Grote sprong vooruit: huis & tuin

Soms lijkt de vaart er even niet in te zitten, maar gisteren was zeker niet zo’n dag. Wat er in de tuin nog gesloopt moest worden is in één middag praktisch helemaal weggevaagd, het terras is voorzien van een strookje beukenhaag om voor wat meer privacy en uit-de-wind-plekjes te zorgen, een bundel loshangende snoeren (geen gezicht en het hing er zeker al 2 jaar, zo niet langer) is verwijderd en de slaapkamer gaat met sprongen vooruit.

Dat laatste zat ik steeds meer tegenaan te hikken. Niet speciaal het project zelf, maar meer dat ik het graag gedaan wilde hebben. Mijn slaapkamer is nu niet bepaald de parel van het huis en als je dan de mond zo vol hebt van goed voor jezelf zorgen, dan hoort daar een mooie, prettige, gezonde slaapkamer wat mij betreft ook wel in. Mooi was het sowieso nooit, maar dat gezond na diverse keren wateroverlast ook echt niet meer. En prettig… ik geloof dat ik daar niet eens over na hoef te denken.

Dus: dit weekend alles eruit gehaald, met uitzondering van mijn bed. Er komt waarschijnlijk wat dat betreft ook niets terug, want meer heb ik er niet nodig. Daarnaast een lijstje gemaakt met de klussen die moeten gebeuren om er een prettige ruimte van te maken. Daarop stond onder meer het wegbreken van een vreemde en spuuglelijke ombouw. Hoewel dat even een stevig karwei was, is die inmiddels zo goed als weg. Als het qua tijd lukt, dan verwijder ik vandaag nog even de laatste restjes. Daarna moet er nog houtwerk geschilderd worden, wil ik nieuwe vensterbanken maken, moeten er nieuwe handgreepjes e.d. op de ramen komen en moeten schroeven en troepjes van de muur gehaald worden. Vervolgens stuken, sauzen en een andere vloer (ik denk dat ik voor vloerbedekking ga) erin.

Al met al zou dit volgens mij niet veel langer dan de maand mei ofzo moeten duren. Voor de dingen die ik moet doen heb ik praktisch alles in huis, dat kost dus alleen tijd. Voor het stuken en de vloer moet ik even gaan meten, wat adresjes bezoeken en kijken wat de kosten dan zijn. Met de tuin erbij zijn dat wel weer even wat stevige kosten voor het huis, maar als ik zie wat ik er nu al voor plezier voor terug heb als het nog niet eens af is, dan geloof ik dat ik dat er wel voor over heb!

Zijn jullie eigenlijk ook al druk in de tuin bezig? Of misschien ook in huis?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik heb bewondering voor de discipline en energie waarmee jij altijd in de weer bent, in huis en tuin naast je betaalde arbeid! Petje af, en geniet van het resultaat 🙂

 2. In ons huis is (momenteel) niet veel te klussen aangezien we pas vorig jaar lieten isoleren, de dakbedekking op het platte dak lieten vervangen en de badkamer lieten renoveren omdat er ondergrondse lekken zaten in de waterleidingsbuizen.
  In de tuin ben ik al hele actief geweest : enkele weken geleden het volledige gazon geverticuteerd, kale plekken bijgezaaid. De bloemboorden zijn ook al gewied en mijn man heeft de groententuin ook al omgespit en de compost ondergewerkt. De groententuin staat 'klaar' ….. In onze veranda staan al heel wat groenten voorgezaaid in bakjes te wachten tot de ijsheiligen voorbij zijn en de jonge plantjes in volle grond gezet worden. De aardbeiplanten dragen al volop bloemetjes. De rabarberplanten zijn al goed gegroeid zodat ik binnenkort de eerste keer kan oogsten. Zurkel heb ik al meerdere keren kunnen plukken en klaarmaken.
  Uit je blog leid ik af dat jij een handige duizendpoot bent…. liesbet

  1. Flink bezig dus!!! En dat handige.. op zich ben ik redelijk handig en ik heb een paar jaar geklust met mensen die er wel verstand van hebben, dus dan leer je ook wel veel. Het is vaak meer dat ik ergens wat minder aan goed durf te beginnen, dan dat het inderdaad niet lukt. Maar als ik eenmaal begin en het een beetje gestructureerd aanpak, dan sta ik van mezelf te kijken.

   Hopelijk gaat alles helemaal supergoed groeien en bloeien bij jullie, jullie hebben er hard genoeg voor gewerkt, denk ik zo!

 3. ik ben ook flink bezig, want vorige maand ging mijn dochter het huis uit en dat ging gepaard met het vertrek van een flink aantal spullen, alhoewel ze nog niet alles meegenomen heeft kwam wel bijvoorbeeld de gangkast leeg en daar hangt nu mijn kleding en andere spullen uit de grote kledingkast op mijn kamer, dat betekende dat de kleding kast overbodig geworden is en ik heb hem uit elkaar gehaald en hij gaat zo lang naar schuur tot ik iemand gevonden heb die hem komt ophalen, mijn slaapkamer is nu een stuk ruimer en ook de tv die er stond is nu weg en mijn slaapkamer word langzaam weer wat het hoort te zijn een kamer om in te slapen en zonder overbodige spullen, ook heb ik mijn wasdroger weggegeven aangezien ik hem sinds ik alleen woon ook niet meer gebruikte er staan nog meer dingen op het programma ,maar aangezien ik lichamelijk niet erg fit ben , gaat het beetje bij beetje.

 4. Wat sta je er positief in en wat een energie. Heerlijk om te lezen. Ik ben wel voorzichtig begonnen. Vorig jaar heb ik eigenlijk al het schilderwerk op de muren gedaan, dus dat hoeft niet meer. Maar de tuin is er nu echt aan toe om klaar gemaakt te worden voor de zomer. De moestuinbak is al gedaan, PM heeft de -tig aardbeienplantjes die er uit de twee zijn voortgekomen in aparte bakken gedaan en de voortuin is grotendeels klaar. Nu achter nog. daar ligt het grote werk. Maar ook dat zal ik stap voor stap wel voor elkaar krijgen. Eerst is de jongste aan de beurt. Haar kamer in Utrecht heeft nog wat boor- en schroefwerk nodig.

 5. Het lukt me niet om er echt de vaart in te krijgen. Gister een boost gehad op mijn werk en vanmorgen heb ik vrij. Dus ik moet aan de slag.
  Stukje bij beetje wordt mijn huis opgeruimder en netter. Dan hoef ik niet te panikeren als de bel ineens gaat;)
  De slaapkamer heb ik zo goed als af, alhoewel ik eigenlijk de ramen nog wil zemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.