Planner Reviews 2020: Pink Purpuz Planner

pink purpuz planner 2020

Ik moet even een keertje met mijn ogen knipperen als ik de Pink Purpuz Planner 2020 zie: van buiten lijkt hij sprekend op de planner die al heel 2019 op mijn bureau ligt. Is dat erg? Nee, totaal niet. Ik gebruik ‘m immers nu ook met veel plezier. Toch ben ik natuurlijk óók benieuwd naar of er nog dingen veranderd zijn. Vandaar dat we deze editie dit jaar in de Grote LekkerLevenMetMinder.nl-plannertest ook weer eens van dichtbij gaan bekijken. Lees je mee?

Het verhaal achter de Pink Purpuz Planner

De Purpuz Planner zag in december 2016 het daglicht. Geïnspireerd door een behoefte aan structuur en regelmaat na zijn burn-out besloot Clen Verkleij een soort coach/planner/agenda te ontwikkelen, waarmee hij stapsgewijs naar zijn doelen zou werken.

Zijn methode bleek succesvol: de fanbase van de Purpuz Planner ontwikkelt zich supersnel. En niet alleen omdat ze het kleurtje zo leuk vinden, maar vooral vanwege de geïntegreerde methode om ook hele grote doelen op te delen in kleine stapjes, zodat je elke dag aan je doelen kunt werken.

Vorig jaar werd voor het eerst een roze versie gelanceerd, naast de standaard blauwgrijze editie.

Praktische informatie

❤ Nederlands
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = bijna A4), inclusief weekend
❤ Elke dag telt van 6:00 tot 22:00 uur, 2 regels voor kantoortijden
❤ Ruimte voor wekelijkse to do’s (zakelijk en privé), een weekdoel en dagdoelen
❤ Creatieve ruimte
❤ Dagreflectie (overwinning + groei)
❤ Wekelijkse kleine opdrachten (‘Doe deze week iedere dag bewust iets waar je gelukkig van wordt’)
❤ Gebonden roze hardcover met foliedruk en oranje bladwijzerlintje. Deze roze versie is een limited edition
❤ Met werkboek met onder meer een stappenplan naar je doel
❤ Achterin de planner staan extra planningstools, zoals de purpuz map, de purpuz matrix en het purpuz canvas
De blauwgrijze Purpuz Planner 2020 kost 34,99 euro, voor de roze versie betaal je 39,99 euro.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Looks

Inmiddels ben ik natuurlijk wel een beetje gewend aan de Pink Purpuz Planner. De buitenkant van de editie voor 2020 ziet er precies hetzelfde uit als de buitenkant van de editie van 2019. Alleen de opdruk van het jaar is anders.

Ook de binnenkant is heel herkenbaar; strakke lijnen, veel ruimte, diverse tools om je plannen te maken en uit te stippelen en ruimte voor een maandelijkse review.

Natuurlijk zeggen plaatjes hierin veel meer dan woorden, dus ik heb even een aantal foto’s voor je gemaakt:

Het Purpuz-plan om je doelen helder te krijgen
Een overzicht van de weekindeling
Elke week kun je zakelijk en privé doelen stellen
En maandelijks is er ruimte voor reflectie
Check-in: wat wil je deze maand allemaal doen?

Indeling

Met bovenstaande foto’s krijg je ongetwijfeld al een beeld, maar ik zal er nog wat extra toelichting bij geven. De planner begint met een uitleg over hoe je het maximale uit de Pink Purpuz 2020 Planner kunt halen. Best heel handig, want daarin zit natuurlijk ook het grote verschil met een ‘gewone’ agenda.

Vervolgens komt het werkboek om daadwerkelijk je doelen neer te zetten en op te breken in kleine stukjes. Achterin vind je nog een aantal tools die je daar verder in kunnen helpen.

