Kassa!

Om geld te verdienen voor het dak, plaats ik bijna elke dag nieuwe advertenties op Marktplaats. Opruimen is bést verslavend! En het geld dat ik ermee verdien proeft ook naar meer! Gisteren had ik een paar duurdere dingen verkocht en zat ik op een dagtotaal van bijna €400. Echt veel heel dure dingen heb ik nu niet meer over, maar als er elke dag iets uitgaat, dan ben ik allang blij. Zo komt het dak steeds dichterbij en kunnen we dat straks misschien wel weer van het lijstje strepen. Ik hoop het, want het is echt een kostenpost waar ik totaal niet op zit te wachten. Denk je dat je alle grote dingen gehad hebt, komt dat weer. En hoewel een nieuw dak natuurlijk mooi is, en ook wel belangrijk, zou het ook echt niet erg zijn als we eens een keer een mooi bedrag overhielden voor wat anders.

Maar goed, genoeg geklaagd. Waar ik na gisteren over zat te denken: straks is het op! Straks zijn al mijn dingen verkocht! Ik koop eigenlijk bijna niets meer, behalve gewone boodschappen, dus er komt een keer een einde aan. Misschien niet aan de spullen op zich, maar wel aan de verkoopbare dingen. Maar misschien valt het ook wel weer mee, zelfs als je zelf niets meer koopt, komt er op wonderbaarlijke wijze nog van alles binnen. Ik zie het wel en ben voor nu in ieder geval ontzettend blij met hoe goed het gaat!

Hebben jullie altijd wel wat te verkopen, of is het soms ook gewoon ‘op’?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Mijn schoonvader roept altijd: Het geld ligt op straat, je moet het willen zien.
  En echt er staan hier thuis eikenhouten slaapkamermeubels waarvan al het hout van de straat komt en opa hobbyde daar weer nieuwe meubeltjes van,
  groet en suc6

 2. Ik vind het knap hoor, hoe jij allemaal spullen kunt verkopen. Ik heb een paar jaar geleden een paar spullen op MP verkocht, maar als ik eens om me heen kijk hier in huis, zou ik niet weten wat ik zou kunnen verkopen. Of komt dat omdat ik gewoon geen afstand kan doen? Maar een paar jaar geleden ben in binnen 3 jaar twee keer verhuisd en toen heb ik heel veel spullen weggedaan/weggegeven. Dus wat ik nu nog heb zijn dingen die ik/we later hebben gekocht en die beslist niet wegkunnen. Dus nee, ik heb dat niet, dat ik altijd wel wat te verkopen heb…
  Ik wens je een heel fijne woensdag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. het gaat hier met vlagen. Maar als ik dan weer its op MP zet, verkoop het ook wel weer. Je maakt me wel weer enthousiast. Ben juist me de klerenwissel bezig. Daar zal heus wel wat tussen zitten voor de verkoop. Misshien handig om een lnkje van je MP advertenties te plaatsen? Kunnen we eens kijken. Succes met het geld bij elkaar te sprokkelen voor je dak. Heb juist gisteren het principe van de hooikist (nog mooier: de hooimadam) ontdekt. Nu gewoon in wollen dekbed gevouwen. Eten was wel gaar. Super! Ken je dit? Superbesparing op het gas.

 4. Wat mij dan wel fascineert is wat je dan hebt wat je kunt verkopen? Hier is er behalve de boeken, weinig de moeite waard. Meestal wordt hier iets pas vervangen als de oude het niet meer doet. En ik heb geen verleden met heel veel spullen verkopen en niet gebruiken, dus ik zou niet weten wát ik moet verkopen….

  1. Ik heb vooral veel (recente) boeken, die ik via mijn werk krijg. En soms ook wel kantoordingetjes, een oude laptop of computer, een oude monitor, enzovoorts. En omdat ik meestal Apple heb, levert dat vaak ook nog wel wat op.

 5. Toen ik je blog las net, dacht ik, ja nu eerst even die 2 jassen plaatsen. Vingino dus goed verkoopbaar. Staat er al op. Verder heb ik ook niet zo erg veel dat ik weg kan doen. Heb eigenlijk alles wat weg moet weg gedaan. Misschien komt in de loop der maanden wel weer iets dat verkocht kan worden.

 6. Hier komt telkens wel weer wat los, maar dat komt voornamelijk door de kinderen. Speelgoed waar ze niet mee spelen, kleding die nog prima verkoopbaar is. Ook wordt ik steeds makkelijker in zelf dingen wegdoen. Maar de bedragen worden wel lager, dat wel.

 7. Het wordt hier toch meer en meer. mede door het verhuizen en een groter wordend kind. maar de laatste tijd te weinig op marktplaats gezet. Moet het maar weer eens gaan doen.

 8. Hier niet echt veel meer voor marktplaats. In het verleden voor bakken verkocht, maar toen kreeg je ook meer voor de spullen dan nu. Nu zijn het af en toe echt rommelmarktprijsjes en dat vind ik teveel moeite en gezeur. Het weinige wat ik nog heb gaat binnenkort naar een goed doel. Die moeten toch ook gesteund worden!

 9. Ik hoop voor je dat je gewone inkomsten stijgen, dan verdien je in dezelfde tijd dat je nu aan opruimen besteedt, meer goede inkomsten.

  Maar opruimen geeft een lekker gevoel.

 10. goed gedaan zeg! vast lekker zo'n opgeruimd gevoel en mooie inkomsten! hier heb ik zo'n beetje alles al verkocht via marktplaats, boeken etc. ik heb echter al wel wat baby dingen die ik niet of nauwelijks gebruik, daar kan ik me de komende tijd wel eens mee bezig houden! 🙂

 11. Soms ben ik erg fanatiek zeker als ik ineens toch wel veel verkoop.
  soms zwakt het weleens af dan heb ik even geen zin meer om van alles er op te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.