Nummer 1000

Ik zag gisteren ineens dat er al 999 berichten gepubliceerd zijn. Dat betekent dat na ruim 3,5 jaar, dit blogje nummer 1000 is! Best wel een heel getal, als ik het zo zie 🙂

Hoewel de inspiratie af en toe even op zich laat wachten, blijft het bloggen leuk. Het is echt een stok achter de deur, een mooie manier om meningen van anderen te krijgen en ook een fijne manier om af en toe even van je af te schrijven. Ik zit altijd heel erg in mijn hoofd en het is goed om daar ook eens uit te komen. Dan wordt relativeren weer makkelijker en kan ik dingen makkelijker loslaten. En dat is weer nodig om vooruit te komen.

Dat laatste lijkt de laatste tijd verrassend goed te gaan. Ik heb ‘ineens’ weer energie en hoewel ik nog niet altijd precies weet hoe ik dat het beste kan sturen in een productieve richting (genoeg te doen immers en het is fijn om losse eindjes af te werken), maar geniet ervan als het wel lukt. Zo heb ik gisteren 9 potjes rabarber gemaakt en de kamer en gang een flinke beurt gegeven, inclusief de matten. Dat lijkt misschien niet zoveel werk, maar blijft toch snel liggen en is toch best een ruimte.

Die energie lijkt gepaard te gaan met wat anders: een zin om dingen te vervangen. Niet speciaal dingen die nog goed zijn, maar meer de dingen die eigenlijk al tijden aan vervanging toe waren. Zo is mijn waterkoker al heel lang stuk. Ik gebruikte een fluitketel, maar die ziet er echt niet meer uit. Ik weet niet zo goed hoe ik het uit moet leggen, maar het komt erop neer dat hij er altijd vies uitziet, ook al is hij brandschoon. Niets lijkt te helpen. Ook m’n theedoeken en handdoeken zijn weinig meer dan zielige hoopjes stof. Over ondergoed en sokken had ik eerder al eens geblogd.

Nu kan/wil ik natuurlijk niet alles in één keer vervangen, maar de dingen waar ik steeds tegenaan loop en die me echt storen, die pak ik wel aan. Ook dat zijn namelijk losse eindjes die ik niet in m’n hoofd wil hebben. Bij de HEMA hadden ze leuke keukendoeken in de aanbieding, ik bestelde een nieuwe waterkoker en vast iets van nieuw ondergoed. Dit zijn even de kleinere dingen die me een stapje verder zetten, terwijl ik kan sparen voor de grotere dingen die ik graag nog wil doen. Zo staat er nog een mooie loveseat op het verlanglijstje en wil ik ook graag een breed dressoir/schoenenkast. Dat zijn echter weer dingen die wat duurder zijn.

Het heeft allemaal geen haast en het is allemaal geen ‘moeten’, maar op een gegeven moment ben ik het gewoon zat dat ik steeds tegen iets aanloop. Dan kan ik het beter aanpakken, dan dat ik me daaraan blijf storen. Die energie stop ik liever in andere dingen!

Gebruik jij soms ook dingen véél te lang, voor je ze vervangt? En waar ligt dat aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

25 Comments
 1. Ja, momenteel de handgreep van de vrieskast. Een nieuwe kost 30 euro en ik heb geen zin om dat uit te geven. Of pannenlappen, dan vind ik die weer te duur, of meer van dat soort eigenlijk kleine zaken..

 2. Gefeliciteerd!
  'k Leg wekelijks een klein bedrag (1 of 2 euro) weg om dit soort kleine dingetjes te kunnen vervangen als het 'nodig' is, eigenlijk meer als 'k het nodig vind,
  groet

  1. Hallo kniepertie ik vind dit een goed advies.
   Ik heb nu een schrift waar ik goede adviezen
   opschrijf dank je wel hiervoor.

 3. Ja, dat doe ik ook. Wij hebben onze oude koel vries combinatie (meer dan 20 jaar oud) veel te lang gehouden omdat wij van huis uit meegekregen hebben dat je dingen die het nog doen niet moet vervangen door een nieuw(er) exemplaar. Maar we hadden het ding beter jaren eerder kunnen vervangen, maakte de laatste jaren veel lawaai en was naar later bleek een hele grote stroom slurper itt het nieuwe apparaat.

  1. Dat is ook zo'n dingetje ja! Voor vervangen moet ik echt altijd even een drempel over, die soms heel lang kan duren, terwijl het uiteindelijk vaak ook weer veel geld kan schelen en je soms ook nog iemand anders blij kunt maken met jouw oude apparaat.

