Doe-het-zelf: spannende klusjes

De verbouwing staat op het moment op een redelijk laag pitje. We zijn vooral druk bezig met het gewone werk in de tuin, betaald werk en ook nog een beetje uitrusten. We doen tussendoor wel wat, maar de gang is er een beetje uit. Wel leuk is dat je dan steeds meer gaat kijken naar kleinere klusjes die je misschien binnen een uurtje ofzo kan doen, maar die wel veel verschil kunnen maken. En ik denk dat ik er één gevonden heb: het opnieuw kitten van de douchecabine. De kitranden daarop zijn zo vergaan, dat ze 1) niet meer werken en 2) allerlei vuil aantrekken en er dus alles behalve fris uitzien.

Maar het vervangen van die naden is wel een spannend werkje, want als ik online kijk, dan lees ik overal dat je toch echt eerst de oude rand moet verwijderen. Dat lijkt me lastig, maar betekent ook dat ik iets weghaal, wat ik daarna niet meer op dezelfde manier terug kan krijgen. Maar laten we wel wezen: wat er nu zit is ook niets, dus wat verlies ik eraan? Met die gedachte heb ik me zojuist op één rand gestort. Flink schoongeboend en weggesneden. Dat laatste ging verrassend eenvoudig, gewoon een mesje er schuin tegenaan zetten en dan van beide kanten een keer erlangs. Dan snijd je de kit als het ware in een driehoekige vorm eruit. Zo komt hij er volgens mij ook in, dus dan is de rand gewoon helemaal weg. Ik heb direct eens gekeken of de resten die op de bak zaten (in plaats van in de naad) ook weg konden en dat is gelukt. Alles goed gedroogd en vervolgens de randen afgeplakt. Voorzichtig wat siliconenkit (ik heb wel even uitgepakt en eentje gekocht met schimmelwerende werking) ertussen gespoten en de tape snel weer weggehaald. Het ziet er schitterend uit, dus ik ben alvast trots.

De kit moet 24 uur uitharden, dus ik wacht even tot morgen voor ik de rest ook doe. Dan wil ik namelijk eerst testen of de boel niet lekt. Als dat niet het geval is, doe ik ook de andere zijkant en misschien ga ik daarna wel ín de kabine verder, want ook daar zitten behoorlijk wat halfgare randjes. Die zorgen niet voor nattigheid, maar trekken wel vuil aan en ook dat levert uiteindelijk meer werk op, waar ik niet op zit te wachten.

Al met al viel het qua klus best mee, het is vooral spannend. Maar hopelijk gaat het goed en kan ik weer iets bijschrijven op het lijstje met dingen-die-ik-voortaan-niet-meer-uit-hoef-te-besteden 🙂

Wat vinden jullie spannende klusjes om te doen? En doe je ze uiteindelijk wel of niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Het is vast goed gelukt met de kit!
  Veel klusjes die heel spannend lijken, vallen reuze mee en vaak zit het 'm juist in het feit dat je ze "gewoon" moet doen.
  En het leukste is, dat het ook een goed gevoel geeft als je alles zelf doet. je weet dat als er iets mis is, je dit zelf kunt oplossen.

 2. Voor dat soort klusjes heb ik gelukkig Jan in de buurt. Ben een beetje ouderwets opgevoed geloof ik. Met een vader die dat soort dingen ook altijd opnam (neemt). Maar stiekem vind ik dat helemaal niet erg hoor…

 3. super dat je dit gewoon hebt gedaan, ik roep voor zulke klusjes meestal ook hulp in van iemand die het wel zou moeten kunnen door hun werk oid. Maar echt super, ben benieuwd of het morgen inderdaad werkt zoals je hebt verwacht.

 4. Hm, ik heb hier ook nog een bad waarvan de randen zwart zien. Maar ik dacht altijd dat kitten best een lastig klusje was (voor iemand met twee linker handen…)
  Ga me er ook maar eens in verdiepen dan…

 5. Het is dus even de vraag of het lek-proof is, maar het karweitje zelf viel dus tot nu toe hartstikke mee. Wel is het zeker aan te raden om de randen af te plakken met schilderstape (dus dat alleen zichtbaar is wat je moet kitten en een klein beetje daaromheen), anders krijg je heel snel vlekken en die trekken ook weer vuil aan. Nu heb ik ze direct losgetrokken en was het randje superstrak!

 6. Goed gedaan! Ik hou er ook van om "mannenklusjes" te doen, maar soms vind ik het ook heerlijk om prinsesje te spelen en mijn bouwvakker het gevoel te geven dat hij de stoere van ons tweeën is 🙂 Alleen voor electriciteit heb ik heilig ontzag, dat laat ik liever door iemand met verstand van zaken doen. Veel verder dan een stekker of een zekering vervangen ga ik daarin niet.

 7. Hè bah, dit klusje staat mij morgen ook te wachten. Zit ik vandaag het idee nog even lekker voor me uit te schuiven, kom jij met zo'n verhaal… Maar ik lees dat het je aardig goed afgaat dus ga ik ook maar weer een poging wagen. Die precisieklusjes komen altijd bij mij terecht. Mijn man is meer van het sloopwerk en ik ben nogal perfectionistisch dus daar zal het wel aan liggen.
  Maar eerlijk is eerlijk, als het af kun je echt trots zijn op jezelf. Succes morgen met de rest, zal aan je denken als ik me in allerlei bochten om de wc moet vouwen!

 8. Hmm … wij zijn klusteam-de-2-linkerhanden, we kunnen gelukkig wel iets maar echte klussers zijn we niet. Ik heb de kitranden van de douchecabine vandeweek weer even flink gepoetst met schuurmiddel-met-bleek en ze zijn weer stralend wit, dus dit klusje hoeft gelukkig nog even niet 🙂

 9. Prima uitdaging en moedig om het aan te pakken.
  Ik kijk tegenwoordig ook kritischer of we het eerst zelf kunnen oplossen voordat we besluiten om hulp in te schakelen.Recent hebben wij de lekkage van de vaatwasser zelf opgelost.

 10. Ik was bang gemaakt door de loodgieter want die had het kitten tot twee keer toe verknoeid. Toch heb ik het daarna zelf geprobeerd (ook ons granito aanrechtblad in de keuken) en dat ging prima. Netjes en secuur werken en dat ziet er het er picobello uit!
  Boren, dat is nou zo'n klus waar ik angst voor heb. Ik zie mezelf als de gaten in de muur slaan met zo'n boor 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.