Paascrisis!

Er komt een enorme paascrisis aan! Tenminste daar lijkt het op. Ik ben er nog niet over geïnformeerd, maar mensen in het dorp weten er duidelijk meer vanaf. Toen ik vanmorgen om acht uur nog even een brood bij de supermarkt wilde halen, stonden beide parkeerterreinen stampvol, evenals de rijen voor de kassa. Karren vol, alsof het de laatste dag was dat de supermarkt open zou zijn. Economische crisis? Nu even niet! Ik erger me er niet aan, zonde van mijn energie. Ik verbaas me er wel over: natuurlijk is het leuk om met feestdagen wat extra uit te pakken, maar moet dat echt zo? Het zijn maar twee dagen en veel mensen zijn ze beiden nog weg ook!

Heb jij ook extra ingeslagen voor de crisis die er blijkbaar aan zit te komen, of red je je ook wel met je ‘gewone’ boodschappen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Hier ook geen paasgekte. Tot teleurstelling van de ouders. Die gaan wel mee in de commerciele gekte en snappen niets van ons gewone doen.
  Eerlijk gezegd weet ik nog geeneens wat wij vanavond gaan eten.

 2. Ik verwachtte dit al. Onze normale boodschappen zijn donderdag al in huis gehaald.We hebben alleen extra fruit en ijs. Maar dat heeft meer met het mooie weer te maken. Groeten Izerina

 3. Pasen is de dood van Jezus, daar past toch geen vreetfestijn bij? Ja hij stierf voor onze zonden, nou dan gaan we meteen maar opnieuw in de fout met hebberigheid en overmaat…..
  Ik ben geen gelovige, vier de lente met een daslooksoepje, veel rauwkost van wilde kruiden (look-zonder-look,muur) en de heren winkeliers verdienen niks extra aan mij.
  Fijne dagen, evengoed!!

 4. Wij, jij en jouw blogpubliek is hier ongevoelig voor. Maar de meerderheid van de mensen wordt opgejaagd (door elkaar en de media) en ze zijn gewoon bang om iets te vergeten waardoor deze dagen misschien geen KOD.AKmoment zijn. Hier lijkt het in elk geval op.
  Gr,
  NZ

 5. Zelf moest ik gisteren werken,dus mijn ega deed de boodschappen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het beter zelf had kunnen doen. Want hij heeft weer voor een weeshuis ingeslagen.

 6. wat ook wel apart uitvalt zijn de opmerkingen van anderen! we hebben een gezin van 10 personen en met pasen is de groep door vrienden vaak wat groter. tel daar bij op dat ik 1 x in de twee weken boodschappen doe en dan heb je dus twee boodschappenkarren vol. ook ik krijg opmerkingen zoals 'door de oliecrisis begint men nu al te hamsteren zie ik'of inderdaad 'je hebt maar twee dagen vrij hoor'. normaal is het voor mij geen probleem, al die opmerkingen, maar het lijkt wel of juist met dit soort dagen mensen venijniger worden en dat stoort me wel! bedenk maar wat er gebeurt als je de week voor pasen je normale portie eieren haalt van ongeveer 100 eieren?! juist dan moet ik rekening houden met mijn medemens die ook nog wel een eitje wil. aangezien we zelf de koekjes ed bakken gaan de eieren hier dus best hard. wilde dit toch even delen… vr gr mamavan8

 7. Vreselijk en ook zo overdreven alles! Al dat gehaast. Ik ben bewust géén boodschappen gaan doen, altijd wel voldoende in huis voor nood. Met dit soort dagen winkel ik bewust niet en eet het liefste een stampot of zo, puur uit protest tegen de commercie met al dat gedoe erom heen. Het lijkt wel of alle feesten alleen gericht zijn op eten en drinken. Met het jaar wordt het ook erger.
  De meeste winkels zijn zelfs op tweede paasdag ook gewoon weer open.

  Mij zien ze pas weer dinsdag in de winkel en het liefste 's avonds als iedereen weer geweest is!

  En wat te denken wat er allemaal weer weggegooid gaat worden …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.