Mijn Zumba-carrière stopt vroegtijdig

Vorig jaar liep ik van de deur naar de auto en van de auto naar de deur; dat was zo’n beetje al mijn lichaamsbeweging. In 2011 wilde ik daar graag verandering in brengen. Met succes, want aan het begin van het jaar begon ik met Zumba. In de zomer volgde nog een abonnement bij de sportschool, waar ik probeer 3 tot 4 keer per week heen te gaan en ook groepslessen volg. De laatste tijd is dat iets minder trouw gegaan, maar dat heeft meer te maken met een hardnekkig griepvirus, dan met geen zin oid.

Hoewel mijn Zumba-carrière wat moeizaam op gang kwam, kreeg ik inmiddels toch aardig de slag te pakken. Jammergenoeg is de groep in de afgelopen maanden zo uitgedund, dat mijn groep gecombineerd wordt met een andere, op een avond waarop ik niet kan. Voorlopig voor mij dus geen Zumba meer. Wel heel jammer, want het was een leuke manier om in ieder geval alvast één uur beweging per week ‘binnen’ te krijgen. Omdat het goed is om dingen altijd van de positieve kant te blijven bekijken: het bespaart me een klein bedrag per maand en ik ben avonden weer iets flexibeler.

Misschien dat ik volgend jaar weer opnieuw kan beginnen, als mijn agenda er iets anders uitziet. Hadden jullie dat gedaan, of had je je eerst gericht op het maximale halen uit het fitnessabonnement?

(P.S. De hypotheek is inmiddels weer afgeschreven, dus ik weet wat het aflossen heeft opgeleverd: €19,87 per maand. Dat is minder dan de €25 die ik gehoopt had, maar het is alsnog mooi meegenomen. En ik heb de aflossing niet precies aan het begin van de maand gedaan, dus misschien dat de rente volgende maand alsnog meer in de buurt komt bij mijn verwachting)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Wat jammer van de zumba… Ik deed het vorig jaar ook heel trouw, maar sinds ik verkering heb en op mezelf woon is het een beetje in het slob geraakt helaas. Misschien begin ik binnenkort weer.. Maar dat zeg ik al weken tegen mezelf.schaam, schaam

 2. Ik kan me voorstellen,dat je weer naar zumbalessen zoekt. Ik had hetzelfde met meditatie,dat werd ook verzet.IK kijk regelmatig of er ergens anders iets voor me is. Groeten Izerina

 3. Zumba! ik doe het ook…is wel redelijk duur maar
  ik doe het al enkele jaren…zou het niet meer kunnen missen …spijtig dat het gestopt is…
  misschien volgend jaar weer?
  Ik word altijd vrolijk van die les zumba..
  liefs

 4. Ik zou graag zumba willen doen. Voorlopig word dat voornamelijk in m'n uppie denk ik. De sportscholen zijn hier echt schreeuwend duur en dat zit er voorlopig gewoon niet in.

  En de rente die je minder hoeft te betalen aan je hypotheek: Als je nu elke maand dat bedrag weer opzij zet voor een volgende extra afbetaling? Het is geen groot bedrag, maar elk klein beetje helpt natuurlijk

 5. @lottebees: Dat doe ik nu inderdaad! Ik laat dit bedrag nu automatisch maandelijks overmaken naar de hypotheekrekening (dat is mijn rekening voor de hypotheek, dus nog geen daadwerkelijke aflossing). Volgende maand kijk ik even of het nog omhoog gaat (ik zag dat ik een week 'te laat' de aflossing had overgemaakt, dus misschien kom ik alsnog bij mijn berekende besparing uit). Als dat zo is, pas ik de automatische afschrijving aan. Stel dat ik wel op 25 euro uit kom, dan is dat per jaar toch weer 300 euro die extra aangewend kan worden voor de hypotheek. En stel dat het me lukt om mijn doel van 10.000 euro aflossen te halen, dan zit dat bedrag al tegen de 50 euro per maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.