Leeg en niet hol?

Nu ik vrij radicaal aan het opruimen ben, merk ik dat veel dingen waarvan je denk niet zonder te kunnen, toch op zich best weg kunnen. Een van die dingen is hier de gangkast. Die staat me eigenlijk in de weg. Niet qua ruimte, maar wel ‘in emotioneel opzicht’, zoals ze dat zo mooi zeggen. En hoewel een nieuwe me heel handig lijkt, kan ik niet echt een exemplaar vinden dat mijn goedkeuring op alle fronten weg kan dragen. Wat doe je dan? Oude weg voor de nieuwe beer geschoten is? Oude laten staan tot er een nieuwe beer is? Of oude weg en kijken of er wel een nieuwe beer nodig is?

Nu het erop lijkt dat die nieuwe beer echt nog wel even op zich kan laten wachten, neig ik best een beetje naar dat laatste. Het ‘probleem’ is dan echter dat de gang (die ongeveer net zo groot is als de woonkamer van het appartement waar ik ooit woonde) toch wat leeg en hol wordt. Leeg vind ik niet erg, lekker makkelijk, maar hol vind ik niet fijn. Dus daar moet een oplossing voor komen. Er hangt al wel wat aan de muren en er staat ook b.v. wel een kapstok, maar dat lijkt niet genoeg te zijn. Nu overweeg ik om er maar een grote plant neer te zetten. Riskant, want ik hoef maar naar groene dingen te kijken en ze gaan al dood, maar wie weet is het nu anders. Zo’n plant kan bijvoorbeeld op zo’n verrijdbaar ding, dan raus ik hem zo opzij als ik erbij moet…

Wat me ook leuk lijkt is een aantal planken aan de muur, maar tegelijkertijd houd ik weer helemaal niet van gaten in de muur maken, dus of het buiten leuk ook daadwerkelijk een goed idee is, dat betwijfel ik weer. Zeker als er nog wel een keer een nieuwe kast komt, want dan hangen die planken waarschijnlijk weer in de weg.

Ik ben er in ieder geval nog niet helemaal uit, wat zouden jullie in mijn geval doen? En heeft iemand nog slimme tips om een ruimte minder hol te maken, zonder deze meteen vol te zetten? Bij voorkeur tips die stofzuigvriendelijk zijn, aangezien ik alles rondom schoonmaken voor mezelf het beste maar echt zo makkelijk mogelijk kan maken 😉

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

29 Comments
 1. Een mooi wandtapijt. Dat maakt grote ruimtes behaaglijk, verbetert de akoestiek en hangt uit de weg.

  Pennie Wijs

  1. Ja hier zou ik ook voor kiezen, of een kleedje op de vloer. Mooi brede schoonloop-mat bijvoorbeeld. Misschien een kapstok met wat extra jassen eraan? Ik hou absoluut niet van hol.

 2. Misschien een mooi gordijn voor de voordeur? Dat haalt de holle galm wat weg en het isoleert ook nog eens, wanneer je hem 's avonds dicht doet (vooral des winters).

  Of een oud kringlooptafeltje opknappen en door midden zagen en als side table gebruiken, ipv de kast?

 3. Kleed op de vloer? Kapstok vol hangen met jassen/kleding (niet zo leuk, maar toch…)? Bij de kringloop een kastje op de koptikken, misschien likje verf erop en voila?

 4. Ik dacht ook aan een laag en vrij klein kastje of tafeltje. Wel uitkijken dat het niet een "prulletjesmagneet" wordt, maar goed.

 5. Site-table misschien een idee?
  Of een pot/vaas?

  Vaak als het weg is dan went die leegte ook wel weer van zelf. Alleen is het geluid dan misschien irritant…

  Weet je zeker dat het hol gaat klinken?

