Lekker goedkoop afvallen

Ik zou graag een paar kilo afvallen, zodat ik weer op mijn oude gewicht uitkom. Ik heb geen kinderen, dus wat mij betreft geen excuus om die kilo’s eraan te houden. Ik probeer op mijn eten te letten en sport inmiddels vrij regelmatig. Maar ik blijk nog een goedkope afvalmethode toe te passen: de verwarming vrij laag houden!

Hoewel het al een wat ouder stukje is, kwam ik vandaag dit artikeltje tegen: ‘Wetenschappelijk bewezen: we stoken ons dik‘. Voor wie geen tijd/zin heeft om het te lezen: kou zorgt ervoor dat je lichaam meer energie verbruikt om warm te worden, dus de verwarming een paar graden lager zetten helpt met afvallen. Je portemonnee wordt met elke neerwaartse aanpassing dikker: een graad lager betekent 7 procent minder stookkosten.

Zou dit jou over de streep helpen om de verwarming lager te zetten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
  1. Ik probeer de verwarming zo lang mogelijk uit te houden (gezien de waarschijnlijk wel koude winter) en het lukt nu prima. Maar ik merk wel, dat mijn lichaam dus nu inderdaad harder werkt om warm te blijven. Ben ik namelijk bij m'n ouders thuis, dan staat de verwarming altijd op 20/21 graden en dan zit ik in m'n t-shirtje het een beetje warm te hebben.
    Maar goedkoop afvallen? ik bedacht me gisteren dat afvallen per definitie goedkoop kan zijn. Gewoon geen snoepjes, koekjes en chips endergelijke meer aanschaffen. Dat zou schelen bij veel mensen denk ik.

  2. O echt door warmte?!
    Jeetje dan moet hij toch maar een paar graadjes minder!! Je hebt een inspirerende blog hoor ik ga je volgen!!

  3. wij stoken hout op ons houtfornuis dus hoef nooit in de kou te zitten , en elke dag buiten werken werpt ook ziojn vruchten af, ne, s'avonds lekker warm met hubbie en hondje op de bank, geniet ervan , liefs marion

  4. LOL nee absoluut niet! Ik moet uitkijken dat ik niet te mager wordt, dus jouw verhaal stimuleert me eerder om de kachel een graadje hoger te zetten… :-)))))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.