52 doelen voor 2012

Ik lees niet alleen graag NL blogjes, ook Amerikaanse (of Engelse) blogjes vind ik erg leuk. Veel gaan er over eenvoudig leven of personal finance. Met de komst van een nieuw jaar, zie je ook weer overal doelen rondvliegen en meestal gaat het om een vast aantal jaarlijkse doelen. Hoewel ik vorig jaar al wat doelen had opgesteld, waren ze weinig concreet. De uitkomst was dus ook weinig concreet. Voor 2012 leek het me leuk om 52 doelen op te stellen. Niet allemaal megagroot, want anders wordt het veel te veel. Zodra ik ze heb, ga ze via een apart tabje op de site bijhouden. (Correctie: ik heb direct maar een pagina aangemaakt, wie weet inspireert het anderen ook!)

Maar voor het zover is, kan ik eerst wel wat inspiratie gebruiken. Ik ben namelijk nog lang niet bij de 52!

Wat ik zelf al wél op mijn lijstje had staan:

1. Bepaald bedrag aflossen op de hypotheek
2. Deuren in de woonkamer (hebben we nog niet)
3. Logeerkamer op orde (is nu een soort opslagruimte voor alles wat elders niet kan staan)
4. X aantal leuke boeken lezen
5. X aantal werkboeken lezen
6. Buffer van X bedrag opbouwen
7. X aantal dingen wegdoen (en dan niet 10, maar b.v. 365)
8. Boswandeling maken
9. Schilderij ophangen dat al een half jaar op de grond staat
10. …

Verder kwam ik nog niet. Hebben jullie nog leuke tips om dit lijstje aan te vullen? Of beter gezegd: wat zouden jullie zelf als doelen voor 2012 stellen? Het hoeft dus niet allemaal wereldschokkend groots te zijn 😉

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. Mijn doel is om er een fantastisch jaar van te maken, met veel creativiteit en veel plezier in en met alle mensen om me heen…
  Ik wens je heel fijne warme kerstdagen, geniet er van…
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. -Elke maand een nieuw recept uitproberen,…ikzelf doe het eens per week nu en ik geniet er erg van.
  -Elke week een stuk extra beweging, gewoon een keer lopend naar de winkel ofzo.
  -In de tuin, of op het balkon, kruiden verbouwen, of bv, spruiten of courgettes.Kan best naast de rodondendrons 🙂 Gewoon 1 of 2 groentes.
  -Iets nieuws leren…van mijn part banden plakken van de fiets,of sokken breien,kaarsen maken, zeep maken,als het maar nieuw is.

 3. Ik vind het allemaal goede en loffelijke doelen! Ik zou die van de deuren in de woonkamer op no. 1 zetten!

  Verder misschien het doel de minimum norm van bewegen te gaan doen dagelijks? Dat is 30 minuten.

  Of om elke dag 5 minuten te nemen om stil te staan bij alles waarvoor je dankbaar bent.

 4. Dat is best een leuk idee. Ik ga er ook eens over denken. Zeker het opruimen, wegdoen en organiseren zit er komend jaar enorm in.
  Ik ga eens kijken voor 52 doelen die ik dan ook elke week ga doen (dus 1 per week) dat moet toch te doen zijn. Houd het overzichtelijk.

 5. Leuk! Wil ik ook wat heb je toch weer leuke ideeen!
  Zou het wel weten… boeken uitlezen, wat kapotte spullen repareren, leren vilten met de wol die ik nog heb liggen, minstens vijf keer in een week gezond koken en eten, de kaartjes van de planten in de tuin afknippen, vaker bij mijn oma langs oei maar 52 is wel heel veel. Maar een loffelijk streven 🙂

 6. Wat leuk ik ga mijn er vanavond eens over buigen wat ik voor goede doelen heb. Weet er wel een paar, maar 52 wordt al lastiger. haha

  1) 5000,00 extra (be)sparen;
  2) minder lang en vaak achter de computer blijven hangen)
  3) donateurschap sportschool omzetten naar gebruikers lidmaatschap *lol*
  4) opruimen en dan bedoel ik grondig opruimen
  5) minder kopen (gaat mij al wat beter af)
  6)adressenboek bijwerken zodat ik niemand vergeet een kerstkaart te sturen
  7) meer tijd voor mezelf vrij maken
  8) tevreden zijn met hetgeen ik heb
  9) meer gaan handwerken
  10) zelf leren broodbakken.

  Nou dat zijn er al 10, nu de rest nog. 😉

 7. Hoi, ik lees al een tijdje mee, maar nu dan een reactie op je logje over doelen:

  Leuk idee!

