Alternatief voor de gratis beleggingsrekening

wachtlijst gratis beleggingsrekening

Ik dacht het zelf al te merken aan het aantal vragen over beleggen in deze periode, maar nu wordt het ook bevestigd: er is vanwege de dalende markten een stormloop ontstaan op beleggingsaccounts. Niet vreemd; in beleggingsland kun je dit zien als uitverkoop. Zo’n stortvloed aan nieuwe klanten heeft echter wel wat gevolgen. Vooral voor aanbieders van een gratis beleggingsrekening. DEGIRO heeft daarom in maart 2020 een wachtlijst ingesteld. Die lijst is inmiddels (gelukkig!) weer opgeheven. Toch leek het me handig om wél wat alternatieven te hebben, voor het geval dit nog eens zou gebeuren.

Tijdelijke wachtlijst gratis beleggingsrekening

In maart 2020 kreeg ik bericht dat mijn favoriete broker een tijdelijke wachtlijst heeft ingevoerd. Door de enorme toeloop aan aanvragen én vragen, kon de klantenservice het niet meer aan, waardoor nieuwe klanten mondjesmaat werden toegelaten. Een maatregel die uiteindelijk 3 maanden duurde.

Die wachtlijst is gelukkig inmiddels opgeheven, maar het leek me alsnog niet gek om wat alternatieven paraat te hebben. Mocht het nu nog eens gebeuren, dan weet jij waar je terecht kunt.

Ik moet wel eerlijk zeggen: DEGIRO blijft mijn favoriet. Dus als het beschikbaar is – zoals nu – dan zou ik altijd kiezen voor deze gratis beleggingsrekening.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Alternatieven voor de gratis beleggingsrekening van DEGIRO

Waarom ik liever bij DEGIRO blijf? Dat is eigenlijk heel eenvoudig: ik vind het geen van allen 100% vergelijkbare partijen.

Neemt niet weg dat ze ook best oké zijn, bijvoorbeeld deze Nederlandse beleggingspartij. Dat is overigens geen 100% gratis beleggingsrekening; zij rekenen wél een servicefee. Die wordt momenteel de eerste drie maanden kwijtgescholden. Mogelijk een mooie overbrugging tot de wachtrij is opgelost. De support voor beginnende beleggers (ook inhoudelijk) schijnt hier trouwens erg goed te zijn.

Ik heb zelf daarnaast nog een gratis beleggingsrekening bij deze Duitse partij, die inmiddels is overgenomen door DEGIRO. Daar doe ik momenteel niet zoveel mee, omdat ik DEGIRO net even wat fijner vind werken, maar het is een optie. *** Het is momenteel niet meer mogelijk hier een rekening te openen ***

Voordeel hiervan is dat ze ook gewoon alles online regelen, dat de kosten laag (of zelfs 0) zijn en dat je zelf precies kunt kiezen waar je in kunt zitten. Qua veiligheid zit het (volgens mij) ook goed; daarover kun je hier meer lezen.

Mijn pensioen (in eigen beheer) heb ik hier staan. Voor pensioen prima, maar voor vrije keuze in handelen wat minder. Hier werken ze namelijk echt met profielen en gaat de verwerking niet altijd supersnel. Maar: wel volledig geautomatiseerd en je hoeft zelfs je eigen aandelen niet uit te kiezen, als je dat juist niet wilt.

Waar ik tegenwoordig ook steeds meer over lees, is Peer 2 Peer (P2P)-lending. Nu zou ik daar normaal gesproken niet zo snel voor gaan, omdat ik het risico erg groot vind. Je krijgt wel een hoog rendement, maar je leent ook uit aan bijvoorbeeld particulieren. Dat hoeft natuurlijk niet erg te zijn, maar ik krijg dan zelf meteen zo’n beeld van Henk en Ingrid wiens scooter nog moet worden afbetaald. Let daarom altijd op extra zekerheden, zoals in dit geval, waar de onbetaalde leningen aan incassobureaus worden verkocht.

Werk je trouwens zelf liever met een app? Dan is Bux Zero wellicht ook nog een mooie optie voor je. Hier kun je commissievrij beleggen in je favoriete bedrijven. Moet je wel een Zero-order plaatsen. Wil je een markt- of limietorder* plaatsen, dan betaal je daar voor Europese aandelen en ETF’s wél 1 euro commissie voor. Voor Amerikaanse aandelen zijn al deze opties gratis.

