Logeerkamer

Eigenlijk vind ik het hebben van een logeerkamer onzin; een hele kamer in je huis apart houden, omdat er misschien eens in het jaar eens iemand blijft slapen. Maar omdat er nu eenmaal een kamer over is waar we echt geen bestemming meer voor kunnen bedenken (én we ons oude bed ergens kwijt moeten), komt er nu toch een. Op dit moment staat er nog een hoop van mijzelf in, in afwachting tot de kamer boven klaar is. Nu we binnenkort een logee krijgen, vroeg ik me af wat je eigenlijk in een logeerkamer neerzet? Alleen een bed, of ook een kast? Of gebruik je het ook deels als eigen opslagruimte (dus voor bijvoorbeeld je kledingkast)?

Hebben jullie een logeerkamer en hoe is die ingericht?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Ik heb geen logeerkamer (vind ik ook onzin, er blijft toch nooit een loge slapen), maar een vriendin van mij heeft er wel één.

  Zij heeft er een bed staan, en een kast die in gebruik is als opslagruimte. Haar strijkijzer en wasmand staan daar ook. Daar moet een eventuele logé dan maar doorheen kijken.

 2. Ik kan me zo voorstellen dat áls ik er ruimte voor had, ik een kamer had met bed, nachtkastje en stoel en misschien dat ik dan als ik géén logé had ik er zou strijken en het als opslag zou gebruiken. Kan je toch even het één en ander verplaatsen als er zich een logé aankondigd?!

 3. Zeker ook opslagruimte voor je eigen spullen. Maar het is wel fijn als je een lade bijvoorbeeld vrij houdt voor de gast.
  Omdat mijn ouders oud zijn, laat ik hen altijd op onze eigen slaapkamer slapen en gaan wij naar zolder. Ik maak dan een deel van onze kledingkast voor hen vrij en leg ook handdoeken voor hen klaar en boeken waarvan ik weet dat ze het leuk vinden.
  Groetjes,
  NZ

 4. Ik vind een logeerkamer ook onzin. Af en toe blijft er weleens een vriendin slapen en die ligt dan in m'n extra kamertje. Daar past precies een luchtbed in. M'n broertje en schoonzus hebben er wel een, er staat een bed en wat kasten voor opslag.

 5. Heb een zolder, maar die is leeg op een tv, twee stoelen en een kastje na. En een tuinhuis waar mensen kunnen slapen.

  Van de zomer drie maal couchsurfers in het tuinhuis te logeren, dat was gezellig!

 6. Wij hebben geen logeerkamer, wel een bed dat onder het bed van de zoon geschoven zit als er niemand blijft slapen.
  Zo kunnen zijn vriendjes altijd makkelijk blijven slapen, lakentjes erop, deken uit de kast en klaar.
  Als er meerdere vriendjes blijven slapen is het op een luchtmatras of in de tent in de tuin.

  Voor volwassen slapers gebruiken wij ook bovengenoemd bed, als het slechts 1 persoon is die blijft. Anders kunnen de bezoekers zich installeren in de living.

  Waar we gaan uitkomen nadat ons huis gerenoveerd is, zien we wel, voorlopig geen plannen in de richting van een logeerkamer.

 7. Ik heb geen logeerkamer, in mijn 2-kamer appartementje ging mijn eigen slaapkamer voor 😉 En mijn ouders hebben ook nooit een logeerkamer gehad, want met 5 kinderen ook nog een kamer apart houden door die kinderen bij elkaar op de kamer te proppen, dat is helemaal onzin! Opa en oma hebben er dan weer wel een, maar daar staan gewoon ook spullen van hen, en een strijkplank en zo.

 8. Wij hadden ook een – we hebben toch een bed over- logeerkamer tot de kleine kwam. Met een grote kast waar onze spullen in lagen en hingen en onder het bed ook bergruimte voor ons. Een plank kon ik snel leeg maken zodat logees er hun spullen kwijt konden.
  Een nachtkastje hebben we nooit gekocht, een stoel kan ook prima om wat kleding over te hangen en wat dingen op te zetten.
  Ik vond een groot sprei wel handig overigens, is je logeerkamer netjes en dan blijft het opgemaakte bed eronder stofvrij. Krijg je dan (onverwachts) een logee, sprei eraf, eventueel luchten en klaar.

 9. Wij hebben een extra kamer,die soms als logeerkamer gebruikt wordt. De strijkplank staat er. De gewone pc. En de kasten zijn opslagplaats. Als we logees krijgen,ruim ik het een beetje op en zorg voor ruimte voor hun kleding.Ik heb een tafeltje naast het logeerbed.Daar leg ik o.a een zaklamp,als iemand komt. Groeten Izerina

 10. Wij hebben wel een kamer over, die nog geen bestemming heeft. Een logeerkamer is eigenlijkm overbodig. Niemand blijft slapen. Misschien in de toekomst een babykamer voor kleinkinderen?

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.