Nieuwe tandarts en besparing

Normaal gesproken heb ik er geen problemen mee om naar een nieuwe tandarts te gaan, maar zo direct na de vakantie voor het eerst bij ‘de nieuwe’ langs… daar keek ik nu niet écht naar uit. Nu vind ik een nieuwe tandarts sowieso wel spannend. Vroeger hadden wij in ons dorp namelijk een soort ‘horrortandarts’. Iedereen ging erheen, het was ook de enige, alles was altijd prima, tot… je verhuisde en naar een andere tandarts ging. Dan bleken die regelmatige controles helemaal niet zo grondig gebeurd te zijn en waren 10 of 12 ‘nieuwe’ gaatjes geen uitzondering!

Nu ben ik al een paar keer van tandarts veranderd en heb ik eigenlijk nooit klachten, maar dat verhaal spookt altijd een beetje door mijn hoofd als ik dan weer naar een nieuwe ga.

Dus toen ik een reminder kreeg dat ik – heel handig na de vakantie, waarin je (ik) toch vaak wat meer snoept enzo dan normaal – er deze week heen moest, stond ik niet echt te springen. Toch gegaan natuurlijk, want het moet toch een keer en het viel gelukkig alles mee. De tandarts werd erg blij van mijn gebit, en niet omdat hij er veel aan kon verdienen. Ik kreeg wel nog als advies mee om het dagelijks ragen eens te proberen, dat zou nog wat beter zijn voor het tandvlees. Daarnaast kreeg ik nog een proefverpakking Elmex mee. Nu gebruik ik dat zelf niet omdat ik het vrij duur vind, maar ik zeg natuurlijk geen ‘nee’ tegen een gratis tube. En als het bevalt, dan kan ik altijd eens kijken hoe dat lijkt in de aanbieding.

Wat deze ‘beurt’ me gaat kosten weet ik nog niet. De tarieven voor controle staan wel online, maar omdat het de eerste keer was, keken ze ook even naar welke tanden ik nog had en waar al vullingen zaten en dat soort dingen. Bovendien heeft hij nog met zo’n irritant stokje aan tandsteen geschraapt. Ik reken dus op wat meer dan de gebruikelijke €22. Toch heeft dit bezoek me ook een besparing opgeleverd: één keer per jaar controle was wat deze tandarts betrof echt wel vaak genoeg. Normaal ging ik elk half jaar, dus dat scheelt de helft 🙂 Oké, je koopt er geen nieuwe auto voor, maar wie het kleine niet eert…

Hoe is jouw relatie met de tandarts? En wat doe jij nog aan ‘extra’ mondverzorging?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Mijn relatie is erg goed, ik ga zo vaak;)
  Ik heb hem vanaf 1997, en ik loop de deur plat, gelukkig woont hij niet ver, in het oude huis zelfs tegenover ons huis.Ik heb echt slecht gebit, van alles meegemaakt..er zit een leuke 2e hands auto ondertussen in mijn mond zeg ik weleens;)Al gaat het de laatste tijd wel beter, ws door het bitje wat ik snachts nu in heb.

 2. Hier zeker geen fan. Heb vaak eens per jaar wel een of meer gaatjes, en ik flos/rag/tandenstook werkelijk elke dag! Ook veel pijn bij vullen/boren en minder fijne ervaringen bij kaakchirurg.. Dus zie er ook nooit naar uit. Gelukkig de laatste controle was goed. Dus hopen dat de volgende ook weer goed zal zijn, dat zou een mooie opsteker zijn.

 3. Brrr, de tandarts. Ik ben niet snel zenuwachtig, maar voor een tandartsbezoek gieren de zenuwen me door de keel. Aan de tandarts zelf ligt het niet, waaraan wel? Geen idee, eigenlijk. Gratis tandpasta is idd altijd welkom. Ik bewaar de kleine tubes vaak voor logeerafspraken van de kinderen.

 4. Bij ons op school had je vroeger de bekkenbeul, dan moest je zo'n omgebouwde camper tot tandartspraktijk in. Angstaanjagend was dat.
  Houd je ook een apart potje bij voor de tandarts of heb je een tandartsverzekering?

  1. Ik heb een 'gezondheidszorgpotje', waarvoor het streven is een saldo te hebben waarvan ik de zorgpremie in 1x kan betalen, plus dingen als dus de tandarts. Daar stop ik elke maand 100€ in (mijn premie heb ik BV in januari vooruit betaald, dat was ongeveer 900€). Inmiddels heb ik daarin eindelijk genoeg voor jaarpremie plus eigen risico, dus dat gaat de goede kant op.

 5. Ik vind regelmatige controle heel belangrijk, ga ook zeker twee keer per jaar + twee keer naar de mondhygiëniste (dit laatste is geen hobby van me). Mijn tandvlees is erg gevoelig voor ontstekingen, zeker nu ik niet meer zo piepjong ben.
  Ga overigens liever naar de tandarts dan naar de dokter, want daar weet je maar nooit wat je hebt:-)
  Ik ben wel verzekerd voor tandarts/mondhyg.kosten. Als je het elke maand meebetaald met de rest van de ziektekostenverzekering hoef je niet zo te schrikken als er een (soms flinke) rekening aankomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.