November-doelen

Gisteren ben ik ’s middags even lekker de stad in geweest. Mijn favoriete geurtje was bijna op en ik kon wel weer wat gebruiken. Daarnaast heb ik nog wat kleine verwennerijtjes aangeschaft, zoals heerlijke appelpunten en zo’n lekkere zak schepsnoep 🙂

Ik ben er inmiddels inderdaad achter dat ik wat liever voor mezelf moet zijn. Gisteren wilde ik bv in de eerste instantie de schuur nog verven, maar met alle andere dingen die nog moesten (was al begonnen met bladeren vegen, is hier heel veel, badkamer moest nog schoon, was opvouwen en opruimen en wat kleinere huishoudelijke dingen) zouden al zoveel tijd opslokken dat het schilderen wel kon, maar dat ik dan alsnog niet even lekker voor mezelf kon zitten. Bovendien had ik daarvoor beits moeten halen, terwijl het niet in de aanbieding was. Al met al zit je al snel weer op €100 aan benodigdheden en dat zou ik deze winter liever uitgeven aan deuren in de kamer.

Toch wilde ik voor november wel een paar doelen stellen, om niet te hard weer op de road to bleuere terecht te komen. Na hard denken kwam ik hier op uit:

1. €898,73 bijverdienen/sparen voor de hypotheek, zodat ik mijn doel (zie rechts) kan halen. Dit is het meest uitdagende doel.

2. Administratie afmaken, ligt er nl inmiddels al een maand of 2…

3. Hek verwijderen om de tuin meer open te maken. Die klinkt erg, maar ik kijk er naar uit. Nu stonden er in de tuin allemaal hekken waardoor je steeds half moest klimmen om ergens te komen. Dit hek is het laatste hek dat staat tussen mij en een open tuin. Hekken aan de zijkanten blijven natuurlijk wel staan, de tuin hoeft niet open te worden voor andere mensen 😉

Met 1 moeilijk doel, 1 minder leuke en 1 leuke heb ik het idee dat ik de lat niet te hoog leg. Ik ben benieuwd of en wat ik hier aan het einde van de maand over kan melden! Hebben jullie nog speciale doelen voor november?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Heel veel succes met de doelen! Ik heb zelf inderdaad ook een aantal doelen op mijn lijstje staan:
  1. de doelen die ik mezelf heb gesteld voor de no impact week halen.
  2. deze maand eens binnen mijn boodschappen budget blijven.
  3. minder perfectionistisch en streng zijn voor mezelf.

 2. Lekker, gewoon wat voor jezelf kopen. Als je dat niet zo vaak doet, is het veel leuker toch?

  Succes met je doelen. Wow, effe 900 bijverdienen.
  Administratie, dat is ook een goeie. Moet ik vandaag ook weer eens doen…

 3. Goed van je dat je lekker de stad in bent gegaan ipv de schuur te gaan schilderen.

  Soms heeft een mens ontspanning nodig 🙂

  Lekker haalbare doelen heb je.

  Hm… doelen voor november…

  – De kozijnen voor schilderen als het weer dat nog toe laat (dinsdag wordt nieuw glas geplaatst).
  – Het huiswerk voor mijn studie braaf maken
  – Het sinterklaasfeest voorbereiden (lootjestrekken en eventueel eten regelen en surprise maken + eventueel met nichtje aan de slag met surprise).

 4. Hopelijk een gezond kindje krijgen 😉

  Enne, voor de tijd ons huis goed schoonmaken! Om te voorkomen dat overijverige (schoon)mama dat gaat doen als ik in het kraambed lig. Lief, maar dat hoeft niet natuurlijk!

  Succes met je doelen!

 5. Heel verstandig dat je eens lekker tijd voor jezelf hebt gepakt! En jezelf eens lekker verwennen moet toch af en toe ook eens kunnen!?

  Succes met het behalen van je doelen!
  Ik heb deze maand niet echt doelen die ik perse wil behalen.Misschien alleen proberen mijn huishouden zo goed mogelijk bij te houden, want deze maand staat er echt belachelijk veel op de kalender waar ik niet onderuit kan…
  Fijn weekend verder!

 6. Af en toe moet je jezelf verwennen, dat is heel belangrijk. Of dat nu met een cadeautje is of met een vrije dag, maakt niet uit…
  Succes met je doelen,
  Groetjes,
  Mirjam

 7. Euhh.. wow.. nee! Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n doelen-mens, maar als ik je eerste doel zie, moet ik toegeven dat dat wel een heel erg mooi streven is. Weet je ook al hoe je dat voor elkaar wil gaan krijgen?
  Ik wens je er in ieder geval veel succes mee!

 8. @Good Old Household: Het wordt een uitdaging, dat zeker! Ik heb in ieder geval nog wat geld op mijn Paypalrekening staan dat ik ervoor kan gebruiken, wil proberen mijn Marktplaatsverkopen wat te stimuleren en hoop op wat extra werk. Lastige is alleen wel dat dat geld normaal gesproken ook voor het verbouwen gebruikt wordt, dus ik kan niet alles zomaar voor dit doel aanwenden. Maar ik ga gewoon mijn best doen, dat levert vast meer op dan gewoon mijn gang gaan 😉

  O, en wat natuurlijk ook helpt: dankzij mijn vorige aflossingen houden we elke maand wat geld over dat automatisch naar die hypotheekrekening wordt overgemaakt. Inmiddels is dat al zo'n €45. Het is maar één keer in de maand, maar toch, alles telt mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.