Flying Blue Miles via Transavia

Flying Blue Miles via Transavia

Ik ben al jaren lid van het Flying Blue-programma van KLM. Omdat ik niet zo heel veel vlieg, gaat het met het sparen van de punten ook niet zo heel hard. Daarom grijp ik natuurlijk elke kans aan om het saldo wat te spekken. Dit jaar vlogen we met Transavia en naar aanleiding van mijn onderzoek voor het artikel over Travel Hacking, waarbij ik had gelezen dat je vaak ook via andere maatschappijen Miles kunt sparen, besloot ik eens te kijken hoe dat bij Transavia zat. En ja hoor, je kunt ook Flying Blue Miles krijgen als je via Transavia vliegt!

Flying Blue Miles?

Voor wie nog nooit van Flying Blue Miles gehoord heeft: dit zijn eigenlijk de ‘echte’ airmiles. Je krijgt ze bij elke vlucht die je maakt en als je een X aantal miles hebt, dan kun je die weer inwisselen voor gratis vluchten, upgrades en meer. Het spaarprogramma is gratis, maar je krijgt ook de mogelijkheid om Miles bij te kopen. Daarvoor moet je dan weer wel betalen.

Des te vaker je vliegt, des te harder het gaat. Niet alleen omdat je dan meer ‘miles’ maakt, maar ook omdat je dan per euro meer miles spaart. Op het Explorer-instapniveau krijg je bijvoorbeeld 4 miles per euro, terwijl dit er op het hoogste Platinum-niveau 8 zijn.

Daarnaast kun je nog profiteren van wat andere voordeeltjes, zoals korting, voorrang bij het boarden, enzovoorts. Die voordeeltjes hangen ook weer samen met je niveau.

Lees ook: #FreedomFriday: travel hacking voor Nederlanders

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Flying Blue Miles via Transavia claimen

Omdat het sparen over het algemeen niet keihard gaat, is het niet speciaal de moeite waard om speciaal met KLM te vliegen voor de miles. Als ik bijvoorbeeld van Eindhoven naar Ibiza wil vliegen, dan kost me dat via KLM zo’n 183 euro, terwijl ik bij Transavia slechts 68 euro kwijt ben. Dat verschil verdien ik met punten natuurlijk nooit terug. Bovendien hadden we dit jaar een pakketreis, waarbij we niet eens konden kiezen voor een specifieke luchtvaartmaatschappij.

En daarom is het dus helemaal mooi dat je nu een beetje het beste van twee werelden kunt hebben: voordelig vliegen én alsnog punten sparen.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is ze te claimen. Dat doe je door op deze pagina een aantal gegevens (vluchtnummer, vertrekhaven en bestemming, datum) in te voeren en je boardingpass en boekingsbevestiging te uploaden. Je gegevens worden dan gecontroleerd en met een week of wat worden de punten bijgeschreven. Tijdens drukkere periodes kan dit langer duren, maar dat wordt dan meestal ook wel aangegeven.

Let op: als je boekt met het basistarief, kun je tegen bijbetaling van 5 euro per persoon 250 Award Miles sparen. Als je een Plus- of Max-tarief boekt, krijg je de Miles sowieso.

Spaar jij eigenlijk Miles? En wist je dat je ze soms ook via andere maatschappijen kunt claimen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Ik spaar ook miles, vooral via mijn AMEX flying blye kaart sinds ik voor mijn werk niet meer hoef te reizen. En inderdaad, alle kleine beetjes helpen met de punten sparen, ook de goedkope vluchten :).

  2. Laatst kwam ik er dus achter dat ik flying blue miles mis van bangkok naar amsterdam. Voor de heen vlucht zijn ze wel bijgeschreven, maar de terugvlucht niet. Het is al bijna 2 jaar geleden. De website geeft nu steeds een foutmelding. Beetje jammer, want dat zijn meteen best wel veel punten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.