Grote schoonmaak

Als er één activiteit is waar ik niet echt heel erg dol op ben, dan is het wel schoonmaken. Ik denk dat het komt omdat ik mijn moeder vroeger altijd zoveel moest helpen en ze nogal kritisch was in de uitvoering. Of misschien omdat het zo’n gebed zonder end is. Zodra je rond bent, kun je weer opnieuw beginnen. Of misschien omdat je er ook zo weinig van ziet en het eigenlijk al te laat is als je ineens wel ziet dat het nodig is.

Hoe dan ook: schoonmaken is niet mijn hobby. En als het dan ook nog eens druk is met allerlei andere dingen, ben ik allang blij dat dingen als eten koken, de vaatwasser in- en uitruimen, een beetje opruimen en de was doorgaan.

Stom genoeg vind ik een schoon huis wel weer heel erg prettig, dus onlangs zijn we toch eens begonnen met de grote schoonmaak. Elke dag iets, al is het maar een beetje. Inmiddels is de benedenverdieping (met uitzondering van de keuken) klaar en zijn de slaapkamer en badkamer gedaan.

Omdat het juist ontzettend druk is met werk, gebruik ik hiervoor mijn rsi-pauze: de 8 minuten per uur die ik verplicht niet achter de computer mag zitten, omdat m’n polsen anders nog harder gaan protesteren. Het is dan even aanpoten, maar ook best bijzonder hoeveel je dan toch op een dag kunt doen! Bovendien had vriend van de week een dag vrij en toen ik thuis kwam, had hij de hele onderverdieping al gedaan. Dat schiet ook op 🙂

Vandaag denk ik dat ik de keuken ga doen. Dat valt op zich mee, want ik ben niet van plan om alles overhoop te halen, maar schone kastjes, gasformuis, koelkast en werkblad zijn wel even prettig. Daarnaast kan een keertje stofzuigen ook geen kwaad, dat mag toch wel een keer of 2 in de week als je ook (kortharige, weinig actieve) katten hebt.

Wat vind jij van schoonmaken? En heb jij er een beetje regelmaat in?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Bewaren

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. goede stok achter de deur hier… thuiswerken.. er komen bijna elke dag mensen en hun kinderen over de vloer, letterlijk (aangezien ze op de grond spelen en kruipen) sindsdien is mn huis netjes of bijna netjes :p als de kids er zijn wel veel speelgoed, maar wekelijks huishoudelijke hulp, was is bij, wekelijks boodschappen, elk weekend bedden verschonen, kattenbakken etc. er zit dus zeker ritme in (enkel puur door mn werk.. vroeger was t een puinhoop :p)

  2. Ik zweer nog steeds op de dagelijkse reminders en lieve ondersteunende mailtjes van Flylady. Ook elke dag in kleine gedeeltes zaken aanpakken. Dus niet uren boenen, maar de timer zetten en 15 minuten maximaal aan een taak wijden. En perfectionisme is fnuikend. Goed is goed genoeg.

  3. ik had een schema maar sinds november is dat helemaal in de war omdat ik veel voor mijn schoonmoeder zorg. Ik doe de taken nu dus tussendoor. Ik vind een schoon huis heerlijk. Ik kan echt heel depri worden van een huis dat niet opgeruimd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.