Wat me deze maand bezighoudt

wat me deze maand bezighoudt juli

Als je van vijf (of soms zes) werkdagen in de week naar twee gaat, dan moet je soms wat kritischer zijn op je activiteiten. Dat merkte ik de afgelopen maanden wel. Al voor de geboorte van mijn dochter trouwens. Toen was ik al druk bezig met het toekomstbestendig maken van mijn bedrijf. Want minder werken is prima, maar ik had (en heb) natuurlijk geen belangstelling voor financieel afhankelijk worden van iemand anders. Dus minder werken, ja. Minder verdienen, nee. Da’s best een uitdaging, want dan moet je dus van vooral veel doen, overschakelen naar de juiste dingen doen. En dat is één van die onderwerpen die me deze maand bezighoudt.

Wat doe je?

Het is heel makkelijk gezegd: slim werken, de juiste dingen doen, alleen doen wat belangrijk is. En misschien zijn er ook wel mensen voor wie dit heel makkelijk is. Ik merk dat dat voor mij niet speciaal het geval is, om een aantal redenen.

Soms vind ik wat er moet gebeuren gewoon niet leuk om te doen. En als er dan andere dingen zijn die ook ergens wel belangrijk lijken, dan ga ik gewoon eerst daarmee aan de slag.

Soms vind ik wat er moet gebeuren ook een beetje eng. Wat als het lukt? Wat als ik alles wat er op mijn vision board staat straks realiseer? Je kunt angst hebben om te falen, maar angst om succes te hebben is óók een ding.

En soms is het niet ‘wat als het lukt’, maar ‘deze stap is écht heel eng’. Zo hik ik bijvoorbeeld al tijden aan tegen teamuitbreiding. Ik huur af en toe wel mensen in en heb echt een aantal hele fijne mensen maar ik mee werk. Maar een multifunctionele VA, die dingen regelt, ingesproken brainfarts organiseert en misschien zelfs wel wat content produceert – dat voelt als een énorme stap. Dan speelt mijn Innerlijke Verzamelaar natuurlijk ook op: “Kan ik dit wel betalen? Wil ik dit wel betalen? Huur ik iemand in? Neem ik iemand aan? Zoek ik een stagiair?” Nou ja, vul maar in.

Dus onderzoek ik waar mijn struikelblokken liggen. Ik volg mijn eigen training om beter grip te krijgen op die Verzamelaar en vooral de sterke punten in te zetten, in plaats van de angsten. Ik oefen in mezelf bewust zijn van de stemmetjes van mijn ego en ik oefen in de verstilling opzoeken. De ene keer succesvoller dan de andere keer.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Gezond leven

Ook ben ik weer wat bewuster bezig met gezond leven. Sinds ik Good Vibes las, met daarin van alles over de frequentie van eten, blijf ik enigszins uit de buurt van suiker. Dat lukt niet helemaal, maar ik ben al blij als ik het grootste gedeelte van de dag gezond kan eten. En sinds ik m’n eigen pitten- en zadenbrood bak, lukt dat aardig.

Dat merk ik ook op de weegschaal; de zwangerschapskilo’s lijken zich nu eindelijk úit mijn vortex te bewegen 😉 Kan ook liggen aan het Vetdegeneratie-programma dat ik elke dag met m’n Healy draai, maar dat zullen we wel nooit weten. Het is in ieder geval fijn om m’n eigen lijf weer een beetje terug te krijgen.

Ondertussen haal ik natuurlijk ook netjes mijn ASR-punten en heb ik al twee maanden 100% cashback verdiend. Voor de derde maand lig ik ook weer mooi op schema. En elke week scoor ik natuurlijk zo’n bon van 5 euro.

Leren

Wat ik momenteel ook veel doe is leren. Daar had ik tijdens die drukke werkweken niet veel tijd voor, maar dat kan tussendoor soms wél op een thuisdag. Tijdens een dutje ofzo. Ik ben inmiddels bijna klaar met mijn opleiding tot Human Design Reader, leer over Nieuwetijdskinderen en zit natuurlijk nog in de masterminds met Annemarie van Gaal en Marlies Dekkers.

Voor die laatste ben ik de laatste weken ook flink aan het knippen en plakken, om dichter bij de kern van mijn merk te komen. Komt óók weer van alles bij op, want ik kan je vertellen: dat is niet iets dat van een leien dakje gaat voor iemand die gewoon niet gemaakt is om haar hele leven één ding te doen of één focus te hebben. En maak maar eens een merk rondom ‘ja, wat ik op dit moment leuk vind’.

