij mee kan maken! Heerlijk lijkt me dat, een grondige opruiming. Man mag alleen niet meekijken want dan moet alles blijven. ?

 6. Waar was ik dat ik nu pas lees dat je je huis hebt verkocht en gaat verhuizen! Zelf veels te druk, hoop volgende wk onze update te bloggen.

  Maar van harte en over verhuizen, ik maak me er niet zo druk om en ervaar het ook niet als vervelend. Praktisch doen. Wij zullen in 8 dgn voor onze overdracht eigen huis gaan verhuizen en dan zal de schilder ook nog langs moeten komen. Beetje kamperen in eigen huis is leuk als er geen gekke grote dingen gedaan moeten worden.

 7. de laatste keer dat ik verhuisd ben ging het in 1 autootje, zo weinig spulletjes had ik toen dat is nu wel anders haha, succes en vooral veel plezier met verhuizen het is toch niet allerdaags he ? , geniet ervan , liefs marion

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.