Beleggingsupdate augustus: wat ga ik doen?

beleggingsupdate augustus 2021

Denk je alles lekker op de rit te hebben, moet ik ineens toch weer allerlei beslissingen nemen. Mijn gewone beleggingsdingen lopen, maar ik kreeg er onverwacht een bak geld bij, waar ik natuurlijk ook iets mee moet/wil. Maar wat? Ik kijk er (deels) naar in deze beleggingsupdate voor augustus. Kijk je mee?

Beleggingsupdate augustus 2021

Ook nu ging er op de 24e, de start van mijn financiële maand, weer 444 euro naar mijn beleggingsrekening. Dan krijg ik een mailtje, log ik in en stop ik dat geld ergens in. En dan schrijf ik dus mijn maandelijkse beleggingsupdate, die voor augustus 2021 in dit geval.

Deze maand had ik nog wat meer in te leggen. Niet omdat mijn order van vorige keer niet was doorgegaan, maar omdat ik een kleine 160 euro aan dividend had gekregen. Dat was wel even lekker 🙂 Dit is trouwens niet standaard; meestal is het rond het half jaar wat meer dan bij de ‘gewone’ kwartaaluitkeringen.

Eerst even een overzicht van mijn huidige beleggingen:

  • Mijn enige écht ‘actieve’ account: een gewone beleggingsrekening. Hier stort ik dus maandelijks geld op.
  • Experimentje – een rekening die ik opende voor de bonus en waar ik 1 goedkope ETF heb aangeschaft. Geen transactie- of beheerkosten, dus ik laat het gewoon even lekker staan. Ik opende deze rekening goed een jaar geleden omdat ik dan 100 euro cadeau kreeg. Dit was echt gratis geld – hele leuke deal dus.
  • Pensioen – voor mijn pensioen. Hierop stort ik af en toe een FOR-reservering, maar dit doe ik (nog) niet structureel
  • Crowdfunding – een lopende investering in La Cubanita Almere (deze loopt nog zo’n 10 maanden)
  • Vastgoedinvestering: via familie heb ik een kortdurende lening voor een vastgoedproject lopen. Hierop krijg ik maandelijks 4 procent rente – deze is net afgelopen
  • Crypto’s: ik heb daar in 2017-2018 wat van gekocht en sinds dit jaar koop ik af en toe een klein beetje bij. Een heel klein beetje. Die markt beweegt mij veel te snel en ik haak ook af bij té technische verhalen, maar… ik héb ze wel. Een deel heb ik bij Coinbase, een vrij overzichtelijk systeem (ik geloof dat je met deze link zelfs nog een mini-bedragje aan bitcoin krijgt als je na openen voor meer dan 81 euro handelt) en een deel bij Binance.
  • Gratis-geld-actie: ook een soort experiment, waarvan ik hoop dat deze me zometeen (minimaal) 65 euro oplevert.

Ook beginnen met beleggen? Open hier je gratis beleggingsrekening

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

In augustus 2021 deed ik dit voor mijn beleggingen

In augustus 2021 kocht ik weer eens VWRL. Dat is jarenlang mijn favoriet geweest, maar ik merkte dat ik de prijsstijging toch wat heftig vond worden. Fijn voor de winst natuurlijk, maar minder fijn als je het dan weer moet kopen.

Maar… ik vernam uit toch aardig betrouwbare bron dat dit aandeel wel eens zou kunnen worden gesplitst. Dan worden ze weer een stuk betaalbaarder en dat is vaak óók goed nieuws voor de koers. Dus taste ik diep in de buidel en kocht ik 6 x VWRL voor 100,84 euro per stuk.

Bij Bux deed ik deze maand weer niets, maar de koers werkte wel in mijn voordeel. Bovendien kreeg ik ook hier dividend uitgekeerd. Toch daalde mijn saldo wat, naar 69,03 euro. Zo’n 5 euro minder dan vorige maand.

Centraal Beheer staat momenteel op 543,85 euro, dat bijna een tientje euro meer dan vorige maand. En daar komt die 65 euro dan straks nog bij.

