Planten in huis

Wij hebben maar heel weinig planten in huis. Volgens mij kun je het aantal (echt + plastic) wel op één hand tellen. Maar eigenlijk zouden we er graag wat meer willen hebben. Het oogt gezellig en het zuivert geloof ik ook nog eens de lucht. Wat wil je nog meer? Bovendien zou je denken dat ik met meerdere planten toch wel moet kunnen wennen aan een vast patroon van water geven, iets wat er nu nog wel eens aan ontbreekt, waardoor het toch al niet zo royale aantal planten nog sterker vermindert.

Nu we binnen de boel langzaam maar zeker redelijk op orde krijgen, wordt het wat mij betreft ook tijd voor wat meer planten. Maar liefst een klein beetje onderhoudsvrij (bijvoorbeeld één rondje water in de week) en ook een beetje betaalbaar. En natuurlijk leuk en waarschijnlijk ook nog inclusief potten, omdat we die bijna niet hebben. Ik zat zelf voor dat laatste in ieder geval aan de Action te denken, daar verkopen ze potten tegen vrij nette prijzen. Ik weet alleen niet of ze daar ook echt grote hebben (we hebben ook wel ruimte voor hier en daar een ‘boompje’ en daar hoort wel een flinke pot bij). IKEA was ook een optie, maar die is hier een uur vandaan, dus met brandstof + tijd worden ook dat nog behoorlijk dure planten. De planten zelf; ik zat te denken aan een tuincentrum, maar vind dat vaak ook nog wel vrij duur. Er zat hier wel een plantenzaak in de buurt die vorig jaar rond deze uit uitverkoop had vanwege de vakantie, misschien daar eens even kijken.

Hebben jullie nog leuke/praktische/betaalbare tips voor planten (en potten) in huis?

LLMM is nu ook te volgen via Facebook en Twitter!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Niet om reclame te maken hoor, maar aldie en liedl verkopen vrij regelmatig grotere kamerplanten incl. pot, kost even wat opletten op foldermateriaal maar dan heb je voor redelijke prijzen leuke planten.
  groet

 2. Wij hebben er veeeeel staan 🙂 nu zelfs 1e op onze slaapkamer omdat hij voor beneden echt te groot werd. Water geven doe ik om de 2weken ongeveer. 1 orchidee die ik heb moet vaker natuurlijk.
  Ik neem vaak een plantje mee als ik naar het tuincenter ga, zo in kleine potjes van 1 euro en 1 daarvan staat super voor de moment, zo super dat ik er zelfs al in 3 verschillende potten heb van staan, mijn moeder al meerdere scheuten van heeft…
  en inderdaad geven ze bij aldi en lidl ook vaak mooie prijzen voor planten.
  Kijk ook eens 2dehsnds sites door, staan vaak ook wel leuke plantjes op

 3. Planten laten zich gemakkelijk vermeerderen! Ik heb veel planten doordat ik stekjes van vrienden en familie kreeg, heb zo zelf al wat planten "vernieuwd" door een kindje te kweken van een plant die echt veel te groot werd. Kijk eens rond bij mensen met planten, vraag er gewoon om, het kost hen niks en je geeft hen een compliment (je vindt hun plant mooi). Sommige mensen zullen je dan spontaan stekjes gaan geven, of hele planten waar ze vanaf willen. Jou rest dan enkel nog het zoeken van mooie potten, die kan je overigens ook bij de kringloop scoren als je dat wilt. Ik heb van alle planten hier in huis, geen enkele plant gekocht. Ofwel kreeg ik ze bij gelegenheid, ofwel dus het voorgaande.