Daarna komt het ‘agenda-deel’. Elke maand begint met een maandplanning, waarin je je doel plant. Daarna volgen de weken van de maand, waarbij steeds twee pagina’s per week aan ruimte beschikbaar is. Hier komt de uitvoering van je plannen. Elke maand eindigt met twee reflectie-pagina’s, waarin je kunt aangeven hoe het de afgelopen maand is gegaan. De vragen die je daarbij gesteld worden, helpen je ook echt om hierover na te denken en er iets mee te doen.

Ik merk wel dat ik zelf steeds tegen dezelfde dingen aanloop; dat ik wel doelen stel, maar die niet automatisch vertaal naar week- en vooral ook dagdoelen.

De agenda loopt door tot en met de eerste week van januari. Daarna volgt een overzicht waarop je afspraken voor 2021 vast kunt noteren. Dit deed ik normaal altijd achterin mijn agenda of planner, maar er een speciaal lijstje voor hebben is ook best fijn.

Vooral het weekoverzicht vind ik prettig: ik houd van een indeling met tijden, veel ruimte én ruimte buiten de standaard kantoortijden. De opmaak is erg rustig; die leidt je niet af van je werk. Maar is misschien ook niet zo fleurig om naar te kijken als bij een heftige bullet journal het geval is.

Bijzonderheden

Net als vorig jaar, wordt de Pink Purpuz Planner 2020 ook dit jaar weer alleen als gelimiteerde uitgave uitgebracht. Op is dus op.

Oordeel Pink Purpuz Planner 2020

Veel lijkt er op het eerste gezicht niet veranderd te zijn; de Pink Purpuz Planner 2020 lijkt heel sterk op die van 2019. Natuurlijk is dat niet erg; die gebruik ik namelijk ook met veel plezier.

Wel is er tegenwoordig bijvoorbeeld meer ondersteuning beschikbaar voor het plannen en daar wordt in de planner ook aandacht aan besteed. Zo zie je op verschillende plekken tips langskomen, bijvoorbeeld over de social media-kanalen die je kunt volgen voor meer informatie of de Purpuz Masterclass of Purpuz Coaching die inmiddels ook beschikbaar zijn.

Ook wordt het onderdeel van waar je energie van krijgt en wat je energie kost wat beter uitgewerkt. Bij het opstellen van jouw doelen is daar bijvoorbeeld aandacht voor; je doelen bereik je immers sneller als je doet wat je energie geeft en vermijd wat je energie kost.

En dit jaar begint de planner al met ruimte voor de dingen waarop je #purpuzproud bent. Kun je daar even naartoe bladeren als je een extra zetje kunt gebruiken.

Een van de grote voordelen van deze planner vind ik dat privé en zakelijk er allebei in passen. Elke week kun je een rijtje maken met privé-doelen en zakelijke doelen.

En: je kunt deze planner ook dit jaar weer gratis downloaden.

Ook niet onbelangrijk: de hele ‘sfeer’ van de planner is positief. Alles, van quotes tot Purpuz-pad, is erop gericht om je te helpen een leuker mens te worden.

Ruimte voor verbetering?

Qua plannen is deze planner spot on. Wat ik wél een klein beetje jammer vind, is dat er dit jaar zo weinig verschillen in zitten in vergelijking met de vorige. Oké, never change a winning formula, maar er mochten van mij best weer wat nieuwe quotes en opdrachten in. Nu zijn er best een aantal die vorig jaar op vrijwel dezelfde plek terugkwamen.

De tweaks die ik de vorige twee keer miste, mis ik eigenlijk nog steeds: iets van (makkelijke) ruimte om wat dingen rondom gezondheid te registreren. In de Flow Planners Agenda heb je bijvoorbeeld flesjes die je kunt inkleuren om aan te geven hoeveel water je drinkt. In de Happiness Planner kun je aangeven wat je die dag aan beweging wilt doen of wat er aan maaltijden op de planning staat. Niet noodzakelijk, maar voor mij is zoiets nog wel een extra pluspunt.

