Kleine-klusjes-weekend

Het is even geleden, maar dit weekend komt er weer een keer wat klushulp langs. Mooi moment om zelf ook even bezig te gaan met kleine klusjes die al een hele tijd liggen. Dat was wel nodig, want ondanks mijn pogingen om op te ruimen, leek het steeds de verkeerde kant op te gaan.

Inmiddels is de keukentafel weer een stuk leger, er staat een lekkere taart in de oven, de klusspullen zijn uit het kantoor verwijderd, schuurspullen naar de schuur en er heerst weer iets meer rust. En nu is het nog maar kwart voor negen, dus nog tijd genoeg om ook die (nieuwe) berg was weg te werken, het aanrecht weer netjes achter te laten en mijn bureau eindelijk eens onder handen te nemen. En die stapel die z’n weg inmiddels tot NAAST mijn bureau heeft gevonden.

Het stomme is dat elke keer als ik opruim, dat ik denk ‘waarom neem ik hier niet vaker even een kwartiertje voor?’; het voelt zo lekker en je werkt ook een stuk beter. Maar voor je ’t weet schiet het er weer bij in en ben je weer terug bij af. Dan is zo’n stok achter de deur (mensen over de vloer, waardoor je toch niet weg kunt) wel heel erg prettig. Je gaat dan ook niet op je luie reet zitten ofzo 🙂

Hebben jullie nog plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Hier ook weer klussen.
  Ik had gisteren een klushulp. Die alleen niet zo erg kon helpen met klussen en daarom de keuken maar heeft schoongeschrobd. En daar werd ik eigenlijk nog blijer van. Want dat gaat echt niet meer zo lekker.

 2. Mijn twee kinderen vertrekken maandag op kamp. Dus tassen inpakken, heb al gestreken vanmorgen en hier valt de regen met bakken uit de lucht dus ik ga lekker borduren. Wij kunnen toch niet naar buiten. Fijn weekend.

 3. Jongste moet nodig nieuwe schoenen…maar het regent, dus wordt het niet uitgebreid winkelen. En Brocante aan de IJssel stond ook op de agenda…maar het regent, dus waarschijnlijk wordt dat geschrapt van de agenda…het regent, dus onze plannen vallen een beetje in duigen!

  Ondanks dat, een fijn weekend!
  Lieve groet, Inge

 4. heel veel sukses met het klussen. Hier is (bijna) alles oke, alleen de halletjes moeten nog gewit worden maar ,et een hittegolf van nu al 6 weken is dat iets wat later gedaan moet worden, Hier ook het voordeel als er de hele zomer gasten zijn .zorg je ervoor dat alle klusjes gedaan zijn

 5. Wat ontzettend herkenbaar is dit zeg. Overkomt mij ook steeds. Elke keer denk ik ook, doe dit nou eens even wat vaker, dan ben je eerder klaar ook, maar nee hoor, schijnt toch niet te werken bij mij…
  Vandaag geen plannen. Heb een heel drukke werkweek gehad en doe het vandaag (en morgen ook) heerlijk rustig aan…
  Ik wens je een heel fijn, productief weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Was je dag een productieve dag? Ik herken je gedachte van als ik nou 15 minuten iets doe dan hou ik het bij, maar op 1 of andere manier lukt het gewoon niet.

  Tegenwoordig zet ik mijn wekker op 30 minuten en probeer in die tijd zoveel mogelijk te doen. Ook probeer ik maar dingen te combineren. Dochterlief in bad en ik op de overloop was vouwen.

  1. Ja! Ik heb vooral allerlei doornen-in-het-oog kunnen opruimen, wat gewoon niet veel werk was, maar wat wel elke dag, elke week weer ergenis opleverde. Dus wat dat betreft een geslaagde dag! En vandaag doe ik gewoon weer een nieuwe poging met 'netjes' leven…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.