Geld

Ja, ook geld speelt natuurlijk nog een rol. Als het goed is krijg ik bijna mijn 65 euro gratis geld. De actie is trouwens verlengd, als het ook nog wat voor jou is. Daarnaast ben ik druk bezig geweest met Rosalie haar geldzaken structureren 😉

We hadden een Zilvervlootrekening voor haar geopend, waarop per jaar 600 euro mag worden ingelegd. Al het meerdere wordt ‘teruggestort naar de rekening waar het vandaan komt’. Op zich natuurlijk niet erg, ware het niet dat die 600 euro erop stond en we nog een overschrijfformulier met geboortecadeau van haar oerpake en oerbeppe hadden. Die moest nog worden ingeleverd, maar omdat dat natuurlijk niet helemaal meer van deze tijd is, moesten we eerst uitzoeken hoe.

Inmiddels gelukt: moet je opsturen naar de Rabobank (althans, als hij daarvan is), antwoordnummer 17000 – 3500 XZ Utrecht.

Dat bedrag zou dan echter na al die moeite natuurlijk worden teruggestort naar oerpake en oerbeppe. Niet handig.

Dus moest ik dat gladtrekken, dat formulier op de bus doen én een beleggingsrekening voor haar openen. Dat was ook nog wel even een dingetje.

Die beleggingsrekening wilden we namelijk niet op haar naam hebben, omdat ze op haar 18e al een aardig kapitaal krijgt met die Zilvervlootspaarrekening. Bovendien voel ik natuurlijk weinig voor kosten maken die niet nodig zijn. Eerst dacht ik haar dus bij onze gezamenlijke DEGIRO-account te zetten, maar dat was niet handig. Daarna rondgekeken bij andere opties, maar ja, die kosten….

Uiteindelijk bleek je wél meerdere accounts bij DEGIRO te kunnen openen, dus heb ik daar een Fonds Rosalie voor haar geopend. Ook weer klaar.

Opruimen

Een ander lopend project, ook deels geïntensiveerd na het lezen van Good Vibes: opruimen. Specifiek: de zolder. Ik verkocht een tv, een enorme bos kunstbloemen, deed elke dag minimaal één ding weg en zie steeds meer ruimte komen. De opbrengsten spaar ik op en neem ik mee op vakantie. Daar wil ik namelijk een investment piece van scoren in Milaan. En dan kun je lachen, maar dat schijnt big business te zijn. En leuker om naar te kijken en te gebruiken dan bitcoin.

Ik zie dit opruimen overigens ook als voorbereiding op de verhuizing. Ook al hebben we nog helemaal geen zicht op een nieuw huis. Dat komt vast sneller als we er klaar voor zijn.

De eerste vruchten hebben we er trouwens ook al van geplukt: van de week deed de verwarmingsketel ineens niets meer. En ja, voor reparatie is het dan wel fijn als zo’n monteur er ook bij kan…

Baby-ontwikkelingen

En tot slot, last but not least, zijn er natuurlijk allerlei baby-ontwikkelingen die me bezighouden. We zitten nu in een fase waarin haar ontwikkeling nóg duidelijker wordt. Omrollen gaat ineens héél hard, er komen twee tandjes door, er komt ander eten dan alleen melk. Het is soms niet bij te benen.

Het is prachtig om te zien hoe ze steeds meer ontdekt en doet en – eerlijk is eerlijk – we hebben gewoon een heel makkelijk kind. Ze is vrijwel altijd vrolijk, slaapt lekker, doet lekker haar ding. Vind het fijn om te knuffelen, maar kan ook prima even in haar bedje liggen met een knuffel, terwijl wat neuriet (voor zover baby’s dat kunnen natuurlijk, maar het klinkt wel heel schattig).

We zijn gewoon héél, héél blij met haar <3

Tot zover weer even deze update. Hoe is het bij jou?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek de route naar jouw rijke leven


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
  1. Mooi om te lezen dat je ook volop in ontwikkeling bent met jezelf en je bedrijf. Lijkt mij een mooie coaching van Annemarie van Gaal en Marlies Dekkers. Is het boek ‘Master your mindset’ van Michael Pilarczyk iets voor jou?
    Dat boek heeft mijn open geopend om te starten als Geld Coach. Nu maak ik mijn droom waar en help ik mensen middels coaching op alle vlakken van geldzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.