Alles is weg

website gewist

Een week of wat geleden dacht ik dat het weer tijd werd om wat plug-ins te updaten. Heel eerlijk: dat doe ik niet heel trouw meer. Er zijn namelijk een paar plug-ins waarbij staat dat ze ‘kritiek’ zijn. En dat je dat alleen moet doen als je écht goede back-ups hebt. Nu heb ik die in principe wel, maar die melding schrikt me dan toch af. Dus daar zeil ik altijd wat omheen. Andere plug-ins update ik wel, maar ook daar gaat af en toe iets behoorlijk fout. Zo fout, dat ik laatst dus ineens helemaal zonder site zat. Mijn hele website was gewist. En dat proces vond ik eigenlijk (achteraf, zoals dat meestal is) wel heel bijzonder.

Website gewist, maar… geen paniek

In de eerste instantie geen paniek natuurlijk. Ik had het al een paar keer eerder gehad en wist inmiddels: ik kan gewoon de back-up terugzetten. Duurt een paar uur, maar dan is het weer prima.

Maar nu duurde het wel héél lang. En nadat het lang duurde, kwam er ineens een extra foutmelding bij over de database. Toch maar contact opgenomen met de hostingprovider (daarvoor trouwens alleen maar kudoos, ik zit bij Transip en die reageren altijd snel, of ik nu ’s morgens achterlijk vroeg mail of ’s avonds achterlijk laat).

“Ja, we weten het ook even niet. We gaan het onderzoeken.” Dus. Lijkt je website ineens permanent gewist.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Laat maar zitten

Ik begon me er een beetje op voor te bereiden dat mijn hele website écht was gewist. Alle 2.150 artikelen. Alle 35.000+ reacties. Alles. En ik zat me te bedenken hoe ik dat in hemelsnaam weer zou vullen. Niet, kwam ik tot de conclusie. Ik kon niet terug in de tijd gaan en weer voelen hoe het voelde om bijvoorbeeld lekker door dat Woekerpolissenwoud te gaan en uiteindelijk daar een compensatie uit te slepen. Ik kon ook niet terug gaan in de tijd om te weten hoe ik dat ooit gedaan heb, met weinig inkomen en tijdens een crisis tóch 70.000 euro in drie jaar op de hypotheek aflossen. Daar heb ik mijn hoofd later al genoeg over gebroken 😉 En ik wilde niet eens teruggaan naar de tijd waarin ik meer bestond dan leefde.

Laat maar zitten dan, dacht ik. Dan is dit blijkbaar iets wat zo moest eindigen.

NEE, NIET!

En net toen ik me daar een beetje bij had neergelegd, kwam het besef: dat wil ik helemaal niet. Ik wil niet dat het weg is. En omdat ik ook geen mogelijkheid meer zie om het opnieuw te doen, mag het gewoon niet weg zijn.

Dus een paar dagen heel en weer gemaild met de techneuten, die het hele back-up-herstel-proces handmatig hebben gevolgd en daar wat aanpassingen op hebben gedaan.

En voilà, hij is weer terug! Alle berichten. Nou ja, met uitzondering van de laatste die ik had geschreven net voor ik de plug-ins ging updaten. Die komt wel weer een keer. Gelukkig maar, want als je bedenkt dat ik dus blijkbaar al moeite heb met iets reproduceren dat ik net gedaan heb, begrijp je ook dat het voor mij ondoenlijk gaat zijn om iets met dezelfde passie te reproduceren als 12 jaar geleden.

Fascinerend

Ik vond het wel fascinerend, zeker in het licht van de afgelopen jaren, dat ik al wat zoekende was en het LLMM niet altijd meer helemaal voelde. Als dit toen was gebeurd, was ik er misschien ook wel helemaal klaar mee geweest. Maar nu het voor mij zó duidelijk is dat hij past binnen mijn missie, kon ik ‘m niet laten gaan.

Dat betekent niet meteen dat ik een contentkalender voor de komende 6 jaar heb klaarleggen en dat ik beloof om weer drie keer per week te gaan bloggen, maar het gaf me wel een inzicht waar ik weer mee verder kan.

Fijn, om ook weer wat te kunnen halen uit verlies 😉

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.