Nieuwe dingen proberen

Op TinyBuddha.com kwam ik gisteren dit artikel tegen, over nieuwe dingen proberen. De intro (die je hier overigens niet ziet, maar die bij de verwijzing vanaf Facebook stond) vertelde dat volwassenen vaak bang zijn om nieuwe dingen te proberen. Omdat ze nieuw zijn, maar ook omdat we niet ‘af’ willen gaan. In het afgelopen jaar heb ik een heleboel nieuwe dingen geprobeerd: ik ben voor het eerst op wintersport geweest, heb spareribs, zalm, sushi en nog een paar – voor mij tot dan toe vreemde – dingen gegeten, heb meegedaan aan een baggerrace en een hardlooptocht, een alleen-vakantie gepland, zelf gevlogen in een klein vliegtuig én meegevaren in een luchtballon, ik heb voor het eerst een huis helemaal op m’n eigen naam staan, een blotevoetenpad gelopen en vast nog wel een heleboel dingen die ik nu vergeet.

En ik moet zeggen: hoewel het allemaal goed heeft uitgepakt en ik blij ben met de nieuwe ervaringen, was het in de meeste gevallen vooraf wel even een kleine drempel. Aan de ene kant kan het me geen reet schelen wat een ander vindt, aan de andere kant is het toch leuk als je plannen niet te veel weerstand oproepen. En inderdaad: het is dan toch iets onbekends. Misschien lukt het wel niet. En helemaal als het gaat om iets dat je een ander met veel gemak ziet doen. Dan is het toch leuker als je het meteen goed kunt.

Maar ja: zo werkt het niet! Je kunt aanleg hebben voor iets, maar als je iets voor het eerst doet, blijf je altijd een beginner. En als je beter wilt worden, dan moet je die eerste keer gewoon beginnen en daarna blijven proberen. En als je niet speciaal ergens beter in wilt worden, dan is het nog een goed idee om nieuwe dingen te blijven proberen, want ze maken je leven alleen maar rijker. Dat eerste lukt me al aardig goed, nieuwe dingen proberen. Nu is het ook een uitdaging om door te zetten en beter te worden in de dingen die ik leuk vind. Me weer écht verdiepen in dingen. Erin meegesleept worden. En ervan genieten 🙂

Probeer jij genoeg (naar je eigen zin!) nieuwe dingen? En moet je daarvoor ook wel eens een drempel over, of heb je daar helemaal geen problemen mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Heerlijk om nieuwe dingen te proberen. Sommige dingen zijn inderdaad maar eenmalig, zoals toen ik twee jaar geleden samen met mijn dochter een duosprong maakte uit een vliegtuig. Gewoon veel te duur om vaker te doen… maar verder… toch ook zoiets van 'nooit geschoten, altijd mis'… ik ontdek heel erg graag nieuwe dingen…
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Dingen buiten je comfortzone doen, geeft het gevoel dat je leeft! Een grens over gaan. Ook ik vloog dit jaar zelf op Texel. Ik moest ook iets overwinnen. Ik ga nu naar Zumba. Hoe denk je dat ik bij Zumba de eerste keer ontvangen werd? Na de les sprak niemand meer over of ik het wel zou kunnen. Wanneer ik weer kwam, nou iedere dinsdagmorgen dus.
  In je eentje er op uit gaan is beter dan thuis op de bank wachten op iemand die ook zin heeft om iets te doen.

  Stel je hebt een relatie, en die relatie wil dit niet, of dat niet en blijft in zijn comfort zone hangen. Brr…
  Dat verkleint je wereld. Je wordt een mini mens,

  Je hoeft niet alles te doen, maar je bent trotser op jezelf als je het probeert.

 3. Ik ga een nieuwe studie doen, ben een stapje verder durven gaan in mijn fotografiecursus maar echt nieuw en voor mezelf de meest verrassende is een stilte-cursus (combi van mindfulness en yoga).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.