  1. Ik hoopte eerst van niet, maar heb nu de kattenbakken verschoven en merk dat het nu al wel holler begint te klinken, dus waarschijnlijk met die kast weg helemaal… Een sidetabel is ook een heel leuk idee, dat is ook wat luchtiger. Het lijkt me nl wel handig als ik er gewoon onder kan stofzuigen en ik heb op zich niet extreem veel opbergruimte nodig, kan m'n spullen ook wel op andere plekken neerzetten.

 6. Is het een optie om de oude kast in jouw kleuren te verven? Behang op de planken of de de deuren eruit en open kast ervan maken? Of kijk eens rond op Pinterest wat de opties zijn voor een grote ruimte. Kleed is altijd goed om holheid te dempen.

  1. Aha…ja, dan zou ik 'm ook uit mijn huis verwijderen. Hoppa naar de Kringloop of desnoods in mootjes hakken en op het haardvuur. Therapeutisch opruimen 🙂
   Een leuke site vind ik ook de ikea hackers site.
   Succes!

 7. Zou een klepbankje iets zijn? In het opberggedeelte onder de klep kun je bijvoorbeeld parapluus, hanschoenen, mutsen enzo kwijt. En je kunt erop zitten om je schoenen aan te trekken. Moet je natturlijk wel weer een klepbankje kopen, dat wel…
  Als je niets wilt kopen, kun je miisschien gaan… Zingen? In een grote, holle ruimte klinkt dat vast fantastisch 😉

 8. Wij hebben een plant staan, in een verrijdbare grote pot van Ikea. Die heeft onderin een reservoir, waardoor ik de plant (uitgezocht als weinig water nodig hebbend), maar eens per maand water hoef te geven ofzo. Daarmee blijft ie leven tenminste.
  Plant heeft dikke bladeren, dus het zal wel een woestijnplant zijn. Staat goed in ieder geval

 9. Weg met die herrinneringen! Beter een holle ruimte dan ruimte die word gevuld met herrinneringen waar je niet op zit te wachten. Kijk/ervaar hoe hol het eenmaal is, als het onding weg is en kijk wat en of er iets op je (gang)pad komt. Je kan zomaar iets vinden, krijgen, tegenkomen als je het eventjes los laat. Eerst de kast weg!

 10. Fotobehang werkt enorm sfeerverhogenf ( ik heb bv uitzicht op duinen), het vult de ruimte zonder spullen.
  Groetjes, Eva

 11. Wat is de functie van de ruimte? Waar gebruik je hem voor? Ik zou zelf niet kiezen voor planken aan de wand, of een tafeltje, omdat ik mezelf ken… Dat wordt dan een ruimte waar ik van alles 'even' neer leg, om het er vervolgens eeuwig te laten liggen. Ik zou zelf kiezen voor een enorme canvas met een gave foto (tip: herinneringen op linnen), een bankje waar je even lekker kunt zitten en een plant. Succes!

 12. Een grote vaas met een enorme bos droogbloemen/kunststofbloemendingessen er in. Die gaan niet dood, vrolijkt wel op!

  Of een paar opgepimpte stoeltjes met leuke kussentjes:kleur!

  Een grote klok, zo'n staand gevaarte.

  Een speeltoestand voor de katten met leuke plateautjes waar ze op kunnen zitten en klimmen en zo.

  Een schommelstoel.

  Een rekje oid met sportspulletjes

  Een klein boekenkastje met boeken waar je goede herinneringen aan hebt

  Een moodboard met dingen die jou inspireren en/of blij maken

  Een schoolbord voor ideeën of boodschappenlijstjes (ook leuk als je kinderen op visite hebt)

 13. Je kunt de kast natuurlijk ook een ander kleurtje geven? Zodat hij anders lijkt? Of heb je elders een plek waar hij een goede functie kan hebben? En zet hem anders ook op marktplaats. Dan laat je het van het lot afhangen! Als iemand hem koopt dan ben je hem kwijt.

  Als hij weg kán zou ik het doen. Een kleed doet ook wonderen tegen holle ruimtes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.