Georganiseerd inrichten: best lastig!

Dingen die ik wil kopen, maar toch niet koopHet project waar ik al sinds begin dit jaar mee bezig ben, is eindelijk af! De kamer ziet er prachtig uit. Inmiddels staan de eerste dingetjes er al in. Toen liep ik wel direct tegen een ‘probleem’ aan: georganiseerd inrichten is best lastig! Tenminste, als je ook iets gezelligs wilt maken. Ik had/heb voor mijn kamer de volgende eisen:

– Alleen dingen die ik écht heel mooi vind, die ik met plezier af zou stoffen
– Niet te veel en ook niet te veel frutsels
– Voorlopig niets nieuws kopen, eerst maar eens kijken wat we nog hebben of wat ik nog kan maken

Ik heb bijvoorbeeld nog een mooi groot luik waar ik een tafel van wil maken. Ik zal daar waarschijnlijk wel tafelpoten voor moeten kopen, maar dat is niet anders. Maar omdat die tafel er natuurlijk nog niet is, is er op het moment nog een flink leeg vlak.

Zelf denk ik dat het vooral een kwestie van geduld is; zelfs als je heel georganiseerd bent en altijd alles opruimt, groeit de hoeveelheid spullen die je hebt meestal gestaag. Als ik daar ook vanuit ga voor boven, dan is het denk ik het beste om dat niet te forceren, zodat ik straks niet zoveel troep heb liggen als op andere plekken in het huis. Aan de andere kant moeten die plekken nu natuurlijk wel nog sneller/beter opgeruimd worden, want het excuus dat ik het niet meer kwijt kan, kan ik niet meer gebruiken!

Hoe vinden jullie een goede combinatie tussen niet al te veel spullen (en werk/ballast) en gezelligheid? Of geef je niet erg om b.v. schoonmaken en zet je het zo vol als je wilt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. nee bij ons telt less is more ahum.
  Dus als je bij mij in de kamer komt is het redelijk opgeruimd maar toch gezellig.
  Als je dan maar niet sommige kasten opentrekt want daar wordt je niet blijer van… (understatement)

 2. Hihi, dat is hier dus ook wel zo. Maar dat vind ik juist niet prettig meer, ik wil graag dat mijn mooie spullen kunnen 'ademen' en dingen die ik (niet voor niets) weg stop achter een kastje ofzo gewoon het huis verlaten. Het is bij mij toch gemakzucht geweest dat alles naar binnen kwam. Soms vind ik in mijn sokkenmand bv nog zes lege verpakkingen van panty's… Had ze natuurlijk ook meteen op kunnen ruimen.

 3. Ik hou van gezelligheid en er staat redelijk wat in. Maar wel op elkaar afgestemd, dus het komt rustig over. Ik geniet er ook van. Schoonmaken vind ik geen probleem.

  Het voordeel van verbouwen is dat je de kamers helemaal leeg ruimt en opnieuw inricht. Zo komen er alleen spullen in die je mooi vindt.
  Het moet bij je passen. Voor de één is dat weinig, voor de ander veel. Ga op je gevoel af, waar jij je prettig bij voelt.

  Liefs Frederique

 4. Normaal is het bij mij: dozen erin en uitpakken. Maar nu wil ik dat dus niet doen, want dan komt het nooit opgeruimd. Ik heb dingen die ik al drie verhuizingen alleen aanraak tijdens het verhuizen en uitpakken, dus ik wil mezelf nu ook de tijd en de rust gunnen om 'm écht goed in te richten. Best lastig, maar ook wel weer fijn 🙂

 5. Ik heb veel gehad aan http://www.flylady.net
  Opgezet door een Amerikaanse vrouw die handvatten geeft om te declutteren (wegdoen van spullen die je niet gebruikt en waar je niet van houd) en voor het opzetten van een soepel lopend huishouden naar je eigen maatstaven.

  Het heeft mij geleerd om dingen weg te doen en ervoor te zorgen dat mijn huis altijd redelijk netjes en schoon is, zonder dat het me al te veel moeite kost.

  🙂 Een paar jaar geleden had ik het met een vriendin over het huishouden. "ja zei ze toen, maar bij JOU is dat gemakkelijk, want jij hebt bijna geen frutsels." Alsof ik daarmee vals speelde 🙂 – en misschien is dat ook wel zo: bevalt prima! En een opgeruimd huis vind ik persoonlijk gezelliger dan een huis met heel veel zooi.

  Er is ook een Nederlandse yahoogroep trouwens: flyinginthenetherlands

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.