Gezond kan ook heel goedkoop

Gezond kan ook heel goedkoop zijn

Sinds ik bezig ben met gezonder eten, drink ik vooral veel meer water. Dat is makkelijk, want met een fles van 3/4 liter naast je hoef je niet steeds naar de keuken te lopen. Bovendien is het ook nog lekker. Tenminste, dat vind ik wel. Ik heb 100x liever kraanwater (bij ons dan, op sommige plekken in NL is het niet te zuipen) dan bronwater. Het leuke van water is dat het niet alleen volop verkrijgbaar is, maar ook heel erg veel voordelen heeft. Zo is het onder meer erg goedkoop.

Voordelen van water

We treffen het in Nederland: ons kraanwater is goed drinkbaar en vrijwel overal toegankelijk. Dat helpt als je lekker gezond én goedkoop wilt doen. Wat zoal de voordelen zijn van veel water drinken? Ga er maar even voor zitten…

 • Water kost ongeveer €0,0014 per liter, heerlijk goedkoop dus. Ik heb wel gemerkt dat onze mengkraan in de keuken ook de gasmeter doet verspringen. Voor een eventuele volgende keuken is een normale kraan dus denk ik wel beter. (En volgens hem scheelt het drinken van water je zo’n $2 per dag, t.o.v. ander drinken)
 • Het geeft energie
 • Water helpt met afvallen, zeker als je voor een maaltijd een glas water neemt en frisdrank e.d. vervangt door water
 • Het voorkomt uitdroging en is daardoor o.a. goed voor je hart
 • Water helpt tegen hoofdpijn
 • Het zuivert je lichaam en zorgt o.a. voor een schonere huid
 • Water helpt bij spijsverteringsproblemen
 • Het bevat geen calorieën
 • Water is beter voor je tanden dan b.v. frisdrank of thee
Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Water helpt bij stoppen met eten

Daarbij, maar dat is denk ik meer persoonlijk, is water bij mij het enige dat écht dorst kan lessen. Dat heb ik met frisdrank toch een stuk minder. Daarvan kan ik doordrinken tot ik vol zit, maar dat zegt niet echt wat over de dorst. Ook helpt het mij te stoppen met snoepen. Zit ik net halverwege een zak, dan moet die normaal gesproken leeg. Als ik dan een glas water drink en mijn mond dus eigenlijk soort spoel, lijkt het wel of daar een rem op komt en kan ik het ook wel weer wegleggen. Het zou me niets verbazen als dat komt door al die stofjes in snoep, dat je gewoon móet blijven eten 😉

Hoewel ik dus graag water drink, kom ik overigens meestal nog niet aan die anderhalve tot twee liter. Meestal vul ik ’s morgens mijn flesje en vergeet ik het daarna. Maar vul ik ‘m wel een tweede keer, dan heb ik die toch ook vrij snel weer leeg. Voorlopig blijft het flesje dus lekker staan!

Drinken jullie graag water? En hoeveel drinken jullie ongeveer op een dag?

P.S. LekkerLevenMetMinder is nu ook te vinden op Facebook en Twitter

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

27 Comments
 1. Ja, hier ook hoofdzakelijk water, altijd in de dag en ik probeer toch zeker 1L binnen te hebben. In de voormiddag vind ik het niet zoeen probleem, drink ik vaker wel wat maar na de middag vergeet ik dat altijd…
  Bij onze warme maaltijd drinken wij iets van frisdrank en de kinderen meestal appelsap, maar verder iedereen altijd water.
  Wij drinken ook kraanwater, heel lekker

 2. Elke dag netjes 1,5 liter water nu. Gewoon 1 grote fles bij me zetten en aan het einde van de dag issie echt leeg. Normaal kost het me redelijk wat moeite maar nu niet zo erg.
  Daarnaast drink ik ook heel graag thee, in allerlei smaakjes en soorten.

  Overigens: wat Tita zegt, klopt wel. Het helpt niet direct bij afvallen, maar het helpt wel het lichaam schoon te spoelen van de rotzooi die vrijkomt bij afvallen. Waardoor je daarvan minder last hebt…

 3. Heb een waterfilter, die zet ik in de koelkast en dan heb ik steeds heerlijk koud bronwater-achtig water. Hoewel ik pasgeleden ook weer las dat dat weer niet goed was… WAAH! In Rotterdam enzo is het water echt niet te drinken, getver. Hier is het ook 'zo' al lekker. Drink iets van twee liter op een dag ofzo. Lekkah.

  1. Het water aan de noordkant van Rotterdam wordt onder andere gereinigd met ozon en het spul waar ze Norit mee maken. Het komt via de Oude Maas in het waterbekken bij de Biesbosvh uit.
   Aan de zuidkant van Rotterdam wordt gezuiverd met zand en chloor onder andere.
   Dit water is niet slecht maar minder lekker dan aan de noordkant van Rotterdam.
   Het verhaal dat het water uit de kraan in Rotterdam slech was stamt uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Toen werd het water gezuiverd met water uit de Rijn, dat over gaat in de Nieuwe Maas.
   Jaren geleden bij dit bedrijf gewerkt.

 4. Ik drink heel veel water! Heb altijd een paar flessen met kraanwater in de koelkast liggen. Soms meng ik het aan met een beetje limonadesiroop. Ik begrijp ook niet dat er mensen zijn die de hele dag frisdrank drinken!

