Beleggingsupdate april 2018

Beleggingsupdate april 2018

Momenteel gaat het écht alle kanten op met mijn beleggingen. De ene dag sta ik 100 euro in de plus, de andere dag weer 80 in de min. En om eerlijk te zijn: ik maak me er niet heel druk om. Mijn strategie is namelijk eenvoudig: elke maand een bedrag bijstorten, langzaam een mooie portefeuille opbouwen en daar op de lange termijn een mooi rendement over realiseren. En dan is het natuurlijk leuk als de markt up gaat, maar is een down ook niet zo heel erg spannend. Wel is het natuurlijk goed om een klein beetje vinger aan de pols te houden, dus ook deze maand weer: de beleggingsupdate. Mét de mogelijkheid om zelf ook 1000 euro gratis transactietegoed te krijgen!

Actuele stand van zaken

De laatste maanden stort ik elke maand automatisch een bedrag op mijn beleggingsrekening. Momenteel zit dat op 275 euro. Daarvan koop ik meestal wat in uit ‘vaste’ fondsen.

Ik doe nog steeds het meeste via mijn beleggingsrekening bij DeGiro. Die opende ik in 2016 en bevalt me nog steeds erg goed; voldoende mogelijkheden voor wat ik wil, lage kosten en overzichtelijk. En alles online, ook niet onbelangrijk.

Als je zelf ook overweegt om een beleggingsrekening te openen, dan gooi ik ‘m er toch weer even in: DeGiro is zeker een aanrader. En als je zo’n daar een gratis rekening opent via deze link, dan sponsor je LekkerLevenMetMinder.nl ook nog een beetje. Dat is weer goed voor je karma-punten 😉 En: je krijgt dan tijdelijk (tot eind volgende week) óók 1000 euro transactietegoed gratis. Da’s weer goed voor jouw financiële plaatje!

Mijn aankopen

Van de 275 euro die ik deze maand stortte, kocht ik 3 x VWRL. Vorige maand deed ik dat ook. Hiervoor betaalde ik in februari nog 213 euro, eind maart rekende ik daarvoor net iets meer dan 203 euro voor af. De koers daalt dus wat, maar dat betekent ook dat ik goedkoper kan kopen.

Omdat ik ook nog wat vrije ruimte had staan, kocht ik ook voor 100 euro bij in het BlackRock Global Funds World Technology Fund. Dat fonds is mijn favoriet; daarmee zit ik eigenlijk vrijwel standaard op minimaal 10% rendement. Moet ook wel, want de andere fondsen dalen momenteel wat meer.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Het rendement

Ik eindigde maart met ruim 3250 euro in mijn account en een totaal verschil van ruim 26 euro in de min. Dat komt nog steeds vooral door de twee proefballonnetjes qua aandelen, die niet zo goed uitpakten. Ik kan ze verkopen, maar heb ergens nog de hoop dat ze toch weer wat omhoog gaan. Bovendien heb ik daar niet veel geld in zitten (in totaal ongeveer 300 euro, dus het is te overzien), dus de impact op het totale saldo houdt op gegeven moment ook een keer op.

Het overzicht:

Beleggingsupdate april 2018

Zoals je ziet is de portefeuille met bijna 350 euro toegenomen en is de vrije ruimte weer afgenomen. Meestal vind ik het wel fijn om iets aan vrije ruimte over te hebben, maar het liefst zet ik wel gewoon zoveel mogelijk in fondsen, zodat het ook daadwerkelijk iets kan doen.

Aandachtspunten voor komende maand

Komende maand verwacht ik weinig wijzigingen in aankopen. Ik heb naar aanleiding van de reacties van vorige maand nog een aantal fondsen die ik wil onderzoeken en waar ik eventueel (een deel van) het volgende maandbedrag in zal stoppen. Als ik er voor die tijd niet aan toe kom, dan houd ik het waarschijnlijk bij VWRL en BlackRock.

