Verkoop via Marktplaats

Omdat ik mijn extra inkomsten vrijwel altijd over spaarpotjes verdeel en daarbij tot de 0 ga, is er niet echt veel ruimte (lees: geen) voor tegenvallers. Deze maand merkte ik dat best wel:

 • Ik moest extra afrekenen bij de energiemaatschappij
 • Ik moest privé bijspringen om mijn salaris te compenseren (als in: te weinig gefactureerd, dus niet genoeg om het salaris dat nodig was voor mijn vaste lasten uit te keren)
 • Ik had in december ook al tot de 0 ‘gebudgetteerd’, dus er was eigenlijk ook geen ruimte voor dingen als kapper
 • Ik was een tandartsrekening vergeten die nog betaald moest worden

Geen echt onverwacht gekke dingen, maar toch dingen die geld kosten. Juist omdat ik mijn plannen vrij scherp gesteld had en echt gemotiveerd ben om dat qua sparen en aflossen te realiseren, wilde ik er dus wat extra geld bij proberen te verdienen. En wat is dan makkelijker dan het één en ander op Marktplaats zetten!

Mijn favoriete items zijn altijd boeken, maar ik had nu ook nog een flinke tas met Blu-ray dvd’s die ik eigenlijk toch niet zou gaan kijken. Nieuw in seal, dus ook wat aantrekkelijker dan als ze al gebruikt zijn. Niet dat gebruikt erg is, maar je hoort wel eens horrorverhalen over dat je dan schijven vol krassen krijgt ofzo. Mijn ervaring is dat niet, maar ik kan me voorstellen dat je dan niet nog een keer iets gebruikt gaat kopen, als je het ook in seal kunt krijgen.

Dus… ik plaatste weer wat advertenties. Uiteraard volgens mijn eigen Tips om meer te verkopen via Marktplaats 😉 En warempel! Het liep weer! Want ik moet erbij zeggen: ik probeer de dvd’s al wat langer te slijten, maar dat gaat echt met heel wisselend succes. Blijkbaar was de tijd er nog niet rijp voor en is hij dat nu wel, want ik verkocht zo al twee boeken en twee dvd-boxen, voor totaal een krappe €100. Daarmee ben ik er nog niet, maar het scheelt wel mooi! Bovendien motiveert het natuurlijk ook om er nog meer op te zetten, vooral ook in het kader van opruimen en verhuisklaar maken!

Je begrijpt wat ik de komende dagen ga doen: kijken of ik nog meer online kan zetten! Ik heb er soms ook periodes gewoon geen zin in, maar als ik dan weer zie wat het oplevert in geld en ruimte en hoe weinig je er eigenlijk voor hoeft te doen, dan is het wel weer aantrekkelijk. Bovendien pak ik het nu dubbel aan; ik heb een verzameling voor Marktplaats en een verzameling voor de kringloop. Als het ene niet hard genoeg loopt, dan ga ik gewoon voor het andere. Weg moet het toch!

Probeer jij je uitgaven ook wel eens zo te ‘corrigeren’, zodat je uiteindelijk niet te veel in hoeft te leveren op wat je eigenlijk wilde sparen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
  1. In principe heb ik die wel, alleen als het eenmaal op de spaarrekening staat, dan zit ik er liever niet meer aan. Maar ik heb dus een buffer, een emergency fund, een potje voor de verbouwing (waarvan ik ook huis-kosten betaal, zoals nieuwe pellets), een potje zorgkosten (voor bv die tandarts), een potje dieren (voor bv de medicijnen die er nu nodig zijn). Het is gelukkig niet zo dat ik op het moment op het randje van de afgrond balanceer, maar meer dat ik extra gemotiveerd ben om mijn – nogal uitdagende – spaarplannen voor dit jaar te behalen!

 1. Corrigeren in die zin dat als het restantbudget op is (of er net overheen) dat dat ten koste van het budget van de nieuwe maand gaat.
  Sinds december bouwen wij marge in van 100 euro (onvoorzien), dat geeft wat meer 'lucht'.

 2. Ik houd altijd waar geld over van de vorige maand dat ik op mijn rekening kan laten staan. Het is een beetje zonde dat dit niet naar de spaarrekening of beleggingen gaat, maar zorgt voor meer rust. Ik kan niet rood staan en zou het erg vervelend vinden als ik iets niet kan betalen.

  1. Snap ik! Ik kan wel rood staan. Nu maak ik daar natuurlijk liever geen gebruik van, maar ik hoef dan niet onnodig geld op de rekening te laten staan. Ik heb wel eens gevraagd of het er niet af kon, maar dat kon niet. En uiteindelijk vind ik het ook best handig.

 3. Oeh dat zijn mooie meevallers! Ik moet ook echt nodig weer wat dingen wegdoen. Wil graag kleiner gaan wonen zodat ik meer overhoud voor andere dingen zoals reizen. Maar men, ik geef soms liever weg dan dat ik de moeite doe om alles uit te zoeken. Niet erg maar aan de andere kant is het best handig om een zakcentje achter de hand te hebben!

  1. Weggeven is altijd nog beter dan houden 😉 Maar wat extra geld is ook fijn. Heb je de app van MP? Die vind ik fijn werken, vooral vanwege de foto's. Daarmee zet ik toch makkelijker spul erop. En als ik eenmaal weer bezig ben en zie wat het oplevert, dan motiveert dat wel.

 4. Ja, dit doen wij ook geregeld. De buffer moet echt aangevuld worden, dus we hebben het weer opgepakt. Ik merk wel dat veel mensen de hand op de knip houden in Januari, in November verkocht ik nog veel meer! Maar ja, het komt vanzelf wel weer 😉

  1. Dat scheelt wel! Ik moet er hier wel iets voor omrijden. Niet veel, maar ik voel altijd wel een beetje een drempel om erheen te gaan. Maar goed, ik kan ook niet eeuwig met alles blijven zitten, dus het zal straks misschien wel een keer moeten. Maar dan hoop ik voor die tijd toch al lekker wat verkocht te hebben!

 5. Ik doe veel op Marktplaats, met wisselend succes, maar ik blijf volhouden. En als het echt niet gaat, dan breng ik de spullen, net als jij, naar de Kringloop.
  Aan budgetteren doe ik niet echt, is ook niet nodig, maar als ik het zou doen, zou ik niet tot 0 gaan. Er komen altijd onverwachte zaken op de je pad helaas 🙁

  1. Ja, dat klopt ook! Ik budgetteer vooral qua sparen en extra inkomsten. Verder weet ik ongeveer wat ik nodig heb en corrigeer ik dat ook wel eens met Marktplaats-verkopen. Maar nu ik mijn spaardoelen scherp heb gesteld, wil ik eigenlijk dat Marktplaats-geld weer gebruiken voor die doelen en niet voor de onverwachte zaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.