Grote schoonmaak, deel 8567

Eigenlijk mag het de naam ‘grote schoonmaak’ niet eens hebben, want waar ik mee bezig ben heeft meer met stevig minimaliseren te maken dan met schoonmaken, maar uiteindelijk wordt het dan wel makkelijker om tóch eens een keer een grote schoonmaak uit te voeren…

Tenminste, dat is het idee.

Ik heb de laatste twee weken echt de kriebel in de kont, zoals ze dat zo mooi zeggen. Out with the old en maar even wachten met het new. Klusjes die al veel te lang liggen worden ineens doorgepakt, dingen die me storen probeer ik zo radicaal mogelijk weg te werken en bij elk rondje huis blijkt er toch wel weer van alles te zijn dat weg kan, zelfs als ik net dacht dat ik nu het meeste toch wel gehad had.

Een valkuil die ik hierin een beetje in de gaten moet houden is dat dit soms ook ontzettend kan stimuleren tot het kopen van nieuwe dingen, terwijl het voor mij gewoon beter is om minder spullen te hebben. En uiteindelijk is er altijd wel weer een oplossing voor dingen, meestal dichterbij dan gedacht. Zo wilde ik al tijden een stoel vervangen, maar zat ik tegen de kosten van de nieuwe aan te hikken, terwijl ik me wat opvrat over de oude. Van de week besloten om de oude de deur uit te doen en ineens bedacht ik dat ik op die plek veel beter een kastje neer kon zetten. Dat kastje weer uit een ander deel van het huis gesleept en daar staat het nu. Meestal kijk ik het dan even aan, went het dan is het goed, anders bedenk ik wel weer wat anders. De spullen die dan uit het kastje zijn gehaald om het te verslepen probeer ik weer op een andere manier weg te werken, vol zetten kan altijd nog, leeg houden is een kunst 😀

Ondertussen gaat het project ‘Slaapkamer’ natuurlijk ook nog gewoon door, evenals het project ‘Tuin’. Ik hoop dat ik daar komend weekend nog wat aan toe kom, maar het is behoorlijk druk hier en ik kan mijn rust ook wel gebruiken. Wel scheelt het dat ik probeer alles goed bij te houden, dus als er gesloopt is, spullen direct opruimen. Dan heb je er ook meteen al wat plezier van en zit het (bij mij in ieder geval) minder op mijn nek dan wanneer het overal een troep is.

Vandaag weer de laatste werkdag van de week, vanwege familieomstandigheden wordt het qua werk zelf niet zo druk hopelijk, maar wel genoeg ‘drukte’, dus dan ben ik ook wel echt toe aan het weekend. Kan ik mooi genieten van de grote stappen die ik ‘ineens’ lijk te zetten 🙂

Hebben jullie al plannen voor het weekend? En is dat een beetje herkenbaar, een soort aanval om ineens van alles aan te pakken en het ook nog echt te doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Mag ik een beetje van jouw kriebel? 😉 Erg leuk om te lezen dat je zo actief bent in huis. Ik wilde dat ik me daar ook toe kon zetten. Op de een of andere manier wil het niet zo.
  Vandaag komt het er ook niet van: ik heb lekker vrij genomen en ga naar een tentoonstelling.

  1. Bij mij wisselt het ook heel erg hoor! Ik heb een tijd gehad dat ik echt niet vooruit kwam en nu lijkt de vaart er weer wat meer in te zitten. Dan weer uitkijken dat ik niet te veel tegelijk wil en ontmoedigd raak door het feit dat dat niet altijd kan 😉 Maar ik heb wel het idee dat er deze zomer heeeeeel veeeeeel goed kan veranderen, dus dat motiveert wel 😀

 2. Ik ben nu al twee maanden bezig in een boek van een opruimcoach (Van Wesenbeeck?), en dat inspireert me enorm. Elke keer lees ik een halve bladzij en krijg dan zo'n zin om iets aan te pakken! Dus dan leg ik het boek opzij en ga iets aanpakken. Dat hoeft niet eens datgene te zijn waarover zij het heeft, maar het huis vaart er wel bij, en ik ook.

  Heerlijk, al die gekregen kleding die wel past (maar mijn stijl niet is), en die net-niet-helemaal past (maar wel mijn stijl is) weggedaan! Stoelen die we toch niet handig vonden (wel mooi, maar te breed voor onze tafel) aan een collega gegeven, een gekregen zwembad naar diezelfde collega gebracht, alle kinderkleren uitgezocht en er anderen blij mee gemaakt, beddengoed eens goed bekeken en gesorteerd, etc. Het speelgoed is gesorteerd, en de meiden houden zich daar ook goed aan, maar mijn man gooit het allemaal door elkaar in de dichtstbijzijnde doos, dat is nu het lopende project: man leren sorteren…..

  Siebrie

 3. Ik vertrek over een paar uurtjes een weekje op vakantie. Dus van opruimen komt niets. Maar eerlijkheidshalve ben ik ook bijna klaar. Moet alleen al het spul nog wegbrengen wat niet naar een rommelmarkt gaat.

 4. Ja hoor, ook mijn valkuil om met te veel tegelijk bezig te zijn. Veel beter is het om eerst het ene af te maken, en het is pas af als alle rommel ervan is opgeruimd… Dan kan ik zeggen; Klaar! En afvinken maar weer. Dan pas weer met een volgende klus of project te beginnen…..
  Ik weet het wel…. maar het zo doen is een heel ander ding…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Ik heb er wel tijd voor om alles aan te pakken, maar ik doe het liever verspreiden over een aantal weken. Dat maakt het voor mij iets behapbaarder aangezien ik er nooit zin in heb. Ik heb ondertussen wel allemaal schoonmaakhandigheden die het schoonmaken iets makkelijker en leuker maken. En minder spullen…. tja dat geldt ook voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.