Voor de beleggers onder ons; hoe hebben jouw beleggingen het deze maand gedaan?

Disclaimer: Ik ben geen beleggingsexpert. Ik ben gewoon iemand die informatie, ervaring en gezond verstand met elkaar combineert, daarnaar handelt én erover schrijft, in de hoop dat iemand anders er ook iets aan heeft. Voor meer informatie over waar ik beleg en waarom, kun je terecht op mijn pagina met Favorieten. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
  1. Dat is jammer! Maar ook: een momentopname. Ik heb zelf heel sterk het idee dat we weer bezig zijn met een neerwaartse beweging. Normaal gesproken beweegt de markt zich in periodes van ongeveer 5 jaar omhoog en 5 jaar naar beneden en nu gaan we al zo’n 7-8 jaar omhoog. Ik bereid me er dus vast op voor en blijf gewoon steeds inleggen, zodat ik steeds voordeliger dingen kan kopen en uiteindelijk over een paar jaar ook meeprofiteer van het herstel. Heb jij daar toevallig nog bepaalde gedachten over?

 1. Ik sta ook nog steeds iets van 900 in de min (vanuit 1200 in de plus ;-)) maar blijf ook iedere maand bijstorten. Op de lange termijn komt het allemaal goed, dus ik neem de minstand ook voor kennisgeving aan. Eerst snapte ik dat met dat euro cash fund niet omdat de vrije ruimte en het cash fund twee verschillende bedragen bevatte. Maar goed, de volgende dag was dat opgelost. Ik heb daar eigenlijk alleen een restantje staan waar ik dan net geen heel aandeel meer mee kan aankopen. Dat gaat dan de maand erop zoveel mogelijk mee in de volgende aankoop. Vorig week 88 euro dividend, dat zet ik volgende maand ook weer bij de aankoop in.
  Ik hou ook nog indexfondsen aan bij Meesman, daar koop ik niet meer aan maar die laat ik gewoon staan. Daar sta ik goed in de plus (4 jaar geleden al begonnen daar) dus door de bank genomen sta ik nog in de groene cijfers.

  1. 88 euro dividend is ook mooi 🙂 Dat wordt dan bij jou niet automatisch geherinvesteerd, als ik het goed begrijp? En dat geloof ik ook, dat het op de lange termijn helemaal goed komt, dus ik maak me er nu ook niet erg druk om. Hier gaat het soms ook per dag heel erg hard (beide kanten op), dus als je daarop moet gaan handelen, dan word je er denk ik helemaal gek van.

   1. Kan dat ook automatisch gaan dan? Ik heb al twee keer dividend gehad en dat zie ik dan verschijnen in mijn vrije ruimte. Maak ook eigenlijk niet uit, ik neem het altijd op in mijn volgende aankoopronde.

    1. Volgens mij kun je dat bij bepaalde fondsen aangeven, dan kun je kiezen wat je ermee wilt doen. Maar dat is – voor zover ik weet – niet overal, dus het kan heel goed dat als jij die optie niet gezien hebt, hij er ook niet is voor de fondsen waarin jij zit.

 2. Ik ben halverwege vorig jaar begonnen met beleggen. Nadat ik bij de piek van januari op +500 euro in het groen zat zit ik nu rond de -200 in het rood.

  Maar ik maak mijzelf ook geen zorgen, op de lange termijn komt het goed.

 3. Hier ook in de min, maar niks waar ik me zorgen over maak. Ik ben nog maar 5 maanden aan het beleggen met bescheiden inleg in VWRL. Het plan was wat ervaring opdoen voordat ik er serieuzer mee bezig ga, dat lukt nu dus helemaal met al die pieken en dalen 😉

 4. Wij staan op dit moment op een plus van €13. Maar net als bij jou wisselt het heel erg. Morgen kan het maar zo een min van €13 zijn. Wij hebben op dit moment nog geen €1000 belegt helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.