Mijn familielening werd in één keer afgelost, waardoor ik mijn ‘investering’, plus 100 euro rente, weer terug kreeg. 500 euro daarvan besloot ik bij Coinbase neer te zetten. De rest staat nog even op mijn spaarrekening geparkeerd. Voelt best zonde eigenlijk…

Het rendement

Met het rendement zit het over het algemeen wel goed. Bij DEGIRO kwam er bijna 600 euro bij:

degiro beleggingsupdate augustus 2021

Het is virtuele winst en kan natuurlijk zo weer naar beneden gaan, maar groene cijfers zijn altijd fijn. Natuurlijk kan ik dit nu cashen, maar dat doe ik niet. Ik hanteer namelijk een Buy & Hold-strategie. Ook omdat:

  • steeds in- en uitstappen vind ik heel onrustig
  • en levert vaak onnodige transactiekosten op die je óók weer moet terugverdienen
  • ik wil ook niet dat mijn geld helemaal niets voor me doet

Dat stukje emotie vs. ratio in beleggen bespreek ik trouwens ook in mijn gratis eBook!

Dan: mijn pensioenrekening stond vorige maand op 22.339 euro. Dat is nu weer gestegen naar 22.696 euro. Mijn eigen inleg tot nu toe is 17.362 euro, dus dat betekent een totale plus van 5.334 euro.

brandnewday beleggingsupdate augustus 2021

Ik heb hier ook nog 482 euro staan om op een later moment te beleggen. De rente hier is inmiddels echter naar 0 procent gegaan, dus ik ga dit binnenkort ook inleggen.

Dividend en kosten

Ik maakte deze maand geen kosten. Ik kreeg wél dividend uitgekeerd. In totaal net wat meer dan 160 euro.

Rendement

Mijn totale rendement komt hierbij op bijna 13.000 euro. Een flinke bak geld, als ik het zo zie… De crypto’s neem ik even niet mee in het rijtje, omdat ik niet meer weet wat ik daar oorspronkelijk voor heb betaald. Bovendien vind ik het lastig om dat te zien als serieuze investeringsmogelijkheid. Ik pak het meer mee in de zin van: zou leuk zijn als…

Aandachtspunten voor volgende maand

Dat is dus bedenken wat ik met de rest van mijn teruggegeven geld ga doen. Ga ik dat investeren? Zet ik het apart voor wat extra cashflow? Bewaar ik het tot het weer nodig is? Ik ga er even op brainstormen.

Momenteel denk ik aan een kwart of een derde cash achter de hand houden en de rest beleggen. Maar waar? Ik denk er nog even over.

Daarnaast ga ik ook in gesprek met een andere beleggingspartij, om te kijken of spreiding nog enigszins interessant is. Daarover binnenkort misschien ook wel meer!

Wil jij je geld in 2021 ook voor je laten werken?

Dan kan ik je mijn favoriete gratis beleggingsrekening van harte aanbevelen. Als je jouw rekening ook opent via die link, dan sponsor je LekkerLevenMetMinder ook een beetje. Dat kost jou helemaal niets en daarmee scoor je natuurlijk wél een hele berg karma-punten ?

Het heeft mij járen gekost voor ik het durfde, maar nu vind ik het best jammer dat ik niet eerder begonnen ben. Het is absoluut géén manier om snel rijk te worden, maar als je gaat voor de lange termijn, rendeert het historisch gezien veel beter dan spaargeld. Zeker met de huidige spaarrentes. Jeweetwel, 0 enzo.

En als je dan gratis een rekening kunt openen bij een verder uitzonderlijk goedkope broker; waarom zou je het dan niet eens proberen? Openen is de eerste stap, en je bent niet verplicht om ook direct (of ooit!) geld in te leggen. Je kunt zelf kiezen wanneer je wat doet, en met welk bedrag. Alles kan gewoon in je eigen tempo.

En mocht je liever wat meer keuze hebben; ik heb hier nog een aantal andere alternatieven genoteerd.

Voor wat meer informatie kun je ook altijd even het gratis eBook Beleggen voor Beginners aanvragen; te vinden in de rechterzijbalk (of helemaal onderaan de pagina als je dit mobiel bekijkt).

Voor de beleggers onder ons; hoe hebben jouw beleggingen het deze maand gedaan?

Disclaimer: Ik ben geen beleggingsexpert. Ik ben gewoon iemand die informatie, ervaring en gezond verstand met elkaar combineert, daarnaar handelt én erover schrijft, in de hoop dat iemand anders er ook iets aan heeft. Voor meer informatie over waar ik beleg en waarom, kun je terecht op mijn pagina met Favorieten. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek de route naar jouw rijke leven


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.