  Ikzelf ben beter af met enkele 'grote' jaardoelen, die ik onderverdeel in 'maand' of 'week' doelen.
  Probleem is namelijk dat ik me niet kan focussen als er zoveel doelen zijn.
  Misschien stel ik mezelf voor 2012 maar 1 doel; zonder doelen leven!
  Zie ook Leo van zenhabits; hij leeft nu al een tijd zónder doelen, en ervaart dat als productiever…

  Ik lees graag meer over je doelen,

  Groeten Aline

 8. Mijn doelen voor 2012 zijn op dit moment:
  1. sparen (voor onverwachte uitgaven)
  2. fietsen ipv de auto te nemen
  3. verder met een kastje per dag
  4. elke dag 'stille tijd' (is er met de kleine een beetje bij in geschoten)
  Verder zoeken naar nog meer besparingen zodat we ook kunnen gaan sparen

 9. Ben niet zo van de dwingende doelen, daar wordt ik niet echt gelukkig van. 😉 Wel één doel hier: hypotheek aflossen. Nog een kleine €10.000 te gaan en een deel daarvan heb ik al maar mag ik volgend jaar pas aflossen (zit dit jaar al aan mijn max) dus dat gaat wel lukken. Heerlijk. 🙂
  Hm ik vergeet er nog één bedacht ik me net. Ik heb nu voor veel soorten uitgaves een budget gebaseerd op het verleden dus redelijk accuraat. Dat is meer voor de lol want teveel geld uitgeven doe ik nooit.

 10. Wat een vreselijk goed idee zeg! Nou heb ik in ieder geval 1 groot hoofddoel voor mijzelf: foto's inplakken!! Loop echt 10 jaar achter. Vreselijk. En dat met 5 kinderen. en jah, ik ben nog van het ouderwetse inplakken. Dus dat wordt mijn eerste doel. Digitale foto's af laten drukken en albums maken. De jongste van 8 jaar heeft een leeg babyalbum, schaam mij diep. iedere dag een kast (tje) opruimen komt ook op mijn doelenlijst. Groetjes, Moepsje

 11. Ik zou hele kleine dingetjes nemen, dat is sneller afstrepen. En doelen haal je juist door ook op korte termijn resultaten te behalen.

  Ik heb zelf
  – 1 uur per dag aan de scriptie
  – 1 avond per week haken
  – 1 avond per week sporten
  – 2 avonden niets hoeven
  – op de dag dat ik thuis met meisje naar buiten, bijvoorbeeld de kinderboerderij, het bos etc.
  – 1 keer per maand met een vriendin leuke dingen doen: een foute actie (iets doen wat niet in je comfortzone valt), boswandeling, theesoorten testen, sauna etc.
  – me minder aantrekken van de zooi veroorzaakt door het management op mijn werk
  – elke avond de keuken en kamer op orde hebben
  – minder computeren
  – een zomerjas scoren
  – een zwarte broek scoren
  – per dag 10 minuten mediteren of andere vorm van innerlijke reflectie

  Wellicht kan het je helpen om elke maand een thema mee te geven en daar iets mee doen: de zolder, de schuur, de tuin, de zomer, etc.
  Je verdiepen in een nieuwe gebied, waar je nog nooit wat mee te maken hebt gehad.

 12. Misschien kun je je lijstje nog concreter maken (en nog een extra doel verkrijgen ;-)) door van het maken van een lijstje van X leuke boeken ook al een punt te maken.

  Misschien nog een doel die verband houd met je vrienden / geliefde naasten, tuin, jezelf verwennen, nieuwe dingen proberen, tijd voor je hobby, koken uh.. enz.. ;-)))

  Leuk! Ben benieuwd wat het wordt.

 13. Hahaha, o.a.:

  – de eetkamerlamp vervangen met de lamp die al anderhalf jaar ingepakt op de grond staat

  – 2 boeken die al een jaar liggen te liggen eens lezen

  – sieraden repareren (gevonden in hèt kratje afgelopen week

  – minder uitstellen

  – en minder achter de huishoudelijke feiten aanlopen, maar ik geloof dat dat gewoon een monster is die niet te bestrijden valt 🙂

  Wel een goed plan zo'n lijstje… kan je wat gerichter iets uitkiezen, dan zomaar uit de lucht iets doen of niets doen.

 14. Leuk om mee te mogen denken! Ik zou zelf denken aan klusjes in huis die echt af moeten, een groentetuin aanmaken voor van de zomer, mensen bellen bij wie ik al lang niks meer van mij heb laten horen, regelmatiger en vaker afspreken met vriendin(nen), Elke maand een tas eten geven aan iemand die het echt nodig heeft, 1x per 6 mnd naar de kapper (vergeet ik vaak).Ben benieuwd naar jouw uiteindelijke lijst.Groetjes NLS

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.