De herfst is gearriveerd! – to do’s

De herfst is niet mijn favoriete periode, maar omdat het nu toch echt begonnen is (wind, regen, bladeren), wil ik er net als vorig jaar tóch iets meer van proberen te maken dan normaal gesproken. Als ik niet nadenk over de zomer, dan lukt het me wel om de herfst te zien als een seizoen met veel thee, lekker geurende kaarsjes, lekker vroeg naar bed of op de bank, genieten van alles in huis, enzovoorts. Ook is dit een periode om de tuin een beetje goed klaar te maken voor de winter.

Voor deze herfst heb ik op de planning:*
– Regelmatig lekker genieten van mijn nieuwe kamer, met filmpje, pot thee, wat lekkers, maskertje enzovoorts
– Huis verder opruimen, ik heb twee rommelhokken en 1 rommelkast die wel eens onder handen genomen mogen worden
– Me schandalig nat laten regenen tijdens b.v. bladeren vegen en daarna lekker douchen, warme kleren aan en terug naar het eerste puntje
– Dakgoten goed leeg houden, zodat ik niet tijdens het eerste puntje ineens als een gek naar buiten moet om de bladfilters leeg te halen
– Blijven sporten (ook al zal dat vooral binnen zijn)
– Wat DIY-projectjes: ik heb nog een kastje dat opgeknapt kan worden, maar ook b.v. een voorraad wasmiddel aanleggen, zelf koekjes bakken etc.

(* = die planning zit meer in mijn hoofd dan dat het ook daadwerkelijk een lijstje is dat ik ‘moet’ afwerken)

Hebben jullie speciaal plannen voor de herfst?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Klinkt goed. Ik heb niet echt vastomllijnde plannen maar wil beter op mijn uitgaven gaan letten. Helaas word ik altijd een beetje koopziek van dit weer.
  Maar wat ik ook heerlijk vind is ovengerechten maken en brood en koek bakken. daar wordt het nu echt weer voor.

 2. Dat koopzieke valt hier gelukkig wel mee, om de simpele reden dat ik liever niet de deur uit ga en dat wel overal voor nodig is (platteland). Tenzij ik dan weer in mijn hoofd haal om iets te bakken waar ik geen ingredienten voor heb…

 3. Hier blijft het kopen ook vaak wel uit met dit weer. Ik heb het geluk in de herfst jarig te zijn en om die reden maak ik in oktober bijna elke week wel een taart ofzo, om dingen uit te testen. Voor je het weet zit je al in november en is het bijna winter. Dan beginnen de sinterklaas en kerstdingen voor tevoorschijn te komen in m'n huis.
  Dit jaar zal de winter vooral zijn: m'n huis op orde krijgen. Er zijn nog wel 101 kleine klusjes die gedaan moeten worden voordat het huis echt 'af' is, die gaan gebeuren als we er wel al wonen.
  De herfst blijft nu vooral: laminaat leggen, bank en eettafel zoeken en een wandmeubel maken.

 4. Eerst een beetje opknappen en dan de zolderverdieping. Die staat al een tijdje op de planning, maar ik moet de dingen nog uitzoeken. Omdat het ook spullen van mij zijn. Het is een hele klus en het laatste van dit jaar. Dan de feestdagen en daarna zie ik wel verder. Er staan nog een paar kamers op het programma. De trap naar boven moet opnieuw geverfd en bekleed worden en als binnen alles klaar is, de tuin. Maar dan zitten wij volgens mij in 2013.

  Nog genoeg te doen deze herfst, winter, lente, zomer….

  Liefs Frederique

 5. Ik heb niet echt plannen speciaal voor de herfst. Wel maak ik het extra gezellig in huis, omdat ik met het herfstweer minder buitenshuis kom. Ik geniet dan met een kaarsje aan en een dekentje over me lekker van een bakje koffie op de bank en kijk 's avonds lekker een beetje t.v.

 6. Echte plannen heb ik niet voor de herfst.
  Ik vind het een heerlijk seizoen.
  Lekker op de bank met een dekentje,kaarsjes aan en een lekker bakkie koffie met wat lekkers.
  en dan de regen kletterend tegen het raam
  das pas genieten..

 7. Mijn plan voer ik al regelmatig uit. Nu het donker is en ik niet langs het donkere kanaal kan fietsen heel vroeg in de ochtend een rondje door het dorp fietsen met de hond.Groeten Izerina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.