Black Friday

Nog één nachtje slapen en dan is het weer zover: Black Friday. Zo lijkt het bijna of ik er naar uit kijk, maar dat is niet het geval. Het doet me eigenlijk niets. Nu is Black Friday sowieso meer iets voor Amerikanen, omdat het precies na Thanksgiving valt en het startschot is voor het kerstshoppen. En Thanksgiving vieren wij niet, maar kerst ook niet. Tenminste, niet met cadeautjes.

Ondanks het feit dat iedereen die vrijdag op de been lijkt te zijn, blijft er niemand thuis. Als dat logisch klinkt. Dit komt waarschijnlijk doordat winkels flink gaan stunten met prijzen. Dat gebeurt hier ook; naarmate sinterklaas en kerst dichterbij komen, worden er steeds meer aanbiedingen de winkel in gesmeten. Of ‘aanbiedingen’; dat valt vaak ook wel mee, of eigenlijk tegen. Maar met de kerstgeest in gedachten en tijdens donkere dagen, lijkt van alles ineens een stuk aantrekkelijker. Die liefde duurt dan meestal weer tot net na de kerst, want om een of andere reden is de glans er dan ook direct vanaf. Mensen mopperen over kerstlampjes die te lang hangen, over kerst-eten dat nog steeds in de schappen ligt en over de sneeuw die dan ineens niet meer gezellig is, maar juist ontzettend irritant.

Maar terug naar Black Friday. Ik kan er niets mee doen, maar ik kan er ook wél iets mee doen. Er een White Friday van maken. Eentje waarop ik helemaal niets koop. Ik heb het al eens eerder gedaan en ga er nu weer voor. Mooi even bewust stil staan bij dat niets kopen óók heel lekker is!

Wat vind jij van Black Friday? En lijkt het je wat om die dag gewoon om te draaien in een dag waarop je niets koopt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.