Te mooi om waar te zijn…

Het was ook eigenlijk te mooi om waar te zijn. De klus waarmee ik het verbouwingsbudget behoorlijk aan kon vullen en waarvan ik hoopte dat ik ook een groot deel van de geplande aflossing van dit jaar kon betalen, stopt. Nou ja, dat is niet helemaal waar: hij loopt wel door, maar in gewijzigde vorm, waardoor ik het dubbele doe en hetzelfde krijg. Dat is dus een stuk minder aantrekkelijk, want als je dan je uurloon uitrekent, kom je amper onder het minimum uit.

De voordelen:
– ik kan het doen wanneer ik wil
– het levert geld op dat direct op mijn privé-rekening terecht komt

De nadelen:
– het is zwaar onderbetaald en levert daardoor ook wat ergernis op
– het kan niet meer ‘even tussendoor’

Deels is het waarschijnlijk ook weer een kwestie van de slag te pakken krijgen, maar uiteindelijk gaat er gewoon meer tijd in zitten dan het waard is. Aan de andere kant: geld is geld en ik verdien liever €5, dan dat ik voor de zesde keer op een dag de roddelrubriek lees. Maar ja, wat is de volgende stap? Geld toegeven om wat te doen?

Ik ben er nog niet uit wat ik ga doen. Ik heb genoeg ander werk, maar dat geld gaat niet rechtstreeks naar mijn privé-rekening. Op die manier wil ik het dus eigenlijk niet missen. Aan de andere kant worden de nadelen nu ook wel groot.

Wat zouden jullie doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Wat ik zou doen, ligt er denk ik aan hoe veel ander werk er ligt. Als je nu vermoedt dat je beter betaald werk moet laten liggen, of dat dat in het gedrang kan komen, omdat je dit aanneemt, zou ik het niet doen – hoe fijn het ook is dat het op je prive-rekening komt. En als je het aanneemt, heb je dan nog tijd voor dat winterklaar maken van je huis bijvoorbeeld? Want om nou geld te verdienen en het gelijk weer op te maken aan stookkosten is ook zo wat.

 2. Lijkt me inderdaad een lastige beslissing! Als het inderdaad veel meer tijd gaat kosten zodat je aan ander werk minder tijd kan besteden, en dan nog tegen een hongerloontje…… tja.
  Een goede kosten-baten-vergelijking maken lijkt me slim. Succes met knopen doorhakken!

 3. Bij mij riep het de volgende vragen op:
  – hoeveel gaat je dit aan extra belasting kosten
  – Heb je naast deze extra baan nog tijd om zelf klussen uit te voeren (er van uitgaande dat je dat zelf doen).
  – Zijn er ook nog andere mogelijkheden?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.