Carpoolen

Mijn auto kost me aan vaste lasten ongeveer 20 euro in de maand. Wat mij betreft is dat een kleine prijs voor de vrijheid die het me biedt. Omdat wij op het platteland wonen, moet je eigenlijk wel een auto hebben. Wat kleine dingen lukt nog wel op de fiets, maar zeker als het zo snel donker is, doe ik dat liever niet (want: moet dus altijd alleen en zo’n held ben ik dan ook weer niet).

De brandstofkosten kunnen wel flink oplopen. Hoewel mijn tank maar een liter of 32 groot is, gaat er al snel voor zo’n €50 in. Met supermarktritjes kan ik daar lang mee doen, maar een ritje naar de familie (al snel 300 kilometer) tikt wel aan. Daar gaat zo een halve tank doorheen. Gelukkig wonen in de buurt een aantal familieleden en kiezen we er tegenwoordig steeds vaker voor om te carpoolen. Net zo gezellig, want het is toch best een stuk, en ook net zo voordelig. Bovendien is het toch gekkigheid om met drie of vier auto’s achter elkaar allemaal dezelfde rit te maken. Voor mij scheelt dit in een jaar gemakkelijk 100 euro, misschien wel meer. Echt wel de moeite dus.

Carpoolen jullie wel eens? En wanneer dan vooral?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Mijn vader en ik carpoolen vaak. We beginnen dan tegelijk met werken en het werk zit redelijk dicht bij elkaar in de buurt en het levert mijn vader een reiswinst op. En het bevalt ons prima!

 2. Nooit of bijna nooit met bijna alle familie in de buurt, 's zomers kunnen we eventueel zelfs fietsend naar de verste familie, (euh, 's winters ook wel maar da's me toch iets te koud)
  Groet

 3. Carpoolen lukt slecht hier.
  Familie woont allemaal verder weg en mijn werkdagen (en tijden) wisselen nogal eens.
  Dat + wonen in een klein dorp op een klein "eiland" maakt het niet gemakkelijk om te carpoolen.

  Wel probeer ik ritjes te combineren. Dus boodschappen doen op de terugweg van mijn werk ed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.