* Een marktorder is een order waarbij je koopt voor de marktprijs van het moment van doorvoeren. Een limietorder is een order waarbij je zelf instelt wat je maximaal voor een aandeel wilt betalen.

Bijna weer een update!

Ik krijg ook veel vragen over hoe ik het nu doe met beleggen en het antwoord is simpel. Gewoon volgens mijn strategie.

Het is heel makkelijk om nu NIETS te doen. Want: alles wordt goedkoper en teveel betalen doen we natuurlijk liever niet.

Het is ook heel makkelijk om nu EXTRA in de markt te gaan pompen. Want: alles is zó goedkoop, dat kan niet beter!

Ik kies ervoor om het allebei niet te doen. Ik geloof niet in de markt timen en ik geloof wél in een gezonde balans tussen beleggingen, cash en lage (hypotheek)lasten. En in beleggen met geld dat je kunt missen.

En ik moet zeggen: mij geeft het ontzettend veel rust. Ik heb gisteren weer mijn vaste maandelijkse bedrag bijgestort op mijn account en zodra mijn order doorgevoerd is, plaats ik weer een update.

Misschien is het saai. Misschien mis ik er wel énorme long-short-hefboom-whatever-kansen mee. Maar het betekent ook dat ik momenteel 0 stress heb van mijn beleggingen én ze niet de hele dag in de gaten hoef te houden 😉

Ben je nieuwsgierig geworden naar beleggen? Ik heb er ook een eBook over geschreven dat je hier gratis kunt aanvragen.

Disclaimer: Ik ben geen beleggingsexpert. Ik ben gewoon iemand die informatie, ervaring en gezond verstand met elkaar combineert, daarnaar handelt én erover schrijft, in de hoop dat iemand anders er ook iets aan heeft. Voor meer informatie over waar ik beleg en waarom, kun je terecht op mijn pagina met Favorieten. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Ook ik blijf lekker zitten en hanteer de strategie van het zal wel weer een keer bijtrekken.

  Wel moet ik zeggen dat ik toch wat extra heb bijgekocht, is dat slim de tijd zal het leren.
  Maar aandelen als Shell en Aegon stonden wel heel erg laag.
  En ja beide geven toch een leuk dividend, of dit ook dit jaar is geen idee maar anders zullen ze vast over een paar jaar weer op het oude niveau zitten.
  Kortom voor de lange termijn aandelen gekocht met “redelijke” dividend vooruitzichten.
  En dus idd met geld wat ik op dit moment niet nodig heb.

  Gr John

 2. Ik heb gelukkig al twee accounts (een zakelijk en een privé), maar de reden dat DEGIRO tijdelijk stopt is volgens mij om hun kwaliteit en klantenservice te waarborgen. Door corona hebben ze geen tijd om alle nieuwe accounts goed te screnen, dus snap het wel.

 3. Ga eindelijk geld storten ,aan het wachten tot het erop staat van België duurt het eff ,weet wel nog niet wat ik beste koop aiai ,nieuwe wereld ,dit wkdn eventjes de tyd om info te verzamelen ,anders werken, succes iedereen x

 4. Ik ben blij dat ik niet heb stil gezeten. Toen mijn favoriete aandeel ASML op 19 maart jl. op € 180 stond, heb ik er snel een paar bijgekocht. Afgelopen vrijdag sloot de koers op (afgerond) € 230. Een (fictief) rendement van 33% in een goede week tijd!

 5. Ik ben blij dat ik niet heb stil gezeten. Toen mijn favoriete aandeel ASML op 19 maart jl. op € 180 stond, heb ik er snel een paar bijgekocht. Afgelopen vrijdag sloot de koers op (afgerond) € 230. Een (fictief) rendement van 33% in een goede week tijd!

  Ik heb me vergist, het was een rendement van (afgerond) 28%, maar nog steeds bovengemiddeld veel.

 6. Op de hoeveelste plaats sta je nu Audrey? Ik heb me daar net aangemeld en sta op plaats 2974… Kwestie dat ik weet hoe snel het ongeveer gaat…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.