Dieren in de winter

Na alle berichten over de hele koude winter die er (weer…) aan komt, begin ik me toch wel een beetje zorgen te maken. Wij hebben ons wel neergelegd bij een hoge gasrekening, hoewel we daar voor die tijd natuurlijk nog wel even iets aan proberen te doen. Maar we hebben best een aantal dieren die vooral buiten zitten, waaronder b.v. konijntjes. Ze hebben wel een binnenhok, maar dat is natuurlijk ook geen villa met cv erin. Eén van de dierenverblijven hebben we inmiddels al behoorlijk omgetoverd, van een krot naar een huisje dat je bijna zou verhuren als vakantiehuisje. Dat zit, zodra het af is, volgens mij wel goed, maar toch zit het me niet helemaal lekker.

Hebben jullie dieren buiten en doen jullie daar iets speciaals voor tijdens de winter, behalve natuurlijk regelmatig controleren of het drinkwater niet bevroren is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Konijn is inmiddels overleden (krap 11 jaar geworden!) maar had – oude wollen dekens over het hok – isolerend campingslaapmatje over nachthok (van kringloop) – heeeeeel veel stro (vaak verschonen want nat stro bevriest) en bij extreme kou een kruikje van warm water in een colafles. Verder hadden we twee waterflesjes die we constant omruilden zodat er altijd drinkwater was. En bij harde wind een oud schut voor het (met dekens omhangen) hok, om de wind te breken en er voor te zorgen dat de dekens niet wegwaaiden. 't Is wel koudemanagement inderdaad. Maar allergisch voor stro konden we het dier niet binnen zetten.
  Groet, LM

 2. Strenge winter? Oh leuk. Wel balen van de gasrekening. Ons Nijn krijgt wel een mat over zijn hok heen als het erg koud is. Als het echt zo bar en boos wordt, zet ik hem wel in het tuinhuis.

  En voor de vogeltjes buiten maak ik vetbollen enzo.

 3. Wij hebben een voliere vol grasparkieten.
  Ze hadden eerst een binnenhok, maar daar gingen ze nooit in, dus het gat naar de garage maar weer dichrgemaakt tegen de tocht.
  Wel hangen we er een aan een kant een plastic voorzetscherm tegen, dit om de ergste wind tegen te houden.

  Ik heb ook al meerdere keren gehoord dat we een strenge winter schijnen te krijgen. Ik ben van plan om de komende tijd een extra voorraadje boodschappen aan te leggen, stel dat we insneeuwen 😉

 4. Wij hadden nog kippen, de afgelopen winter, en voor het winter wordt willen we weer nieuwe kippen hebben. We hadden alleen alles afgeschermd tegen de wind en natuurlijk heel regelmatig het drinkwater vervangen)vaker dan normaal, omdat het steeds bevriest. Maar kippen zijn heel warmbloedig en zolang hun poten warm blijven hebben ze het goed. Tja en voor de vogeltjes natuurlijk ook voldoende vetbollen…
  Wel iets om heel goed over na te denken ja…
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Groetjes,
  Mirjam

 5. Het schijnt dat konijntjes goed over een strenge winter kunnen. Je zal dan wel bovenstaande maatregelen moeten treffen. Ik hoop trouwens op een elf steden tocht!

 6. Hier komen binnenkort de vetbollen en pindanetjes weer in de fruitbomen te hangen.
  Toen we nog kippen hadden zorgde ik ervoor dat ze steeds drinkwater hadden en ging vaak kijken of het niet bevroren was.
  Jaren geleden was het hier een keer zo koud dat het bijna min 25 was. Gelukkig hebben ze dat overleefd, al waren ze flink overstuur.
  Groetjes, VeggieMo

 7. Voor mij hoeft die koude winter niet. Ben niet zo van de kou. Ik voel me het lekkerst tussen de 18 en 25 graden boven nul 🙂
  Groetjes, VeggieMo

 8. Het nachthok van je konijntjes kan het best zo klein mogelijk zijn, dan zorgt hun lichaamstemperatuur ervoor dat het hokje een beetje verwarmd word. En natuurlijk lekker veel hooi erin, en alle andere tips die ik hierboven heb gelezen 😉

 9. Onze konijntjes zitten binnen, omdat we ze nog te klein vinden om nu buiten te zetten met dit weer. Maar ik vind het stiekem ook wel gezellig zo met de konijntjes naast de bank, geeft toch wat meer leven in de kamer 🙂

 10. Onze dierenarts raad aan om de nijnen bij minder dan -6 toch in de schuur ofzo te zetten en dat toen we dus ook.
  Die tip van het kruikje kende ik nog niet toptip!, bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.