Doel: eetbare tuin

Nadat ik gisteren mijn stukje over Focus – weten waar je naar toe wilt schreef, heb ik vast een aantal doelen/subdoelen op papier kunnen zetten. Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk niet zal verbazen, concentreren ze zich vooral rond huisje, boompje, beestje. Met één van die (sub)doelen ga ik vandaag tenminste een half uur aan de slag: mijn eetbare tuin. Of in dit specifieke geval: het ontginnen van de moestuin.

Vorig jaar heb ik wel eens wat geprobeerd met zo’n vierkantemetertuin, maar dat werd – onder meer vanwege tijdgebrek – geen succes. Nu wil ik het in de ‘echte’ tuin proberen. Ik heb een mooi stukje uitgezocht, waar op dit moment nog van alles groeit. Dat wil ik eerst helemaal leegmaken. Vervolgens wil ik een stuk schutting weghalen, zodat er volop zon komt. Daarna de grond eventueel bemesten en dingetjes gaan planten. Ik heb nog zaadjes van vorig jaar, dus die wil ik dit jaar eerst niet kopen. Eerst maar eens kijken of ik er een beetje iets van kan maken, voor ik er veel geld aan uit ga geven. In de toekomst zou ik wel een kas willen, maar ook daarvoor geldt: eerst maar eens kijken wat ik hier van bak.

Wie van jullie heeft een eigen moestuin en wat doe je daar allemaal aan? En als je er geen hebt; zou je er eentje willen hebben?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. hai, kijk eens op mijn blogje waar ik m;n kasje heb gescoord, hebben ze vaker in de aanbieding hoor, enne t werkt, heel veel succes met je doel, ik moestuin in speciekuipen , gaat ook heel goed, liefs marion

 2. Heej, leuk hoor zo'n moestuin. Ik ben dit jaar begonnen, want we hebben dit jaar ook een huis en tuin waar dat kan. Momenteel probeer ik tussen de bedrijven door daar iets aan te doen. Inmiddels van alles voorgezaaid, maar helaas hebben de vogels hun best gedaan het eruit te halen. Dus ben opnieuw begonnen….

 3. Ik zou het zeker willen, maar heb een balkonnetje waar ik net aan op kan zitten 😉 Ik loop wel te denken aan van die hangbakken, en die dan vullen met kruiden. En voor op het balkon van mijn vriend, die wat groter is, heb ik zonnebloemzaadjes – ook leuk voor zijn dochtertje om te zien hoe dat groeit 🙂

 4. Leuk hoor zo'n eetbaar tuintje, als je dit jaar nog wilt planten, moe'j niet teveel bemesten. Beter is om alleen 1 of 2 zakken bemeste tuinaarde door de grond te werken. Verse meststoffen moeten volgens mensen die 't kunnen weten eerst afsterven, da's beter voor je plantjes. Suc6

 5. Ik was ook van plan om een moestuin aan te leggen, maar ik ben nog niet verder dan wat frambozen- en bramenstuikjes en wat tuinkruiden gekomen.

  Verder durf ik nog niet veel in de grond te zetten, ik wacht denk ik tot na de IJsheiligen. Ik kan nu wel al wat voorzaaien natuurlijk.

  Ik ga in ieder geval ook aardbeienplantjes halen. 🙂

 6. Vorig jaar ben ik begonnen met mijn vierkante-meter-tuin maar daar blijft het dit jaar niet bij. Inmiddels heb ik al uien gezaaid in een pot en daarnaast staat een pot met aardappelen. In de tuin breiden de eetbare planten zich ook steeds meer uit: frambozen- en bessenstruiken, kruiden en zelfs artisjokken. Nog even en we kunnen straks uit de hele tuin wat eetbaars halen, geweldig!!
  Succes, dat moet toch gaan lukken met dat doel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.