Aandacht verdelen

De laatste tijd lukt het steeds beter om mijn werk weer op te pakken en ook daadwerkelijk een groot aantal uren productief bezig te zijn. Wat dan weer minder lukt zijn het bijhouden van huis en tuin. Ik merk dat ik daar dan ook weer onrustig van word, want ik zie wel dat het moet gebeuren en zou er op zich ook wel tijd voor hebben, maar heb er ‘dan’ meestal gewoon niet zoveel zin meer in of puf voor.

Wat in dat geval bij mij meestal wel werkt is in écht hele kleine stapjes werken. Ik heb gisteren dus maar even een kwartiertje buiten rondgelopen met de bladblazer en een rondje met de stofzuiger gedaan. Daarna ben ik weer verder gegaan met m’n werk, ondanks dat een serie kijken ook wel heel aantrekkelijk klonk.

Vandaag ga ik denk vooral even wat zichtbare dingen opruimen. Zo heeft zich weer wat troep op tafel verzameld en is de gang ook een redelijke puinhoop. O, en de post na een week eens van de mat halen zou ook geen kwaad kunnen. Dat zijn van die ongemerkte energievreters; je komt het elke keer tegen en denkt steeds: ‘Dat moet ik nog doen’, maar doet het niet. Tenminste, ik dan niet.

En daarnaast natuurlijk nog even flink aan het werk, want daar wil ik wel uren blijven maken, zeker nu het weer wat beter lukt. Dat scheelt hopelijk ook een hoop werk en stress op vakantie. Ik kan niet wachten tot ik straks echt even een min of meer werkvrije periode heb!

Hebben jullie een bepaalde methode om alle ballen in de lucht te blijven hangen? Of bekijk je het ook maar een beetje van moment tot moment?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Bij mij is het een kwestie van alles bijhouden. Huishouden, financiën, beweging, elke dag een beetje en kijken wat er als extra gedaan kan worden. Iedere dag minimaal 1 extra ding aanpakken en zo hou ik de boel op de rit, zonder te vermoeid te raken. Heeft wel heel lang geduurd voor ik het echt onder de knie had, hoor. Maar zou nu niet meer anders willen/kunnen.

  2. Beetje herkenbaar is dit wel. Toevallig heb ik vandaag ook eens flink wat opgeruimd voor het zicht. En in plaats van dat die rommel energie slurpt, geven de lege plekjes nu energie terug! Fijne dag verder!

  3. Bijhouden en af en toe op een avond wat extra plannen. Dat loopt echter allemaal in de soep nu ik al wekenlang plat lig. Ik kijk toe naar alles wat ik niet kan doen en vrees voor de achterstand later…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.