En dan heb je nog de prijs. Een planner kost nu eenmaal meer dan een agenda en voor sommige mensen is dat een nadeel. Maar: deze prijs is nog behapbaar,  zeker als je hem bij Bol.com bestelt. Dan is de verzending gratis en kun je soms ook nog profiteren van extra korting. Bovendien kun je met de gratis download vooraf al testen of het iets vindt of niet. Zo is een miskoop bijna uitgesloten. Bovendien: een planner biedt ook gewoon écht meer opties dan een agenda, dus het geld haal je er sowieso wel uit.

Ook dit jaar staan er weer verschillende reviews op de planning. Deze Pink Purpuz Planner 2020 trapt de serie af. Ik ben benieuwd naar welke planner jij het komende jaar gaat gebruiken!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Grappig, ik gebruik eigenlijk al jaren geen planner meer. Alles gebeurt in de telefoon. Agenda (zakelijk en prive kun je anders aanmerken qua kleuren), lijstjes en als je wil ook gezondheidsdingen die je kan tracken. Moet er niet aan denken dat ik nog met zo’n boekwerk moet rondlopen.

  1. Ermee rondlopen zou ik idd ook niet doen!! Het is voor mij echt een vast item op mijn bureau. Ik vind het zelf overzichtelijker werken dan mijn telefoon (en ik wil eigenlijk mijn schermtijd ook wat beperken), dus daarvoor is het voorlopig echt nog onmisbaar. Overigens zet ik afspraken wel ook in mijn telefoon, zodat ik die ook bij me heb als ik niet bij de planner in de buurt ben.

 2. ik zet geen afspraken in de telefoon, Google hoeft niet alles te weten. Bovendien ben je alles kwijt als de telefoon crasht.
  Mij bevalt een junior Succesagenda goed, maar zou ook wel eens een uitgebreide planner willen proberen. Dan wel een losbladige zodat ik voor mij overbodige zaken kan verwijderen en zelf nog iets kan toevoegen. En het jaar erop alleen een vulling hoef te kopen.

 3. In 2019 heb ik de Piens Planner met veel plezier gebruikt. Voor 2020 een goedkopere Bruna familieplanner gekocht om uit te testen. Wel meteen opgemerkt dat er een groot verschil is in papierdikte en kwaliteit. Dus hopelijk gaat de Bruna agenda volgend jaar overleven.

  Ik zie dat de Purpuz planner alle dagen (dus ook zaterdag en zondag) even groot hebben. Heerlijk! Voor mij is het altijd een afknapper als het weekend in 1 kolom wordt gepropt en die agenda’s koop ik niet. Zaterdag en zondag zijn gewone hele dagen waarin ik ook wil noteren wat ik doe & plan. Dat het formaat dan groter is, vind ik geen probleem.

 4. Je hoeft het niet te delen met Google, voldoende andere opties dan Google. Daarnaast: juist met een telefoon en back-ups raak je niets kwijt. Maar als je papier prettiger vind werken is natuurlijk prima.

 5. Maar: deze prijs is nog behapbaar, zeker als je hem bij Bol.com bestelt. Dan is de verzending gratis en kun je soms – zoals nu – ook nog profiteren van extra korting.

  Hoe kom ik aan de extra korting zoals hierboven beschreven?

  Alvast bedankt,

  1. Sorry, dat is een dode mus zie ik! Ik dacht dat ik had gezien dat ze in de aanbieding waren, maar momenteel lijkt het gewoon de normale prijs te zijn. Ik heb de tekst nu even aangepast, maar houd het in de gaten, als er wel extra korting komt, zet ik het er weer even bij!

 6. Ow. Ik vind het eigenlijk heel lelijk dat de roze versie meer kost ook al is het dan overgoten met een limited edition sausje. Beetje alsof we het over scheermesjes hebben…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.