 5. Water, heerlijk! Ik drink 1 tot 1,5 liter per dag, op warme dagen misschien wel meer. Ik heb een bidon van 0,6l. en die staat naast me als ik aan het werk ben of tijdens het koken of bij de tv… kortom, dat ding gaat waar ik ga. Verder drink ik thee en tussen de middag 1 glas sap. Frisdrank heeft me nooit aangetrokken, alleen soms op een terrasje een icetea.

 6. Hier is het water niet te drinken uit de kraan, veel te hard (kan je zowat op kauwen). Wat ik doe is altijd een fles met aanmaaklimonade in de koelkast zetten, dan smaakt het stukken beter en het is en blijft ook nog stukken goedkoper als gewone frisdrank.

 7. Eigenlijk zou ik meer water moeten drinken, al is het maar voor mijn budget want sapjes en fris zijn natuurlijk veel duurder dan een flesje gevuld met kraanwater. Nu die knop nog om!

 8. hier is het kraanwater niet echt lekker, op mijn werk smorgens hebben ze een watertap staan en ik drink daar dan ook veel, probeer elke dag minstens een liter te drinken,maar omdat ik daar maar 3 uur werk is dat wel een opgave, voordeel is wel dat het een dubbele besparing oplevert, want het is gratis en thuis gebruik ik daardoor nog minder.

 9. Hier hebben we ook het geluk van lekker water, ook al drink ik het helemaal niet zoveel.

  Helpt het om de mengkraan in de keuken altijd op de koudste stand te zetten? Een paar jaar terug was er iemand in het beste idee van Nederland die een speciale mengkraan had ontwikkeld om extra gasverbruik tegen te gaan. Ik weet niet of dat ook op de markt is gebracht, daar zou je even naar kunnen kijken. Vast goedkoper dan een nieuwe keuken 😉

  1. Dat heb ik al geprobeerd, maar lijkt niet te werken. Waarschijnlijk vervangen we overigens eerst de kraan en misschien ooit eens de keuken. Dat eerste is nodig (hij is gebroken, dus heeft nu twee tuiten) en dat tweede voorlopig nog niet.

 10. Ik drink heel veel thee. Ook wel water maar minder. Het water kost idd nagenoeg niets. Thee is iets duurder.
  Ik ben trouwens overstag gegaan en ben eergisteren mijn eigen blog begonnen. Waar ik over ga schrijven is nog zoekende. Ik wil wel van alles maar moet nog mijn eigen weg vinden.
  Heb nog wel diverse vragen.
  groetjes Monique65

  1. Thee drink ik ook graag, maar ik merk ook dat ik er veel meer van geniet als ik er minder van drink. En ik kijk ook naar het weer; als het warm is drink ik makkelijker water dan als het koud is, dus dan schakel ik weer over op heet water/thee.

 11. Water en thee, dat zijn de enige dranken die ik drink. Frisdranken krijg ik niet door mijn keel en koffie vind ik maar vies ruiken. Ja, af en toe wordt er hier wel eens een wijntje gedronken maar alleen in't weekend.
  Het water is trouwens kraanwater dat we filteren met een brita filter.

 12. Het gekke is dat ik water ook heerlijk vind smaken, in tegenstelling tot sommige mensen die vinden dat water naar helemaal niets smaakt. Okee, kan kloppen, maar ik vind het wel lekker!! Alleen drink ik het zo weinig, omdat ik zo verslaafd ben aan mijn bakkies koffie.. Frisdrank drink ik trouwens ook nooit…
  Ik wens je een heel fijne woensdag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 13. Ik houd niet bij hoeveel water ik drink, ik drink het wel veel. Alleen drink ik het zelden koud. Ik houd niet van koud water en ook niet van ijs.
  Ik heb altijd een thermoskan gekookt water op het aanrecht staan en neem regelmatig een mok. Voor de afwisseling maak ik diverse soorten kruidenthee.

  Groetjes, VeggieMo

 14. Ik heb er totaal geen problemen mee om per dag tot 2 l water te drinken. 's Morgens vul ik een fles van een liter met leidingwater en tegen 's middags is die fles leeg. Nadien vul ik die opnieuw en het gebeurt zelden dat die 's avonds niet leeg is. Aangezien ik veel drink, moet ik ook veel plassen en ik heb de gewoonte om elke keer ik naar het toilet geweest ben, een glas water te drinken. Ik vul mijn 'watervoorraad' dus continu aan….. Ik neem zelfs elke avond een flesje van een halve liter water mee naar bed en vaak is dat gedurende de nacht ook uitgedronken….

 15. Drink nooit water,vind het echt niet lekker.
  Verder ook geen thee of koffie.
  Ik drink alleen maar cola light,en dan zo,n 3flessen.

 16. Ik drink bijna alleen maar water, meestal wel bronwater want dat vind ik lekkerder dan kraanwater. Je proeft echt smaakverschil, althans dat vind ik. En in het weekend wel eens een glaasje fris en zo nu en dan thee. Maar ook dat niet elke dag.

 17. ik zie dat veel mensen ijskoud water drinken….maar als je afvallen wilt is dit echt heel slecht. Het vet uit je eten in je maag stolt per direct waardoor het verteren een crime wordt en je dus niet echt aan het wegspoelen bent. Gewoon op lichaamstemp of lauw is dan veel beter.Bovendien is het nemen van een beetje (zee)zout ook nodig om de mineralenbalans in evenwicht te houden(uit;water als medicijn -Batmanghelidj http://www.watercure.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.