Geduld

In mijn gratis proefnummer van Gelukkig, een nieuw tijdschrift over leuk leven met een klein budget, las ik dat één van de belangrijkste ingrediënten voor ‘goed’ besparen geduld was. Ai! Dat is niet altijd mijn sterkste kant! Als ik iets in mijn hoofd heb, dan wil ik het het liefst direct hebben. Nu ben ik niet zo gevoelig voor nieuwe boeken, smeersels, cd’s, eten of kleding, maar als er voor de verbouwing iets nodig is, dan ren ik het liefst direct naar de winkel. Terwijl juist daar nog veel op te besparen is!

Tegenwoordig lukt het me al iets beter: beetje bij beetje wordt ons huis netter, waardoor ik steeds beter weet wat we wel en niet hebben. Ook levert dat meer rust op, waardoor ik minder overhaast van alles bestel. En is er wel iets nodig? Dan koop ik er niet meteen 20, maar gewoon de benodigde hoeveelheid; vaak blijft er toch wel iets over. Ook let ik beter op aanbiedingen en kijk/vraag ik rond of ik er misschien nog gratis of voor minder aan kan komen. Voor mijn gevoel ben ik er nog lang niet, maar op zich vind ik dat ook niet erg; als je steeds stapjes vooruit zet, heb je daar ook steeds weer plezier van.

Bij welke dingen vinden jullie het moeilijk om geduldig te zijn en juist het goede koopje/krijgje af te wachten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Ik heb wel eens pech. Niet door ongeduld. Kocht de aanbiedings-violen bij een tuincentrum,zijn ze een week later nog voordeliger bij de supermarkt. Dat soort dingen. Groeten Izerina

  2. Ja, met tuinspul. Maar als je daarmee te lang wacht is het al weer herfst.

    Verder… geloof ik niet echt meer. Bijv. vilten lijkt me superleuk om te gaan doen maar ik moet van mezelf nog 3 weken het leuk vinden.

  3. Ik ben ook altijd ongeduldig. Terwijl je het met besparen ook van je geduld moet afhangen. Tegenwoordig lukt het me steeds beter om te wachten op een bepaalde aanbieding of iets anders te verzinnen.

  4. Ik ken dat zeker, met boeken vooral (er zijn altijd tig boeken die ik graag nog wil hebben…), maar ook met creatievige spullen. Ik heb nog zat stofjes liggen bijvoorbeeld, maar dat ene stofje is ook zo leuk, en die, en die… En wol heb ik ook genoeg, maar… En dan nog de 3d-knipvellen, ik moet die met Sarah Kay nog afmaken, maar kwam zulke leuke tegen van de flower fairies… En dan kan ik niet wachten tot iets op/verwerkt of gelezen is, dan moet ik dat andere ook gelijk hebben! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.