Alles op een rijtje

Alles weer op een rijtjeEen van die dingen die je dan doet als je weer thuis bent, is alles op een rijtje zetten. En omdat ik officieel nog niet terug ben voor werk, betekent dat in mijn geval vooral even het financiële plaatje van de vakantie bekijken en mijn doelen voor de rest van deze maand vaststellen. Vorige maand heb ik dat ook gedaan en dat beviel me erg goed!

Omdat de maand natuurlijk al voor de helft om is en er ook nog wat praktische zaken als de btw-aangifte moeten gebeuren, maak ik het mezelf niet al te moeilijk. Ik wil deze maand graag weer een paar boeken lezen, nog een X aantal keer sporten, qua werk nog een bepaalde omzet halen en alles financieel gezien van de vakantie glad trekken, zodat ik weer een goed uitgangspunt heb voor het spaardoel dat ik mezelf gesteld heb.

Inmiddels heb ik vast aan de hand van mijn creditcard gekeken wat de schade aan mijn kant is. Die van vriend moet ik er nog even bij pakken. De meeste hotels zijn via mijn kaart gegaan, dus die is er ook het ergst aan toe. Dat geeft gelukkig dus een wat vertekend beeld. Als in: ik ben nog niet zo arm als het lijkt dat ik ben. Nu ben ik sowieso niet arm, maar na zo’n trip kan het soms even zo voelen 😉 Tegelijkertijd is dat natuurlijk weer een goede motivatie om weer extra te gaan sparen. Het belastinggeld was inmiddels ook binnen, dus het komt nu weer gewoon aan op het ouderwetse bezuinigen en op de kleintjes letten. Ook wel fijn, ik heb al meer dan genoeg!

Vind jij het soms ook wel prettig om alles weer even goed op een rijtje te hebben? Of heb je dat sowieso wel?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.