Klussen of werken?

Het is vandaag weer klusdag. Maar nu heb ik één probleempje: eigenlijk kan ik het me vandaag niet veroorloven om de hele dag aan het klussen te zijn. Ik heb namelijk ook nog heel veel werk liggen. Aan de ene kant denk ik: ik kijk wel hoe ver ik vanavond en op zondag en maandag kom. Aan de andere kant ben ik na zo’n dag klussen vaak niet zoveel meer waard en houd ik de zondag graag vrij. Als ik meeklus, gaat het sneller en bespaar ik geld. Als ik werk, verdien ik (meer) geld met iets dat ík goed kan. Klussen gaat me aardig af, maar het is niet mijn vak. Daarnaast vind ik het ook nog eens vervelend als de timmerman in zijn eentje aan de slag moet, juist omdat we in het begin ook hebben gezegd dat wij mee deden.

Voor nu is het plan maar om het aan te geven en te proberen bijvoorbeeld drie of vier uurtjes werken mee te pakken. Dat scheelt me dan alvast weer. Wat hadden jullie in dit geval gedaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Ik zou ook bv vanmorgen vroeg opstaan om te beginnen met een paar uurtjes werken (meestal schiet je 's ochtends het meest op wat dat betreft), en dan een stuk meeklussen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.