 4. Ik heb een plant bij de I.ntratuin gekocht (bah nou ben ik weer de naam van dat ding kwijt, toen ik hem wilde kopen omdat ik uit moeders ervaring wist dat hij zo makkelijk en sterk is was het ook maar goed dat we m'n moeders oude hulp tegen kwamen… Zeg Ali, die ene plant die m'n moeder daar en daar heeft staan, hoe heet die ook alweer? =P).
  Anywayz, om die plant heb ik een hele leuke emaillen pot zitten, bij de kringloop vandaan. Daar moet je wel vaak geluk hebben dat je tegen die ene leuke pot aanloopt, maar toch.

 5. Ik ben geen plantenmens. Althans niet binnen. Heb afgelopen jaar weer een poging ondernomen en wat planten gekocht, maar ze zijn alweer verdwenen. Bij de ah kun je leuke kopen voor een kleine prijs en idd ook aldi.
  Voor de potten kun je kijken bij intratuin in de aanbieding. Vaak staat daar een groep met dumpprijzen. Succes ermee.

 6. Ik heb vetplanten, voordeel daarvan is dat ze eens per drie weken water krijgen, mijn broertje is vrachtwagenchauffeur en die krijgt ze zelfs niet dood als ie eens per maand thuis komt.
  Potten; ik heb twee hele mooie blauwe potten 16 jaar geleden gekocht als buitenpotten. Mooi ge3glazuurd. Er zit wel een gat onderin, maar als je eerst een paar plastic zakken in de pot vouwt voordat je de grond erin doet is er geen hond die het ziet. En verder kijke ik altijd bij de kringloop voor mooie grote potten. Een keer een mooie bus spuitverf en je kunt al je potten inde voor jouw gewenste kleur spuiten, mijn buurvrouw doet het trouwens met kalkverf en verft eens in de drie maanden alle potten over.

 7. Loop eens de kringloop binnen, soms trf je daar leuke sierpotten. Vraag eens een stekje van een sanseveria, als je deze ergens op de vensterbank ziet staan. Een makkelijker plant zou ik niet kennen en het is hartstikke leuk om 'eigen kweek' in huis te hebben.

 8. Ik heb in de woonkamer een grote pot staan ( van praxis met stickerkeuzekorting) met daarin zes anturiums ( 1 euro bij c1000)die nu een grote bos zijn gaan vormen. Heel feestelijk.
  Verder hebben we een kamerlinde. Ik geef alle planten eens per week op een vaste dag water.

 9. Ik heb ook vetplanten. Voor het raam en een paar in de kamer. Ze hoeven maar één keer per drie weken water. Lekker makkelijk. Potten heb ik vorig jaar nieuw gekocht. Het is eenmaal een uitgave, maar je doet er lang mee. En het staat reuze gezellig, planten.

  Liefs Frederique

 10. Daar waar het vroeger net een jungle binnen was, kom ik nu niet verder dan 3 planten en die vervang ik maar eens in de zoveel tijd, meestal omdat we er toch niet heel goed voor gezorgd hebben 🙂 Aan mijn tips zou je dus niet veel hebben.

 11. een stuk of 5 van een soort grasplanten voldoet ruimschoots hier. Ze kunnen ertegen een weekje geen water te krijgen en kosten geen drol in aanschaf. Het is meer voor bezoek dan voor mezelf. Planten in huis = geen noodzaak (voor mij).

 12. Ja hoor, doe zoals ik ,kweek uit de pitjes van citrusvruchten zelf je plantjes. Ze zijn mooi om te zien, hebben niet veel water nodig en het kost niets. Verder vraag ik stekjes van makkelijke planten.

 13. Ik heb in de uitverkoop eens een enorme pot op de kop getikt voor 5 euro, bij de intratuin nota bene en die is altijd hartstikke duur. Ik heb bij de weggeefwinkel veel potten gevonden voor de groentezaailingen en sommige soorten zijn gewoon ook heel decoratief. Ik vind de paprika en aubergine planten erg mooi.
  Bij de Action hebben ze trouwens ook grote potten. Ze zijn wel een beetje truttig vind ik, maar aan de andere kant wel lichtgewicht dus makkelijk te verplaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.