Jetlag

JetlagOp vakantie valt het meestal wel mee, maar als ik terug kom, dan heb ik vaak toch wel behoorlijk last van een jetlag. Of in ieder geval behoefte aan een aanpassingsperiode. Zo nu ook weer. In principe hadden we een prima vlucht; een nachtvlucht. Door het tijdverschil duurde de nacht dan als het ware extra lang, maar dat is niet zo erg. Je vertrekt overdag, je reist ’s nachts en je komt overdag weer terug. En toch merk ik het behoorlijk. Mijn slaapritme is behoorlijk in de war.

Ik probeer zoveel mogelijk op de normale manier te doen, maar heb al een aantal ochtenden ’s morgens toch nog flink wat extra geslapen. ’s Nachts ben ik soms rond een uur of 1 ineens klaarwakker. Niet fijn! Gelukkig valt het grieperige/koortsige dat ik na zo’n reis ook vaak heb dit keer heel erg mee. Ik dacht wel even dat het eraan kwam, maar het blijft nog aardig onder controle.

In ieder geval betekent dit voor mij wel even dat ik goed naar mijn lijf probeer te luisteren. Extra letten op groenten en fruit, sporten niet zomaar overslaan (want ook al heb je daar dan af en toe écht geen zin in, het is wél heel goed) en gewoon maar te slapen als ik voel dat het nodig is en als het kan.

Voor vriend is het wat dat betreft een stuk lastiger. Die moest gewoon bijna direct weer werken en dan moet je ergens aanwezig zijn. Ik moet ook werken, maar als je vanuit huis werkt, ben je toch wat flexibeler. Bovendien is het qua werk nu ook nog wat opstarten. Genoeg te doen, maar ik kon wel weer met een schone lei beginnen, in plaats van dat er nog van alles lag. Daar maak ik nu dus maar even gebruik van…

Heb jij een aanpassingsperiode nodig als je op vakantie bent geweest, of je nu uit een andere tijdzone komt of niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Nieuwe tandarts en besparingRood staan en BKR-registratie

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

2 Comments
  1. ik wilde nog even zeggen, zo leuk van je nieuwe liefde en heerlijk op vakantie geweest. *hartje* ik heb geen last van een jetlagg maar dat kan ook komen omdat ik nog nooit met het vliegtuig ben geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP