Mooi, het regent

Ik ben er niet altijd even blij mee, maar vandaag denk ik: Mooi dat het regent!

Gisteren heb ik het gras gemaaid, dus dat is klaar en verder moet ik vandaag nog flink wat werk doen én heb ik twee sportafspraken gepland. Ik kan het me dus eigenlijk niet echt veroorloven om – zoals gisteren onweerstaanbaar was – af en toe even buiten in het zonnetje rond te dolen. Op zulke momenten zou ik het liefst een (wel 27-jarige, gezonde) pensionada zijn, zodat ik gewoon de hele dag wat in en om huis kon scharrelen. Zou me geen moment vervelen! Maar aangezien dat er nog even niet in zit, maak ik maar even dankbaar gebruik van een regenachtige dag!

Hebben jullie dat ook, dat je op zonnige dagen minder makkelijk aan het werk gaat? En dan bedoel ik niet tuinieren ofzo, maar aan de slag voor de baas?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Zaterdag 11 graden, lekker! Als je voor jezelf werkt lijkt het me heel lastig, toen ik nog werkte dacht ik altijd dat het leuker werken was als de zon schijnt dan wanneer het regent. Als je dan toch moet werken…

  Ik wou op de fiets gaan om mijn rijbewijs en paspoort te laten verlengen maar dat gaat niet door, doe geen 8 km in de zeikregen.

 2. Ik ben nu mijn eigen baas dus kan doen wat ik wil.
  In het verleden toen ik wel nog werkte pikte ik samen met collega's in de zomer wel eens een terrasje en dan kon je je moeilijker verzetten om weer aan het werk te gaan.

 3. Hé, hier schijnt de zon nog, in het oosten van het land. Ik werk ook gemakkelijker als het regent. Als de zon schijnt heb ik altijd het gevoel dat ik verplicht buiten moet zijn.

 4. Ik weet alleen dat ik op zonnige dagen veel meer energie heb dan op van die grijze dagen zoals vandaag. Jammer alleen dat ik de laatste tijd op bijna elke zonnige dag moet werken en op de regenachtige dagen, zoals vandaag, vrij ben. Ach, dan maar het huis schoonmaken…
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Ik baal want juist door dat mooie weer had ik veel energie en heb ik een hoop gedaan. Met in mijn achterhoofd dat als het vandaag ook zo mooi zou zijn ik lekker op m'n gat in de zon kon zitten. Helaas…. Vandaag doe ik alsnog geen reet behalve m'n theorie examen leren.

 6. Nou ja zeg, je zet me wel op 't verkeerde been, met je: Mooi het regent
  zelfs niet voor de tuin die is nog nat genoeg.
  Hoewel met dit weer vin 'k het niet erg om voor de chef te werken, 't is toch te koud en miegelig voor het buitenwerk,
  groet en werk ze

 7. Ik kan meer als de zon schijnt. Maar wanneer ik moet werken blijf ik binnen bij de airco. Als ik nl. naar buiten ga ben ik 's middags echt niet meer vooruit te branden.
  Geniet wel dubbel als het lekker zwoel is als ik 's avonds naar huis mag

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.