Herfstige kluskoorts

Met de komst van het dak in het vooruitzicht (ik verwacht dat ze over twee weken beginnen!) en de blaadjes die al druk van de bomen vallen, merk ik dat ik last krijg van kluskoorts. Niet de variant waarin je gillend wegrent voor een kwast of boor, maar de variant waarin je een onbedwingbare behoefte hebt om de boel voor de herfst aan kant te krijgen. En aangezien we nog veel klussen hebben liggen die eerst geen geld hoeven te kosten (materiaal is eerder al gekocht en de klussen liggen er al héél lang, ben ik maar eens aan de slag gegaan.

Het is even werk, maar was is het heerlijk om ook klussen af te krijgen. Ik heb vooral nog een hoop schilderwerk binnen, dus dat komt pas ‘bij elkaar’ over een paar dagen vanwege het drogen, maar ik prop ook steeds wat dingetjes tussendoor waarbij je direct resultaat ziet. Eindelijk die hardnekkige stickers verwijderen die de kast al maanden ontsieren, handgreepjes vastzetten zodat je niet elke keer als je eraan trekt denkt: ‘O ja, dit moet ook nog!’, opruimen. En opruimen. En nog meer opruimen. Dat ook nog.

Natuurlijk blijft er in en om een huis als dit altijd wel wat te doen, maar voorlopig zijn er nog genoeg dingen die maar één keer hoeven en daarna niet meer. Als dat maar uit de weg is, kunnen we op een gegeven moment aan een nieuwe routine werken waarbij gewoon alleen het huishouden en gewone onderhoud moet. Vast ook nog genoeg werk, maar dat zal ongetwijfeld een rust geven.

Om niet weer als een kip zonder kop te werk te gaan en aan het eind van de week ontdekken dat ik toch bar weinig gedaan, heb ik een mooi lijstje gehad met wat er allemaal moet gebeuren en hoe ik dat het beste over komende week kan verdelen. Inclusief hoeveel tijd ik daar ongeveer mee kwijt ben. Voor de hele week zou ik bijna 29 uur kwijt zijn, maar dat is vrij ruim gerekend. Gisteren bleek namelijk dat ik aan het schilderen extra werk had, en dat heb ik ook gedaan, en uiteindelijk heb ik toch voor dik 6 uur van mijn lijstje weggewerkt. Vandaag wil ik het een beetje rustig aan doen en ga ik alleen voor het hoognodige. Wat ik komende week kan doen hangt een beetje af van mijn gewone werk, maar volgens mij moet ik een goed eind kunnen komen. Ik bedacht me ook direct dat als ik een paar dingen af had, dat betekende dat ik ook weer andere dingen kon doen, dus dat motiveert ook mooi.

Hebben jullie nog plannen voor deze week? En worden jullie ook wel eens overvallen door dit soort lekkere kluskoorts?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Plannen genoeg, maar voorlopig niet in de categorie 'klussen', daar komen we nog niet aan toe.
  Wat fijn voor jullie dat het nu aftellen is wat het dak betreft. Het zal vast een spectakel worden, maar hier hebben jullie ook al zo lang naar uitgekeken en straks is alles klaar voor de winter begint! Heerlijk toch?
  Fijne zondag!

 2. Hier ook plannen genoeg. Er moeten nog kastjes gemaakt worden voor aan de muur, nog wat schilderwerk bijgewerkt (aardige vegen op de muur), nog lampenkampen gevonden om de huidige te vervangen en nog wel voor 3 weken werk aan het opruimen.
  Maar ik durf niet zo goed te plannen op het moment. Dus kijk ik per dag wat ik graag wil doen en wat er moet. Dat werkt op het moment ook best prima. Vandaag staat het verder opruimen van de woonkamer op het lijstje. Dat gaat me best lukken…

 3. Dit mooie herfstweer nodigd ook hier uit tot het doen van de laatste pre-winter klusjes.

  Heerlijk!

  Hier wil ik vandaag mijn pruimenboom nog een beetje snoeien. Dat kan nog net (is het beste om te doen tot half september – ivm gevaar voor loodglans, wat dat ook moge zijn…,).

 4. hier deze tijd van het jaar ook altijd veel klussen. Zwembad is al leeg, schoon en opgeruimd. Buitendouche moet nog worden opgeruimd. En dan de grootste klus de veranda wind en regendicht maken. Veranda is 70 mtr. lang en verleden jaar hebben we hem voor de eerste maal dicht gemaakt. Geeft een temperatuursverschil van minimaal 5 graden en de zekerheid dat de tegels niet spek en spek glad worden. Voor herhaling vatbaar dus (en het materiaal ligt er nog allemaal) maar wel een klus

 5. Klaar willen zijn voor de herfst is zo herkenbaar! We zijn er hier echt bijna, witten, 1 kitrandje, een afdekplaatje op maat maken en een ieniemienie stukje muur metselen en dan is het klaar. Succes deze week!

 6. Ik heb al maanden de kriebels als het op mijn zolder aankomt. Het is mijn grootste irritatiepunt in huis. Ik heb prachtige voorbeelden gezien die ik kan toepassen op mijn zolder maar dat kost ook erg veel geld. Geld dat er nu niet is. De zolder moet dus wachten. Ondertussen probeer ik er toch maar iets aan te doen door de zolder op te ruimen.

  Mijn kluswoede reageer ik nu af op een oud dressoir en drie antieke stoelen. Deze worden woest geschuurd, opnieuw geverfd en bekleed. Hiervoor heb ik alle spullen in huis liggen dus dat kost me niks behalve energie.

  Succes met klussen!

 7. Ik herken het. Wij wonen in een rijksmonument dus als je de ene klus af hebt ligt er altijd weer een nieuwe op je te wachten. Je kan dus eeuwig door blijven gaan. Op dit moment moet er echt heel veel gebeuren/af gemaakt worden maar zie even door de bomen het bos niet meer om waar te beginnen. Dus heb afgelopen zomer mijn kop in het zand gestoken en gewoon niet geklust. Nu begint het weer te kriebelen en ga ik de bovenetage aanpakken. Succes met het dak!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.