Wat zou jij doen als je alles kon doen?

Ik had van de week een workshop over hoe mijn ideale leven eruit zag. Daar kon ik me best wat bij voorstellen: lekker eten, tijd en aandacht hebben voor vrienden en familie, een uurtje of 3-4 werken (maar dan wel efficiënt en vol gas, dus dan gooi ik er niet met de pet naar ofzo), tijd en ruimte voor creativiteit (Pinterest-projectjes, ontwikkeling, wat dan maar ook), bewegen. En het hoeft natuurlijk niet apart van elkaar, ik kan ook bijvoorbeeld een wandeling maken met iemand, waardoor ik beweeg en tijd en aandacht voor iemand neem.

Wat mij betreft is het dan prima in balans. Je werkt, maar je hebt ook tijd en ruimte om te leven. Mijn werk is niet meer het allerbelangrijkste voor me en ik zit ook niet (meer) op dat punt dat ik zó dol ben op mijn werk, dat het mijn leven is. Dat vind ik aan de ene kant iets goeds, aan de andere kant is dat voor mij ook wel een signaal dat het tijd is voor iets anders, in wat voor vorm dan ook. Dat is dus iets om aan te werken. Maar over het algemeen vind ik dat ik aardig op weg ben naar mijn ideale leven en heb ik er zin in om ook de volgende stappen te zetten.

Tijdens die workshop kwam ik namelijk veel meer inspirerende mensen tegen, die echt lieten zien dat je in feite alles kunt doen wat je wilt. Misschien met hier en daar een lichte aanpassing, maar lang niet met zoveel beperkingen als we onszelf soms opleggen. Dat gaat dus iets zijn waar ik de komende tijd mee bezig wil: gewoon kijken welke stappen er concreet nodig zijn om mijn leven op zo’n manier in te richten, dat het – voor zover ik dat in de hand heb, ik kan natuurlijk morgen geschept worden door een auto en niets meer kunnen – precies is wat ik ervan wil én meer.

Hoe ziet jouw ideale leven eruit? En wat zou je doen als je alles kon doen? Zou je dan alleen vrijwilligerswerk doen, niet meer werken, nog steeds wat je nu doet of in een andere vorm?

Bewaren

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik zou in ieder geval mijn loondienst baan opzeggen, maar nog wel cupcakes en taarten maken. Wat vaker op een markt staan daarmee lijkt mij heel leuk.
  Ik zou meer aandacht besteden aan mijn huishouden zodat het gewoon altijd netjes is.
  Ik zou vaker leuke dingen doen met de kinderen, Lego bouwen, knutselen, lekker samen een film kijken en uitjes doen naar de dierentuin en ieder jaar naar Denemarken voor Legoland!
  Het zijn allemaal dingen die we nu ook doen, maar gewoon minder vaak als dat we zouden willen omdat we allebei zoveel werken en het niet zo heel breed hebben (we komen niks tekort en houden wel geld over, maar we hebben nog een lange weg te gaan voordat we financieel onafhankelijk zijn)
  Mijn man zou overigens niet stoppen met werken, daarvoor vind hij het geven van pianoles veel te leuk!

 2. IK zou meteen verhuizen uit de achterstandsbuurt waar ik woon, voor de rest heb ik geen materiele wensen en verlang ik niets. Maar dat zou mij een fijner leven, rust en vrede geven.

 3. Ik zou een boerderij met een stuk grond en bos kopen met allerlei dieren die lekker rond kunnen scharrelen. Een speeltuin erbij zodat kinderen uit de buurt er heerlijk kunnen spelen en met de dieren kunnen knuffelen.

 4. Volgens mij heb ik al een ideaal leven, tenminste zo voelt het voor mij. Misschien scheelt het als je ouder wordt dat je niet zoveel wensen meer hebt. Wel zou het fijn zijn als we beiden nog maar 2 dagen zouden werken, verder een kleiner huis dan we nu hebben. Scheelt zoveel onderhoud en geeft nog meer rust.

  groetjes
  Tanja

 5. Zelfvoorzienend leven, wonen in een soort kleine cottage in een land met een zachter klimaat. Probleem is dat mijn man zoiets absoluut niet ziet zitten. Ik zie het ook niet gebeuren want zoiets is niet te doen als je chronisch vermoeid bent.
  Toen ik jonger was wilde ik graag heel veel van de wereld zien. Wel veel van Europa gezien, niet van daarbuiten. Ik las laatst (of was op tv) een vrouw die met haar vriend door Nieuw-Zeeland liep. Lijkt me ook niet verkeerd 🙂

 6. Dan zou ik een tweede huis in het buitenland geheel naar mijn wensen bouwen en mijn tijd verdelen tussen mijn appartementje in Nederland en veblijf in het buitenland. Het liefst zou ik in het buitenland vastgoed kopen en verhuren.

 7. Ik zou wat meer uitdaging willen in mijn werk. In onze vrije tijd zou ik graag meer verre reizen willen maken. En ik zou een robot aanschaffen die alles wat kinderen, manlief en ikzelf laten slingeren direct weer zou opruimen ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.