#FreedomFriday: The Life Design Project

#FreedomFriday: The Life Design ProjectBloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: The Life Design Project.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wie, wat waar?

The Life Design Project is het blog van Rob Granholm. Hij las regelmatig boeken, blogs en berichten in de categorie van ‘The Four Hour Work Week’ (voor wie dat niet kent even in het héél kort; dat is het boek waarin Tim Ferriss beschrijft hoe je een leven van 9-5 kunt ontsnappen en je werk aan kunt passen aan je leven, in plaats van andersom) en begon eens na te denken over of het nu écht mogelijk zou zijn om extra inkomen te creëren en tegelijkertijd extra tijd te krijgen om zijn dromen na te jagen. Want: de werkweken van 40+ uur die hij sinds zijn studietijd maakte, benauwden hem en hij moest er niet aan denken om dat nog 40 jaar te doen.

Maar ja, in tegenstelling tot Tim Ferriss of de andere mensen van wie hij materiaal las, had hij geen opleiding of carrière die hem elke maand duizenden dollars op kon leveren. Daarom besloot hij om zijn eigen levensstijl te ontwerpen, waarin dat toch mogelijk is. En in The Life Design Project, neemt hij lezers daarin mee.

De Freedom-factor

Er is zo’n gezegde van ‘don’t compare your beginning to someone else’s middle’. Dat kan soms wel eens lastig zijn. Dan zie je waar andere mensen in het leven staan en hoe ver jij misschien nog moet om daar te komen. Ze vertellen wel over de obstakels die ze hebben overwonnen, maar het landt niet echt. In The Life Design Project volg je Rob echt. Hij is ‘er’ nog niet, dus je kunt je makkelijk met hem identificeren. En zijn doel ademt natuurlijk #FreedomFactor: min of meer passief inkomen genereren om te leven op je eigen voorwaarden.

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Eigenlijk van alles. Allereerst wat ik net al zei: het is een mooie reminder dat je vooral niet moet vergelijken; iedereen doorloopt zijn eigen proces en des te eerder je met jouw proces (of project, maar net hoe je het wilt zien) begint, des te eerder je resultaat ziet. Maar als je je blijft focussen op een ander, schiet je er niets mee op en kun je je er alleen maar vervelend onder voelen.

Ook praktisch is hier genoeg te vinden. Zo deelt hij bijvoorbeeld zijn leerpunten over een mislukte Facebook-marketingaanbieding. Ook vertelt hij over de groei van zijn bedrijf, of soms het uitblijven daarvan. Als ondernemer vind ik dat ook wel interessant om te lezen, vooral omdat hij dingen tegen elkaar afzet die ik herken. In mijn werk ben ik bijvoorbeeld heel erg reactief bezig; ik krijg een opdracht die eigenlijk gisteren al af had moeten zijn en werk dus bijna continu tegen de klok. Dat is een luxe qua werk (want daar zit ik nooit zonder), maar het zorgt er ook voor dat je op gegeven moment minder stilstaat bij of je nog wel de richting uitgaat die je uit wilt gaan. En dan knipper je drie keer met je ogen en ben je 10 jaar verder, bij wijze van spreken.

Leuk voor jou?

Als je ondernemer bent, is dit sowieso wel een leuk blog voor je, zeker als je ook nog eens actief bent in bijvoorbeeld bloggen. Maar ook als je dat niet bent, staan hier heel interessante dingen op. De lay-out is redelijk minimalistisch, maar de posts zitten wel goed in elkaar.

Zo heeft hij bijvoorbeeld een Google Doc online staan waarin hij zijn doelen heeft genoteerd, maar waarin hij ook heeft aangegeven wat dat doel dan precies inhoudt en waarom hij het wil behalen. Zo wil hij bijvoorbeeld half 7 opstaan, omdat hij vindt dat dat zorgt voor overvloed, hoop en een gevoel van ergens klaar voor zijn. Bovendien is dat de katalysator voor alle andere acties op zo’n dag. Die manier van doelen stellen een keer helemaal uitgewerkt zien, vind ik wel nuttig.

Op een andere manier interessant is zijn ‘epic meal’; daar wil hij er dit jaar drie van eten. Dit was een soort tosti die ook eenvoudig te reproduceren lijkt… Misschien maar eens proberen!

En: zijn persoonlijke posts zijn ook mooi, bijvoorbeeld deze: Have a Great Day, Today is Great and the Keys to Happiness, waarin hij vertelt hoe hij met een eenvoudig trucje ervoor zorgt dat zijn dagen een stuk beter aanvoelen én verlopen.

Spreekt dit blog jou aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.