Leuke bonus!

Ik ben inmiddels twee maanden wat meer bezig met mystery shopping. In mijn studententijd heb ik het een aantal keer gedaan, maar toen ik ‘gewoon’ werk kreeg, ben ik ermee gestopt. Echt veel leverde (en levert) het toch niet op en de opdrachten waren (en zijn) ook echt niet altijd even leuk. Maar soms moet je gewoon de knop even omzetten en dan valt het ook wel weer mee.

Inmiddels heb ik ongeveer 10 opdrachten vervuld en de meeste waren eigenlijk vrij eenvoudig. Ik kijk vooraf of het een beetje in de buurt is en of het een beetje makkelijk te doen is. Zo haal ik b.v. wel een folder bij een dealer op, maar voer ik daar geen gesprek waarbij ik aangeef welke auto ik zou willen hebben, om vervolgens af te haken. Ook niet mijn favoriete items zijn reisbureaus. Dan moet je doen alsof je op reis gaat en is iemand een hele reis voor je aan het samenstellen en daarna moet je afhaken. Dat zou ik voor mezelf ook nooit doen; ik zou daar pas heen gaan als ik wist dat ik ging boeken, anders niet. Maar tegen een dubbele vergoeding, dan wordt het toch aantrekkelijk! Voor wie het niet weet: als er niemand gevonden kan worden voor een visit in een bepaalde plaats, dan gaat de vergoeding omhoog. Meestal eerst met een euro of vijf (b.v. bovenop de €15 die je al kreeg) en net voor de ‘due date’ kan dat zelfs oplopen tot €20 extra. Dan krijg je dus €35 voor iets waar je normaal €15 voor zou krijgen.

Je begrijpt: ik ging overstag. En ben blij toe! De visit zit er inmiddels op, ik was totaal maar een kwartiertje binnen en de opdracht viel ontzettend mee. Ik hoefde helemaal niet van alles bij elkaar te bedenken, het was meer een oriënterend gesprek. Dat zou ik gewoon ook best een keer hebben kunnen voeren, dus was helemaal niet vervelend. Thuis moet je dan nog wel een vragenlijst invullen, waar je toch vaak ook nog wel een half uur mee bezig bent, maar dan nog; ongeveer een uur werk (met rijden erbij) voor €35 vind ik toch niet gek. Als ik opdrachten niet graag doe, heb ik besloten ze nog niet te accepteren en te wachten tot de vergoeding omhoog gaat. Gebeurt dat niet, dan heb ik er toch geen spijt van en gebeurt het wel, dan is het in ieder geval de moeite waard!

Zou jij voor een hogere vergoeding ook mystery visits uitvoeren waar je niet zo heel veel zin in hebt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Ja, zou het dan wel een keertje proberen, en als het zoals bij jou dan nog meevalt is dat leuk he… In belgië wordt dat niet gedaan(toch niet voor zover ik weet)… 🙂

 2. Ik heb nog nooit aan mystery shoppen gedaan, maar het verdient wel een stuk beter dan euroclix e.d. Wie weet kijk ik er in de toekomst eens naar, maar voor nu, nee. En dan zou ik inderdaad wel wachten tot de prijs omhoog gaat.

 3. Tof voor je! Weer een paar pannen 😀

  lol ik zou meteen vertellen waar ik echt voor kwam ben ik bang. Maar mensen doen wel eigenlijk voor niets moeite in eerste instantie, maar als ze het goed doen, krijgen ze weer goede beoordelingen enzo toch? Dus eigenlijk help je ze gewoon 🙂

 4. Ik heb regelmatig te maken met het feit dat vergoedingen voor dingen hier in de buurt omhoog gaan, omdat er in mijn deel van het land blijkbaar weinig shoppers zijn.
  Helaas kan ik op het moment ergens in de planning weinig doen, omdat er in huis nog zoveel moet gebeuren.
  Maar zulke vergoedingen zijn zeker een leuke extra. Dan kan je beter even wachten met dingen die je niet graag zou doen. Als de vergoeding stukken beter is, is het ineens toch minder erg en vervelend.

 5. Klinkt erg leuk! Bij welk bureau doe jij het ook alweer?

  (had je geloof ik vorige keer ook vermeld, maar ik kan het even niet terugvinden)
  Ik ga eens kijken of het iets voor mij is! 🙂

 6. Ik heb het ook een tijdje gedaan, maar ik vind het ook vaak niet echt leuk. Het leukst vond ik de visits aan casino's, ik zie dat maar als gratis kansen om per ongeluk heel rijk te worden 🙂 Helaas nog niet gelukt. Biertjes en bediening beoordelen op een zonnig terras was ook niet verkeerd, maar dan moet je dus met een door AQ Services verstrekte loei van een thermometer proberen ongemerkt tecontroleren of je biertje wel de juiste temperatuur heeft. Zien jullie het voor je op een druk terras! Al met al wel leuk als je er echt de tijd voor hebt, maar ik heb het even op een laag pitje gezet, voelde me er toch nooit zo bij op mijn gemak.

 7. Ik vnd 35 euro voor een uurtje werk hartstikke goed betaalt! kan ik me ergens aanmelden daarvoor? Ah ik heb het hierboven al gelezen! Groetjes BrEkster

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.