Nieuwe sportkleding gekocht/nog kopen

Nieuwe sportkleding kopen

Een poosje terug, tenminste, in mijn beleving, kocht ik behoorlijk wat nieuwe sportkleding. En tot mijn verbazing begon die kleding er inmiddels gewoon een beetje pauperig uit te zien! Gaatjes hier en daar, wat slobberend… Niet echt waar ik op gerekend had, aangezien ik denk ik bij elkaar (zelfs in de uitverkoop) toch wel voor een goede €200-€250 aan kleding gekocht had. Dat waren overigens niet alleen pure sportkleren, maar ook wat chillpakjes die er fatsoenlijk uitzagen. Ik geloof dat ik uiteindelijk wel een stuk of 5 topjes, 3 truien, een sporttas en een stuk of 3-4 broeken voor dat geld had.

Intensief gebruik

Maar goed, toen ik even nadacht over wanneer ik ze gekocht heb en wat ik er daarmee mee gedaan heb, begreep ik het wel. Ik deed die grote inkoop ergens in december 2013 en heb er daarmee behoorlijk intensief in gesport.

In 2014 ging ik minimaal 3, maar vaker zelfs nog 5 of 6 keer sporten. Naar de sportschool, hardlopen (voor de Ladies Run, toen nog!), skeeleren, mountainbiken. En daarna natuurlijk lekker douchen en een chillpakje aan.

In 2015 ging ik iets minder, maar trok ik nog wel een keer of 2-3 per week de sportkleding aan. En dit jaar gaat een beetje hetzelfde. Sja, dan mag het na 2,5 jaar ook wel wat versleten zijn. Je moet het immers ook – in tegenstelling tot veel normale kleding – na elke sportbeurt direct in de was doen.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Nieuwe sportkleding kopen!

Dus besloot ik mezelf eens op nieuwe sportkleding te trakteren. Ik had eerder in Amerika al eens een broek van Under Armour gekocht, waar ik erg blij mee was. Van datzelfde merk kocht ik nu in de aanbieding nog drie broeken; 2 capri’s en 1 iets langere, maar nog net geen lange broek. Handig voor fitness, maar ook voor hardlopen. Ik zoek nog even naar wat topjes en een nieuw chillpakje zou ook helemaal niet gek zijn.

Maar goed, daarvoor ben ik nu nog even niet geslaagd. Ik wil er het liefst niet teveel aan uitgeven, maar ik merk wel dat ik het – ja, ijdel – fijn vind als het me goed staat.

Omdat ik, met name van boven, vrij tenger ben, verzuip ik echt in de kleinste maten van bijvoorbeeld de sportkledinglijn van de Lidl of Action, maar ook van bijvoorbeeld Puma.

Het liefst heb ik Adidas, of Nike, of misschien ook wel Under Armour. Ik kijk nog mooi even rond, het hoeft niet op stel en sprong. Het zou mooi zijn als ik voor mijn verhuizing wat nieuws heb gevonden, zodat ik nog even een sessie ‘out with the old, and in with the new’ kan doen.

Tot nu toe was ik voor de drie broeken ongeveer €76 kwijt. Als ik voor net zo’n bedrag nog leuke topjes en een chillpakje kan vinden, dan ben ik wel tevreden.

Waar koop jij je sportkleding? En heb jij ook favoriete merken? Of maakt het je niet zoveel uit wat je aan hebt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Mijn zoon vind de kleding van de D.ecathlon erg fijn zitten. Ze blijven ook goed na veel wassen en zijn ook niet zo duur. Hij sport elke dag.
  Moeder van drie

 2. Mijn voorkeur gaat uit naar Nike. Omdat het goed zit (het belangrijkst!), lang meegaat (ik vind 3 jaar of langer intensief gebruik ook lang), het perfecte materialen om te sporten zijn en omdat het er mooi uitziet. Nike gebruikt (uiteraard) de nieuwste technieken en materialen en ik vind dat je dat merkt tijdens het sporten (droger, minder klef). Merken als Adidas doen dat trouwens ook, maar hebben niet mijn voorkeur.
  Een nieuw chillpakje (leuk woord!) heb ik ook hard nodig! Ik heb nu een legging met chloorvlekken en een overside t-shirt dat er ook niet al te best meer uitziet… Maar daaraan geef ik niet veel geld uit.

 3. Ik heb voorlopig een legging en een paar t-shirts en twee sport bh's.
  1 paar sportschoenen voor indoor. 2 paar wandelschoenen, van die bruine grote kloffen, 1 paar indoor voor thuis en tegenwoordig ook om te wandelen.
  Als ik voldoende info heb over mijn huidige sportschool ga ik daar een blogje aan wijden.

 4. hoi ik ben in januari begonnen met sporten en ik sport nu 2 tot 3 keer per week. Ik heb in januari 2 shirts gekocht bij de scapino, en die zien er nog goed uit. een legging bij scapino en een legging bij de action (maat l denk ik) 2 paar sportsokken( hardloop) van de action. nieuwe schoenen bij een speciale hardloopschoenen zaak. mijn bh is van het merk Fila,deze bevalt mij beter dan mijn nieuw aangeschafte van de hema. Veel steviger! Voorlopig kan alles nog wel even mee, maar volgend jaar kan er denk ik al wel een en ander vervangen worden.

  1. oh ja ik sport nogal fanatiek dus alles is daarna zo zeiknat van het zweet dat het echt in de was moet. Daar slijt het wel sneller van natuurlijk!

  2. Ja, dat merk ik hier ook wel. Met een sportschoolsessie valt het wel mee, maar na het hardlopen kan in ieder geval alle bovenkleding linea recta de was in. Broek valt soms nog mee, maar die hoef ik echt geen drie keer aan te trekken ofzo…

 5. Ik vind de broeken van de Action heel fijn. Ik heb een shirt van de Lidl waar ik er graag wel 3 van had gewild, maar helaas heb ik er maar 1.
  Ik heb ook een paar shirts van Decatlon en Action, maar ik vind ze eigenlijk te kort. Dus draag ze niet graag. Ik houd van lange shirts, maar die zijn er niet zoveel.

 6. Ik heb zelf de yoga kleding van de H&M onze zoon heeft nike en adidas en ik heb ook inderdaad voor hem voetbalbroekjes enzo van decatlon gekocht in de opruiming. Kousen enzo haal ik van een goed merk bij de plaatselijke sportwinkel. Laatst was ik bij de s.capino en daar zag ik dat ze ook allemaal sportkleding hadden, zoon was mee en we hebben een strak sportshirt gekocht wat eigenlijk voor hardlopen is maar ook voldoet voor voetbaltrainen en hardlopen.

 7. Ik ben onlangs ook los gegaan voor nieuwe sportkleding. Voorheen fan van Nike, maar heb nu per toeval het merk Kari Traa ontdekt. Online te koop bij http://www.hiptothegym.nl Nog nooit zulke fijn zittende sportkleding gehad. Zit echt als een 2e huid. Enne vind het ook erg leuk om er tijdens het sporten flitsend uit te zien. Ik toch deze kleding met 20%korting. Kortingscode: HipFlyer16 mocht je hier willen bestellen (geen aandelen o.i.d.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.