Leren via Podcasts

Leren via podcasts

Voor veel mensen is dit waarschijnlijk al heel normaal, maar ik ontdek ze pas net: podcasts. Wat geweldig zeg! Daarmee kun je bijvoorbeeld in de auto, tijdens het hardlopen of op welk ander moment dan ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling! Ik luisterde de laatste weken al regelmatig naar Tony Robbins, maar deed dat steeds via YouTube. Dat kan ik dankzij Bluetooth wel in de auto via de radio doen, maar omdat je het streamend doet, kost het je wel behoorlijk wat MB’s. Nu heb ik een onbeperkt abonnement, maar als je dat elke dag zou doen, dan weet je provider je wel te vinden en om je oren te slaan met ‘fair use’ enzo. Met Podcasts kun je hetzelfde doen, maar het leuke is dat je die ook kunt downloaden en dus later ‘offline’ kunt luisteren.

Wat zijn podcasts precies?

Mocht jij net als ik nog een beetje nieuw zijn in het Podcast-gedoe: podcasts zijn soort ‘radioshows’. Je kunt je abonneren op een specifiek kanaal, waardoor elke nieuwe uitzending van de ‘show’ waar jij een abonnement op hebt in je lijstje met podcasts verschijnt. Voor zover ik begrepen heb blijven ze niet eeuwig staan, maar je kunt wel handmatig het een en ander terugzoeken.

Hoe gebruik je ze?

Hiervoor heb je een app nodig op je telefoon, of je doet het via iTunes, dat kan ook. Op mijn iPhone stond de app al. Aangezien ik zeker weet dat ik die nooit geïnstalleerd heb, zal die wel bij de standaard uitrusting van de iPhone horen. Als je die app opent, kun je handmatig zoeken naar shows (bijvoorbeeld op basis van zoekwoorden) of je kunt de hitlijsten bekijken. Als je een show hebt gevonden die je aanspreekt, dan kun je eenvoudig op de knop ‘Abonneren’ drukken. Vervolgens verschijnt de laatste uitzending dan in je lijstje met ‘Niet-afgespeelde podcasts’.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Mijn persoonlijke aanraders

Ik ben dus pas net begonnen, dus mijn lijstje met persoonlijke aanraders is nog een beetje beperkt. Toch wilde ik ze vast graag met jullie delen. Ik heb waar mogelijk ook even linkjes toegevoegd naar de webpagina’s, dan kun je vast even kijken:

1. The Tony Robbins Podcast – ik word altijd blij van Tony Robbins. Die is gewoon heel positief, zegt dingen die je aan het denken zet en geeft je indien nodig ook een schop onder je achterste. Geen zweverig gedoe, maar gewoon logisch nadenken.
2. The Tim Ferriss Show – deze naam ken je misschien wel van het boek ‘Een werkweek van 4 uur‘. Ook iemand die gewoon heel realistisch is, die ondanks zijn succes ook niet permanent in een soort euforische stemming verkeert, maar soms ook wat vast komt te zitten in zijn hoofd. En daar dan ook weer uitkomt. Zijn informatie is goed, maar ik vind het ook gewoon wel prettig om naar hem te luisteren.
3. TEDTalks – ook die kennen jullie misschien wel; inspirerende, vaak redelijk korte toespraken van heel veel verschillende mensen. Ze kunnen overal over gaan, dus zorgen er in ieder geval voor dat je over veel verschillende onderwerpen geïnformeerd wordt.

Volg jij al podcasts? En zo ja, heb je nog goede tips voor mij?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
    1. Soms heb ik ook helemaal geen zin om wat tot me te nemen en vind ik dat ook heel lekker, maar ik had de laatste tijd steeds vaker dat ik het uur heen en het uur terug naar mijn loondienstbaan toch een beetje zonde vond om zo te laten gaan. Vooral omdat ik om een of andere vreemde reden op die route bijna alleen maar piratenzenders kan ontvangen :S

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.