 4. Als ik dat soort dingen moet vervangen kijk ik latijd bij de plaatselijke kringloop. Ik heb het dan niet meteen maar uiteindelijk krijg ik het altijd wel. Bijvoorbeeld een zeef, een tosti apparaat voor oudste zoon, een vriezer drie jaar op gewacht. Ik leg een lijstje aan en dan maar wachten en kijken.

 5. Ik ga te lang door met aanrechtdoekjes en keukendoeken. Aanrechtdoekjes worden vitrage en de keukendoeken krijgen 'gezellige franjes' en gaten. En als ik ze vervang, dan nog gebruik ik ze als sopdoekjes. Elke keer denk ik: dit is de laatste keer dat ik ze gebruik, kunnen ze direct na gebruik de prullenbak in. Niet dus, ik gooi ze automatisch weer in de wasmand en als ik ze schoon uit de machine vis, denk ik #$%^&*

  1. Ja, dat is héél herkenbaar! Dat heb ik trouwens met veel textiel; ondergoed, sokken, keukentextiel, handdoeken en zelfs beddengoed. En steeds maar weer denken: na gebruik in de prullenbak. Maar uiteindelijk vergeet ik dat dan vaak weer. En schoon de prullenbak in is ook zonde!

  2. Wat ik vaak doe is oud ondergoed, oude sokken en versleten vaat/poetsdoekjes meenemen op vakantie. Dan is het nog 1x gebruiken en daarna weg ermee. Hoef ik het thuis ook niet meer te wassen.
   Schoon weggooien doe ik ook niet!
   Ik reageer bijna nooit, maar lees wel altijd je blog met plezier!
   Groet, MB.

  3. Dat doe ik met sokken en ondergoed inderdaad de laatste jaren ook. Dat scheelt bagage op de terugweg. Wel vond ik het een beetje vreemd om dan dat achter te laten in b.v. een hotel, maar daar ben je ook zo overheen 😉

   Fijn om te horen dat je m'n blog graag leest!

 6. Ik ben heel zuinig, maak van oude handdoeken bv pannenlappen maar als er iets niet meer te gebruiken is of niet meer voldoet aan mijn (bescheiden) eisen vervang ik het meteen. Ik hou van mezelf 😉

  1. Ja, dat is een hele goede! Daar heb ik nog een lesje in te leren, maar ben er mee bezig. De handdoeken zijn inmiddels dus vervangen, keukentextiel is onderweg en ik ga binnenkort eens een keer goed mijn sokken- en ondergoedlade (de spreekwoordelijke dan, ik heb geen lade) door om te kijken wat ik nog heb aan dingen waar ik me prettig in voel en wat er nog aangevuld/vervangen kan worden.

 7. Gefeliciteerd met je duizendste post 🙂
  Het lang doen met dingen die vervangen moeten worden herken ik wel. Iets vervangen omdat de kleur me niet aan staat zal ik niet doen. Maar als helemaal niet meer bruikbaar is dan doe ik het wel.
  Ik heb altijd een lijstje en als ik het tegen kom voor een leuke prijs dan koop ik het.

 8. Duizend, hartelijk gefeliciteerd! Vroeger vond ik dat mijn spullen er niet oud of versleten uit mochten zien en verving ik ze daarom te snel. Van mijn man heb ik geleerd dat een beetje wachten geen kwaad kan. Heerlijk was het, toen ik me dat eenmaal eigen had gemaakt! (Het hield ook een loslaten in van de normen die ik van huis uit meegekregen had.) Mijn schoonmoeder geeft trouwens graag handdoeken etc. cadeau, dus die zijn bij ons nooit versleten. 🙂

 9. Gefeliciteerd met je 1000ste blogje (!!!) een hele prestatie hoor! Ik gebruik dingen ook altijd te lang… Ik blijf het lastig vinden om dingen weg te doen of mijzelf nieuwe dingen te gunnen, maar beetje bij beetje komt het wel 😉

 10. Gefeliciteerd!

  Ik wacht ook altijd heeeeel lang met vervangen, en dan ineens vervang ik 6 dingen tegelijk, omdat ik het gestuntel/de gaten/het versletene zat ben. En meestal kan ik dan ook in een keer een goed product kopen, omdat ik aldoor wel een beetje heb gekeken naar prijs/kwaliteit/welke winkel.

  Siebrie

 11. van harte gefeliciteerd! het ene vervang ik te vroeg en sommige dingen vind ik gewoon niet zo nodig om te vervangen:)

 12. Soms kan ik heel lang doen met spullen en soms vervang ik ze terwijl dat nog niet echt helemaal nodig is. Maar soms ben ik de aanblik van iets gewoon zat. Dus je hebt gelijk dat je het nu stuk voor stuk even aanpakt… En de grotere, duurdere dingen die komen vanzelf wel een keer aan de beurt… Lekker dat je 'ineens' weer zoveel energie hebt… heerlijk hoor!
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.