Lidl-groenten lekker milieuvriendelijk

Ik las vandaag in het krantje van de Consumentenbond dat groente en fruit van de Lidl milieuvriendelijk is. Hoe dat komt? In tegenstelling tot bijvoorbeeld Appie of C1000, vliegt Lidl helemaal niets in. Geen Keniaanse sperzieboontjes die met het vliegtuig naar Nederland worden gebracht, maar een beperkt en overzichtelijk assortiment van spul uit het seizoen.

Hoewel ik groente en fruit vooral vaak bij de Lidl koop, omdat het goedkoop is, is dit toch wel een extra reden om het hier in te slaan. Maakt het voor jou uit? Of heb je een beter alternatief?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. 'k Weet niet meer wanneer maar dit had 'k al eens gelezen. En idd ik koop veul groenten en fruit bij de Lidl. Verder hebben ze ook veul fairtrade spul en dat kan 'k ook waarderen.
  Groet

 2. Dat is iets wat ik niet wist. Wel goed om te weten. De komende tijd zal het vaak schipperen zijn tussen bio/milieuvriendelijk en goedkoper. Maar als ze bij de Lidl natuurlijk niks invliegen, is het stukken milieuvriendelijker. En het is niet duur. Niet schipperen op groente dus.

 3. Goh, dat wist ik ook niet! Ik was eerst niet zo blij met de Lidl die we hier krijgen. Er is namelijk ook een heel groot overslagpunt bijgekomen die voor heel veel vrachtverkeer zorgt. Maar als dat dan weer een paar vliegtuigen minder oplevert, tja, dan wordt het weer een ander verhaal! Toch maar gaan shoppen daar.

 4. Het is ook nog zo min mogelijk bespoten. Althans, groenten en fruit met de minste gifresten. Maar ze hebben daar toch ook gewoon bananen en mango's, hoe doen ze dat dan?
  Ga eens je linkje kijken, misschien staat het daar 🙂

 5. Ik vind het wel belangrijk, maar de Lidl is een beetje uit de buurt. Ik doe de boodschappen op de fiets dus dat is wel een punt. Bovendien is die Lidl ( ik heb het alleen over de winkel die ik ken)een winkel die armoede uitademd en voel ik me er niet op mijn gemak.

 6. @ Valhalla .Er varen zogenaamde fruitjagers .Snelle koelschepen.In de ruimen wordt wel gespoten tegen beestjes maar dat gebeurt bij vliegtuigen ook denk ik .Varen is wel zoveel beter voor het mileu dan vliegen.
  Fruit gaat er onrijp in(ook in vliegtuigen) en daar hebben sommigen bezwaren tegen omdat fruit wat niet heeft kunnen uitrijpen minder voedingsstoffen bevat.

 7. Ik zie hier bij onze Lidl inderdaad ook buitenlandse groenten en fruit liggen zoals kiwi's, mango's en bananen. En ook wel peultjes uit Egypte e.d. Maar het klopt dat groenten in goede staat is, in tegenstelling tot Jumpo, die groenten daar zijn vaak verlept en niet fris meer. Keuze gemaakt dus.

 8. Uhm… je kunt toch ook gewoon kijken waar groenten vandaan komen? Gewoonlijk staat dat erbij. Dan kun je dus in iedere supermarkt niet-ingevlogen groenten en fruit kopen.

  Als je seizoensgroenten en fruit koopt zit je sowieso al snel goed (hoewel ze soms zelfs in het bonenseizoen bonen invliegen vanuit Egypte – raar maar waar!).

 9. Ik ben ook een echte fan van de LIDL. Maar nu koop ik mijn groente van de tuinder alhier uit het dorp. Nog goedkoper en dichterbij.
  LIDL heeft ook veel bio. En appelsap zonder toegevoegde suiker en emulgators voor de kids.
  En de pindakaas heeft geen transvetten, zelfs de pindakaas van Bio+ bevat transvetten.

  @heksenbezem Het maakt mij niet uit wat een winkel uitstraalt, als het er goedkoop en kwalitatief goed is koop ik het er.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.