Hoe gaat het met hardlopen?

Eén van de dingen die steeds terugkomt op mijn doelenlijstje – sinds ik die gebruik – is sporten. Elke maand stel ik mezelf als doel om een X aantal keer te sporten. Dat kan in de sportschool zijn, maar ook bijvoorbeeld hardlopen. En ik tel niet per dag, maar per activiteit. Ik moet het mezelf natuurlijk niet té moeilijk maken. Nu telt één keer traplopen niet, maar als ik in mijn werkpauze een half uurtje wandel én nog wat korte intensieve dingen doe als een minuut planking en een paar keer de trap op en af, dan vind ik het wel tellen. Zolang het maar minimaal een half uur is en een beetje een sportief karakter heeft.

Tot nu toe gaat dat best goed. Ik heb een nieuw hardloopmaatje gevonden die ook gemotiveerd is om regelmatig te gaan en de sportschool biedt ’s morgens lessen aan, wat me ook goed past. Wel merk ik dat de verhouding iets minder goed bij me past dan eerst. Ik doe nu naar mijn zin wat te weinig spierversterkende oefeningen en wat teveel cardio. De komende tijd wil ik daar wat verandering in brengen, zodat het iets meer gelijk is. Juist die core-training is ook belangrijk voor iemand als ik, die vrijwel de hele dag zit. Bovendien heb je die spieren ook bij het hardlopen nodig, dus het is win-win.

Nu ik dus met iemand anders hardloop, gaat het wat minder met mijn schema om 10 kilometer te gaan lopen. Hoewel zij best wel ervaren is, is dat nog wat teveel van het goede, denk ik. En ik weet ook niet of ik dat hele ding overnieuw wil beginnen. Voorlopig lopen we dus nog gewoon met Runkeeper en niet met Evy. Ook merk ik dat het samen lopen soms wat meer energie/adem kost, omdat je dan ook wat kletst, terwijl je dat natuurlijk alleen niet doet. Nu ik ongeveer een jaar alleen gelopen heb, is dat weer even wennen. Allemaal niet erg, ik ben allang blij dat het ritme er weer wat in komt en dat er tenminste twee, maar vaak ook drie keer per week gelopen wordt!

Nu is het alleen nog even kijken hoe dat in de herfst/winter gaat; we zijn nog op zoek naar goede (liefst niet al te dure) hardloopkleding die de regen tegenhoudt. Iemand daarvoor nog tips?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Bewaren

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Knap hoor, ik loop niet hard, maar naast mijn drukke huishouden ik zit alleen als ik blog, wandel ik ongeveer vijf kilometer per dag ik ben nu al 35 kilo afgevallen. Wellicht moet ik straks wel eens naar de sportschool om mijn lijf weer in de goede proporties te krijgen. Lees: Strakker

  2. Super hoor dat hardlopen! Ik doe het je (nog) niet na!
    Maarre, ik vind je wel een stiekemerd hoor, want volgens mij zou je vandaag de uitslag van de give away bekend maken en toen ik terug keek stond het ineens op dinsdag! 😉

    1. Haha, ja, dat klopt, maar ik bedacht me later pas dat vandaag binnen m'n weekendje weg viel en dat ik dus helemaal geen tijd zou hebben voor een trekking :$ En wilde wel iedereen erin meenemen, dus kon ook niet de trekking voor het weekend al doen. Dus ik heb het stiekem even aangepast :$

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.