Goed nieuws met Prinsjesdag?

Het is weer zover: vanmiddag wordt de jaarlijkse troonrede voorgelezen. Hoewel dan dus ook pas duidelijk is of er wat gaat veranderen en wat dat is, zou in ieder geval verteld worden dat het beter gaat met de economie en dat de meeste burgers volgend jaar wat meer koopkracht kunnen verwachten. Gemiddeld een half procent. Maar, dat gebeurt pas na hervormingen en eerlijk delen.

Hoewel het natuurlijk mooi is dat we er economisch weer op vooruit gaan, moet ik eerlijk zeggen dat die aantallen niet heel veel zeggen. Een half procent is weer de goede kant op, maar ik denk niet dat iemand dat serieus gaat merken. Ik weet ook niet of ze in zo’n getal ook meenemen dat dingen meestal weer duurder worden en of dat percentage dan overblijft na de verwachte prijsstijgingen.

Daarnaast zal er wel veel aandacht besteed worden aan de internationale conflicten, ik ben heel benieuwd of dat ook gaat betekenen dat er weer meer geld wordt uitgetrokken voor defensie. In Friesland hoor en zie ik de laatste maanden regelmatig o.a. F-16’s overvliegen, dus er lijkt in ieder geval iets aan de gang te zijn. Op zich lijkt me dat in ieder geval geen gek idee, volgens mij is het geld dat daar naar toe is gegaan de laatste jaren steeds minder geworden én uitgegeven aan bizarre hobbyprojectjes.

Wat verwacht jij van Prinsjesdag 2014? En merk je ook echt wat van wat er tijdens zo’n dag aangekondigd wordt, of gaat het leven net zo goed door als ze die hele dag zouden schrappen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Ik verwacht er niets van. Over het algemeen is het verhaal vaag, een 1/2 % vooruit gaan we niet merken en de dag zelf kost zo vreselijk veel geld, daar zouden we in de zorg of het onderwijs prachtige dingen mee kunnen doen…

 2. Dat halve procentje is zo weg als de internationale ontwikkelingen niet snel positiever worden. De F16's patrouilleren langs de grens tussen Rusland eb Baltische staten. Dat doen ze niet voor niets. En zo zijn er nog een paar brandhaarden. En wat denk je van Ebola? Kortom zoals iemand laatst zei: het speelkwartier is bijna over voor het rijkste deel van de wereld.

 3. Gaat volledig langs me heen, Zoals gezegd een 0,5 procentje ach….wat veel meer effect heeft, is hoe we zelf met ons geld omgaan heb ik geleerd.
  Het maakt wellicht wel uit voor mensen die op een minimum leven maar bij ons is er wat ruimte en zo niet, dan schuiven we tot er ruimte is.

 4. Ik geloof ook niet dat er echt belangrijke informatie gegeven wordt op Prinsjesdag.
  Al zou de economie nu ietsje beter draaien, de internationale gebeurtenissen kunnen dat weer zomaar doen omslaan naar de verkeerde kant.
  Mijn eigen financiën vind ik stukken interessanter ;D.
  Waar ik wel benieuwd naar ben is of de overheid het spaargeld "eerlijker" gaat belasten.
  Nu wordt er uitgegaan van een rendement van 4%, wat alleen hele grote spaarders en beleggers misschien halen. Niet de kleine spaarder die net boven de belastingvrije voet uitkomt.
  Zaterdag was hier nog een item over bij Vara Kassa.
  Ik ben geabonneerd op de nieuwsbrief van Kassa en daar kreeg ik een melding dat er toch iets gaat gebeuren op dit gebied.

 5. Er gaat sowieso 100 miljoen extra naar Defensie, dat is al gelekt.

  Verder doet die 0,5% er natuurlijk weinig toe gemiddeld, maar meer op persoonsniveau kan de verandering veel groter zijn. Zo zou een werkende bijstandsmoeder er veel meer op vooruit gaan dan die 0,5% maar meer richting de 10%, en dat is natuurlijk goed nieuws.

  Voor mij scheelt de korting op de arbeidskorting in ieder geval 300 euro netto per jaar, de rest zullen we wel zien.

  Ik ben eigenlijk voornamelijk benieuwd naar een eventuele wijziging van het belastingstelsel, maar dat zal wel niet vandaag bekend worden gemaakt maar hopelijk later dit jaar

 6. Vind erg leuk om te kijken, gewoon de hoedjes parade.. de koets en de optocht er om heen.. maar om nu te zeggen dat we wijzer zijn geworden met wat er gaat veranderen……….nee!
  Misschien morgen bij de nabeschouwingen er iets meer naar voren komen maar vond het erg vaag.

 7. Ik heb niet gekeken en wil het niet weten. Stop eigenlijk een beetje mijn hoofd in het zand. Als ik het niet zie, dan is het er niet… zo iets…
  Maar ik word er echt niet vrolijk van, te zien en te lezen dat er weer iets minder gaat worden en altijd zijn diegenen die het al niet zo breed hebben, er de dupe van…
  Ik moet er echt nog even moed voor verzamelen om uit te vinden wat het dit keer geworden is…
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Ik heb ook niet gekeken hoor. Je kunt het kop in het zand steken noemen, maar negen van de tien dingen gaan niet door, worden toch afgezwakt of blijken helemaal niet zoveel invloed te hebben als je dacht. Dat levert allemaal spanning op voor niets. Ik ga ervan uit dat de belangrijke dingen wel door blijven gonzen en zo uiteindelijk wel bij mij terecht komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.